Евродепутат: Резолюцията няма ясна сила, появи се след доклада

Искра Михайлова с коментар по темата в "България сутрин"
9 окт 2020 11:48, Анисия Иванова
63

Европейският парламент прие резолюцията за състоянието на правовата държава в България. Евродепутатите гласуваха с 358 гласа "за", 277 "против" и 56 "въздържал се". Сред въздържалите се са и българските евродепутати от ДПС.

"Много активно участвахме в обсъжданията на резолюцията, но стоим на позицията, че в този процес, в който се разглежда какво се случва в България, тази резолюция има определено място и то не е с най-голямо влияние", обясни евродепутатът и председател на групата "Обнови Европа" - Искра Михайлова в "България сутрин".

Още по темата

По думите ѝ върховенството на закона и неговото нарушаване, в която и да е страна членка, е проблем на целия ЕС.

Михайлова коментира още, че резолюцията има за цел да обърне внимание на проблеми, които са важни. Според нея една от причините резолюцията да няма ясна сила и позиция, е това, че се е появила след доклада.

"Ние побългарихме дебата, поскараха се българските политически сили, размениха си любезности, забравяйки къде се намират и че става дума за имиджа на страната ни. А от страна на ЕК и Съвета имаше декларации и позиции, основани на доклада, който е резултат на дълги проучвания", допълни Михайлова пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя коментира, че ЕК е дала мнението си с доклада, а ЕП с резолюцията и се очаква и Съветът да изкаже становището си.

"В България имаме нужда от честни избори и доверие в изборния процес. Колкото по-скоро те се случат, толкова по-добре", изтъкна Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
21
 
! Отговори
ДАЙ БЪЛГАРИЯ преди 3 години
Радан и Елена - новите ДОНОСНИЦИ
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Радан и Елена показаха истината на заблудените брюкселски овце.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто целта на тази тезолюция беше да се наложи *** образованието в училищата.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта отърва срама да бъде записан в Резолюцията на ЕП като метежник срещу собствената си държава !Срам, Позор и Затвор за Фигуранта !
15
3
 
13
 
! Отговори
! преди 3 години
Това не е нищо ново, такива доклади имаше и през 2012, 2014, 2016, 2017 и какво поредната хартика. Цяла Европа стой зад действията на г-н Борисов и разни хвърчащи листове и доклади не могат да ни трогнат.
14
1
 
1
 
! Отговори
от 10 преди 3 години
Не ви ли харесва?От кои сте, от наивните или от лицемерите?Червено палче за наивни, зелено за лицемери.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Вас трябва да ви е срам, че български депутати внесоха и гласуваха предложения за "македонско малцинство", "насилие на полицията" и пр оклеветяващи и анти-български позиции.Както знаем, обаче, вие срам нямате, а скоро и пари няма да имате, защото сте големи тарикати (или си мислите, че като червените дойдат на власт положението ви ще се подобри?).
12
2
 
13
 
! Отговори
Karamanko преди 3 години
До кога ще търпим безбожници-болшевики да клепат България?
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата мъка е наистина трогателна!Ха ха ха ха ха...ЕС се изплю право в корумпираните мутри на герберастията!Тази декларация е безпрецедентна и трябва да ви е срам от това. Всяко крадене и наглост трябва да има някакви граници, но вашите нямат!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Никой не "плаши" с Москва.Това не е заплаха, а това което се случва всеки път когато десницата предаде властта. Москва ще дойде и вие ЩЕ пищите. Обещавам ви го. По реакциите ви виждам, че не можете да го приемете (че ще пищите), но или сте много глупави или лицемерни. Първото ако си мислите, че ще стане нещо друго, второто, ако знаете, че е вярно но се правите, че не знаете. В който и да е случай - ЩЕ пищите когато червените дойдат, защото такива като вас са най-уязвими.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумкарската полюция няма нито ясна, нито неясна, нито каквато и да било сила - гурелива махленска пропаганда, от която никой не се интересува - освен отровЕното трио и М...о да насъскване на копейковците пред пРезилдентството.Довечера чакаме М...о да цъфне от часовника, да размаха юмруче и да изкука: "Мутри, вън!"Чакаме и поздравителна депеша от Дубай!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5А защо българите се плашат от Москва !?
7
1
 
9
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
Нима досега изборите не са били честни. Ако е така откажете се от местата и паричките.
6
6
 
4
 
! Отговори
Клепането преди 3 години
се обърна срещу клепащите. Резолюцията критикува БСП, че вкараха Истамбулската в конституционния съд и на Радан хората, че екалират етническо напрежение с лидера на ДПС Доган, който е допринесъл за етническия мир в България. Освен това подкрепя Гешев - че е натиснал червените олигарси, Божков, Трайков и Прокопиев да ги съди. И че е време да остави кокошкарите. Чест прави на евродепутатите на ДПС че се въздържаха с което показаха, че интересите на България са им по важни от тясно партийните
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавите знаят само да плашат с Москва.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Мхм, една инсценировка и се сваля правителство. Нищо, като дойде Москва на власт ще пищите.
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана, едно чекмедже доведе до разтварянето на гардероба с кирливите ризи на управляващите и цяла Еуропа да ги види колко са крали.
2
1
 
12
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Абе ни е си знаем проблемите и без евродоклад !!!Ама можем ли сами да се оправим или пак чакаме спасителя отвън да дойде и да ни "оправи" ... заради "черните ни очи" !!!
1
7
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
""В България имаме нужда от честни избори и доверие в изборния процес. Колкото по-скоро те се случат, толкова по-добре", изтъкна Михайлова."Няма никакви причини да се смята, че изборите няма да са честни, а изкзването "колкото по-скоро се случат толкова по-добре" е политическо и призовава към наруаване на конституционния ред в страната, който ясно описва при какви условия може да има нови избори. ЯВно госпожата обича законнността, но само когато й изнася.