Сами трябва да си решим проблемите, смята Андрей Ковачев

Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери евродепутатът
36

Европейският парламент прие резолюция за принципите на правовата държава. Какво означава това за страната ни?

"Важното е какво е позитивното за България. Позитивно е да има дебат за ефективна борба с корупцията, да има реформи, които да доведат до ефективни присъди, чувството за справедливост да бъде задоволено. Нашите проблеми трябва да ги решим в България. ЕС не е централизирана държава, която да казва кой да управлява и кой да си подаде оставката. Това се случва на демократични избори през март", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в "България сутрин".

Докладът на Европейската комисия, който по думите му е критичен, но обективен, трябва да бъде изпълняван, категоричен е евродепутатът. Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери той и настоя, че България е сред страните, които подкрепят Многогодишната финансова рамка и Фондът за възстановяване да бъдат обвързани с оценката за върховенството на закона.

"Да се говори, че има риск за България, когато България сама иска да бъде оценявана и този критерий да бъде включен във финансовите инструменти на ЕС, не виждам никакъв смисъл", заяви Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е на мнение, че не сме "ранени" по отношение на нашата легитимност, въпреки желанието на социалистите да покажат, че има проблем в ЕНП и България да бъде прикачена към Полша и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Бабо Електра,българския народ е доведен до унизителното последно място в ЕС,благодарение на боко,цоко и цялата крадлива герберунгелска шайка.Затова този народ повече няма да ви търпи и въпреки подкупите с пари до изборите ще бъдете наритани като луда крава теле.
13
8
 
1
 
! Отговори
Само преди 3 години
на дядо Иван ни остана да се надяваме.
12
8
 
4
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Трайното спиране на еврофондовете(не само за ГЕРБ) би било добър шанс за нормализация на България.Истински шанс за възход на страната може да има само ако се научим да се справяме и без ЕС.Което не значи излизане,естествено.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дееее,ама досега защо не ги решихте?
10
4
 
2
 
! Отговори
към к.5 преди 3 години
Извинете, разменил съм имената на Ковачев и Новаков.Много се извинявам! А за парите за компенсиране на последиците от пандемията с КВ - достатъно е да забавят с 1-2 месеци изплащането им и БГ ще влезе в ситуация на финансов колапс. Вчера Вебер заради вас се озова в много неприятната ситуация ЕНП да загуби гласуването по декларацията на български евродепутати и то с разлика 70 гласа. Предполагам, че не би желал това да се повтори. Шефът на ЕНП се поти, а Боце през това време рита топка.
9
5
 
5
 
! Отговори
Народен съд преди 3 години
това се иска от Бойко да направи и да им покаже на комунистите за какво всъщност е гласувал ЕП. Тези всичките червени олигарси са най омразните за народа изедници. Само можем да му ръкопляскаме. Особено онези в енергетиката - Р.Овч. и Ковачки и по банките и телекомуникациите. Всичките са някакви руски шпиони.
8
7
 
4
 
! Отговори
каналин преди 3 години
След като за 10 години не сме си ги решили дори на 10% си имисля че, този призив е безскруполен. На какво разчитаме?Ако не търсим помощ отвън сме в позицията на жената дето яде системно бой, но не се оплаква в полицията само и само да запази добрия имидж на семейството което я малтретира. От какъв зор бе др. Новаков? Ааа да - май на свободния трудов пазар ще сте кръгла нула.
7
9
 
4
 
! Отговори
До време е преди 3 години
Закъснял си с раждането около 70-80 години.Погледни коя година сме, облечи си абичката и тръгни към близкия град да се лекуваш!От гербавост.
6
8
 
2
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека дами да си решим проблемите. Ето, наследството от предните управляващи беше лошо, вече 10г. се борим с него. След още 10г. може вече и да почнем да решаваме проблемите, засега обаче има друга работа за вършене и ни трябва още много време.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами решете си проблемите, г-н Новаков, хващате се с другия Андрей - Ковачев и за 3 дни ги решавате. Накрая вашето предложение онази с поцинкованите кофи и Валери С. ще го прокарат през НС. Колко му е! ОК?
4
7
 
6
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Боко да се стегне и като един истински диктатор да вкара всички бивши управляващи в затвора, както и икономическите им лобита и международни шпиони. Стига ги е галил с перце. Никога не сме го разбирали защо го прави, сигурно за де не се втвърдява опозицията срещу него. Аме ето на - сега критики. Натикай ги разните мултигрупски и руски съветници на президента и разни божковци в дранголника па си гледай кефа и събирай аплодисменти в ЕС.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемите ще ги решим без вас, като подадете оставка.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами скочете от високи сгради бе, Ковачев!Какво чакате?И ще си решим сами проблема!
1
10
 
8
 
! Отговори
Решението преди 3 години
Решението - Биби Борисов в затвора.