Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай

"Това е поредното международно признание за нашата фискална политика"
10 окт 2020 11:28, Елка Василева
593
Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посочи, че повишаването на рейтинга на България от Moody’s е поредното международно признание за фискалната ни политика. Това написа той в пост във Facebook.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Още по темата

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, оцени Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е след като резолюцията е едно нищо, защо последва наглата и скъпоплатена от нас лъжа за промяната на рейтинга?Колко време можеш да лъжеш цял народ?Такава изцепка забърква поредния международен скандал и срива доверието на всеки, решил да инвестира в България. За "простия нород" не ми се говори... Оставка за мутренския разврат и деморализирането на народа.
491
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 529 "Moody's waited even longer, downgrading Lehman one business day before it collapsed."...Лъжете тролчетата на тиквата, лъжете!
490
7
 
10
 
! Отговори
учен преди 3 години
Това което казва " МУДИС " ....и ние си го знаеме и чустваме ! БЪЛГАРИНА живее все ПОДОБРЕ !!! ....Тази година на 2 пъти по 4 дни в Гърция.....догодина на Малдините и фр. ривиера ( където ходат само " олигарсите крадливи " . ................................БРАВО Б.Б. !!! ........БРАВО и на нас - БАЧКАМЕ яко ....ЖИВЕЕМ все повече като ЕВРОПЕЙЦИ !!!
489
2
 
6
 
! Отговори
ОБИРЪТ преди 3 години
докрай!
488
0
 
3
 
! Отговори
До 537 преди 3 години
Явно повечето юристи са като тебе,което обяснява много неща от реалността и най-вече нуждата от спешна реформа на съдебната система!?!
487
4
 
13
 
! Отговори
Agent provocateur преди 3 години
Moodys дава "оценки" само срещу заплащане. Колкото повече им плащаш, толкова по-висока "оценка" ти дават.
486
7
 
7
 
! Отговори
до 517 преди 3 години
Няма никакви 700 гласували ЗАИ отново- за последен път пиша - РЕЗОЛЮЦИЯТА НЯМА ПРАВОВ ХАРАКТЕР И НЯМА ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ. ТОВА Е ЕДНО УПРАЖНЕНИЕ НА БСП.С ТОВА УПРАЖНЕНИЕ ДА УРОНВАТ АВТОРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОСТИГАТ НИЩО.САМО БЕТОНИРАТ БОРИСОВ ЗАЩОТО ХОРАТА РАЗБРАХА КАК И МАЙКА СИ ЩЕ ПРОДАДЕ БСП - САМО И САМО ДА БУТНЕ КАБИНЕТА.ТЕ НЯМА КАК ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА.НО ОТВРАТИХА ХОРАТА С ИСКАНЕ ЗА МАКЕДОНСКО ОБЩЕСТВО В Б-Я., Г.ЕЙ БРАКОВЕ И И ПОДКРЕПА НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИДИТЕ!!!
485
0
 
6
 
! Отговори
до 517 преди 3 години
Европейският парламент прие предизвикалата скандали резолюция за България с 358 гласа "за",277 "против"и 56 "въздържал се".От българските евродепутати "за" е гласувал Радан Кънев от ДСБ и само още шестима от групата на ЕНП, която взе решение да гласува "против", още 12 са гласували "въздържал се".Всички българи от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите са гласували "за": президентът на ПЕС Сергей Станишев и Петър Витанов от БСП,Елена Йончева, Иво Христов и Цветелина Пенкова
484
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3-та евродепутати от ДПС в групата "Обнови Европа" в Европейския парламент - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели са гласували с "въздържал се" по резолюцията за България, сочи справка за вота по документа. 8 български евродепутати от Европейската народна партия и партията на европейските консерватори и реформисти са гласували против, като подкрепа е дал само Радан Кънев. Интересен факт е, че още 5-*** евродепутати от други страни-членки в ЕНП са подкрепили резолюцията.
483
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проектът на резолюцията бе изготвен от председателя на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе приет с 35 гласа "за", 30 "против" и един въздържал се.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2020/10/08/ep-glasuva-rezoliuciia-za-pravovata-dyrjava-v-bylgariia.465348
482
6
 
4
 
! Отговори
до 517 преди 3 години
Да.Резолюцията е едно голямо нищо. Тя няма законов характер и няма правов характер. Това е едно голямо нищо. Няма задължителен характер и НЕ Е НОРМАТИВЕН АКТ.Като не сте юрист - оставете юристите да кажем какво е резолюцията.Всеки студент взел изпит по право на ЕС знае. Това е една хартийка.Може да си я развяват като плакат само.РЕЗОЛЮЦИЯТА Е ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ.НАПИСАНА Е ОТ ТЯСНО ПАРТИЙНО СВЪРЗАНИ ХОРА КАТО БСП,ЗЕЛЕНИТЕ И НЯКОИ С ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА.ОЦЕНКАТА Я ДАВА САМО ЕКСПЕРТЕН ДОКЛАД.
481
8
 
6
 
! Отговори
учен преди 3 години
БРАВО на Б.Б. !!! Б.Б. ще управлява ДОКАТО си ИСКА !!! ЗАЩО ??? защото НАРОДА ВИНАГИ гласува за ГЕРБ с над 1 000 000 гласа !!! ЗАЩО ??? ...защото БГ никога до сега не е била ПО-БОГАТА....и хората не са живели ПО-ДОБРЕ ...от 681-ва год !!!
480
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, продължавай да ги биеш тези руски комунисти и винаги ще гласувам за теб.
479
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Скъса си зъга от работа този оруд
478
6
 
6
 
! Отговори
До 507 преди 3 години
. ББ постъпи като бай ***, който ще отнесе теглото през зимата, ще понесе негативите, ще похарчи парите и накрая ГЕРБ ще загуби изборите. Целта и на опозицията, и на БеСеПе беше ББ да си довърши мандата и да се о-а-ка.##############$##Тъкмо ще видим потенциала на Курнито и другаря Радев. Навярно ще цъфнем и вържем.
477
8
 
13
 
! Отговори
Rang преди 3 години
Едно чекмедже е отишло за Мудис,
476
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
523РУССКИЙ ОККУПАНТпреди 1 час 6 5До колкото си спомням два дни преди да фалират Леман Брадърс и Беарн Стърнс, Мудис им бе дала доста висок рейтинг.#################Паметта със сигурност ти изневерява.Опитай пак да си спомниш.
475
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
518Анонименпреди 2 часа 6 3Не се чувствай длъжен на ***, вожде. Отивай си, стига си работил, не те заслужаваме. ОСТАВКА.#######$############От ,какъв зор другарю!?Защото ти и още стотина лу мпе на сте платени да кряскате по площадите.Аре у лево и си налягайте парцалите .
474
6
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Протестно задкулисие 524 Приятел, защо протестори.Това е утайката на България днес, слугуваща на дургарката *** Нинова.Прав си - БГ обшество няма избор по-добър от бодигардът на Другаря Тодор Живков- и ако това, не е трагедия за БГ народ, ако това не отваря очите на този ЗАСПАЛ народ, то тоази народ заслужава съдбата си--Първата нация в Целият свят САМОЗАТРИЛА СЕ.Ние сме ПЪРВИ сме само в едно - тотално надолу, дори Сев.Корея мисля, че ни завижда.
473
2
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонимен 516 Достатъчно е да не работят за путий късий.