БСП: ЕП призна порочния модел на управление, Борисов загуби ореола си

Според левицата всеки ден на власт на ГЕРБ е загубен за хората
Обновена: 11 окт 2020 15:01 | 11 окт 2020 14:55, Камелия Цветанова
191
БСП: ЕП призна порочния модел на управление, Борисов загуби ореола си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП прие позиция по отношение на Резолюцията на Европейския относно принципите на правовата държава и основните права в България.

Още по темата

Националният съвет на БСП оценява като вредно споменаването на ОМО "Илинден" и определя като неприемливи призивите за ратификация на Истанбулската конвенция. В същото време се приема изцяло оценката на ЕП за значителното влошаване на ситуацията в България по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната система, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В позицията се посочва, че БСП изразява удовлетворение от факта, че истината за порочния модел на управление в България беше призната еднозначно от единствената пряко избрана от гражданите европейска институция.

"Констатира категоричното оттегляне на доверието на ЕП от българското правителство, с което беше развенчан и последният мит за европейска подкрепа за управлението на ГЕРБ. След като  загуби вътрешна легитимност, то загуби и широко рекламирания европейски ореол. С това отпадат и последните аргументи в подкрепа на по-нататъшното оставане на Борисов на власт", пише в документа.

Социалистите заявяват готовността си за активен диалог с европейските институции по проблемите, очертани в резолюцията.

Те оценяват като панически и опасни за България опитите на управляващите партии да омаловажат основните послания в резолюцията на ЕП и да изместят фокуса на обществения дебат, ангажирайки целия арсенал на близки до властта медии, организации и личности, единствено с цел печелене на политическо време, въпреки ясното послание на мнозинството граждани, че всеки спечелен ден за управлението е загубен ден за България.

БСП определя призивите за ратификацията на ИК в резолюцията на ЕП за неприемливи както въз основа на решението на Конституционният съд, че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията и не може да бъде ратифицирана от Народното събрание, така и въз основа на официалната позиция на НС на БСП от 2018 г. за не подкрепа на конвенцията.

Левицата призовава българските граждани да продължат да се противопоставят активно на мафиотизираното, антидемократично и олигархично управление в България, да отстояват свободата и демокрацията, да се борят за справедливост и граждански контрол над институциите, както и да участват масово в предстоящите парламентарни избори, които могат да поставят ново начало в развитието на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: БСПрезолюцияниноваеп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да обяснат кой създаде мутрите и как ДС генералите създадоха сегашното положение. Ако сте обърнали внимание в последните дни един ДС генерал го погребаха и що мутри отидоха да му отддат почит.
161
0
 
9
 
! Отговори
ХОРА, ПОМНЕТЕ БСП преди 3 години
До безпартиен АЗ СЪЩО ПАЗЯ СКЪП СПОМЕН ОТ РУМЕН ГЕЧЕВ КАТО МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- КОЙТО ТАКА НИ РАЗВИ, ЧЕ НАПРАВИ МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ.
160
1
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
Наследниците на партия избила политическия елит на България ,покрила страната с 88 концлагера и извършила национално прдателство с решение да заличи националния суверинитет и да станем част от Русия , освен това извършили престъплението да създаде македонска нация НЯМА МЯСТО в политическия живот на България! Млъкнете завинаги и се скрийте *** и предатели!
159
0
 
7
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До БСПДа така е. Спомням си крилатия лозунг Смърт на фашизма, свобода на народа. И гигантсите свободи след това. Свободи големи като в днешна Северна корея.....
158
1
 
6
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименВ русия не протестират срещу герб по простата причина, че русофилите не ходят в Русия и не си прпащат децата там. Пращат ги в Германия....
157
1
 
13
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Затова пък ореола на Жан Виденов ще ми пази топло докато съм жив.Споменът как работиш и получаваш 3,8 долара месечно с които купуваш 2 кг захар и 1 кг сол срещу месец работа не се забравя пожизнено.БСП е бурен който би трябвало да се изкорени и изгори!При Борисов може и да има злоупотреби,но при БСП буквално умирахме от глад,все едно,че в Северна Корея бяхме.Тоя ваш Жан Виденов и Ким Чен Ун надмина!Разбирате ли,че от БСП ме е повече страх,отколкото евреите от Хитлер.
156
1
 
9
 
! Отговори
А КО СТАНА С ВИЗИЯТА преди 3 години
ЗА БЪЛГАРИЯ, НЕ ВЛИЗАХТЕ В ПАРЛАМЕНТА БЛИЗО ШЕСТ МЕСЕЦА ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ- ХА СТИГА СТЕ ДУДНАЛИ ПО ББ- ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ТОВА КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ СЪС ЗАПЛАТИ, СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, ПЕНСИИ АКО СПЕЧЕЛИТЕ- ВМЕСТО ДА ВАДИТЕ ОЧИ ИЗПИСВАТЕ ВЕЖДИ НА БОРИСОВ.
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е предизборна, политическа резолюция на левите в ЕП. А къде са правата на болшинството българи, да отговорят европейските леваци.
154
1
 
4
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Незнам кой ще дойде на власт ама има един голям проблем..Това последните 48 часа - следващите специалисти идат...35 лодки: 800 мигранти пристигнаха на ЛампедузаНа борда на 35 лодки800 мигранти пристигнаха в ЛампедузаСлед триседмично прекъсване южноиталианският остров Лампедуза отново се сблъсква с нова миграционна вълна. В неделя в Лампедуза пристигнаха 20 лодки с общо 353 тунизийци. В събота 15 лодки с 433 мигранти на борда вече бяха достигнали острова между Тунис и Сицилия
153
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тая пишман резолюция не мине при нас, очаквайте резолюция на руската Дума...колко били зле нещата, за тях де. И как трябва БСП и Радо шишарката да изфалшифицират изборите, че да вземат властта и да реформират правилно корупцията.
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо подобно не е обещавал Борисов.Не лъжете хората - анонимници!Захариева никога не е хвалила Станишев. Фактите, които искаш да напишеш си ги пиши на плочките в банята! Има хронология на събитията. Има записи от всички заседания. Има стенограми. Не лъжете хората! Цялата отговорност за резолюцията и препоръката от комунистите в ЕП е да се приеме Истанбулската конвенция.За щастие резолюцията няма юридическа и правна стойност. Това е само препоръка.Да препоръчвате ОМО Илинден да се узакони е фарс
151
1
 
4
 
! Отговори
хей - 151 преди 3 години
Решение 13 от 27 юли 2018 г. на Конституционния съд на Република БългарияКонституцията и цялото българско законодателство е изградено върху разбирането за бинарното съществуване на човешкия вид. В действителност в Конституцията недвусмислено се възприема социалното измерение на пола във взаимодействие с биологично детерминираното чл. 47, ал. 2 от основния закон. В посочената конституционна разпоредба биологичният пол жена се свързва със социалната роля майка, с раждане
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек, няма как да се бориш с насилието срещу жените, ако не знаеш кой какъв е и кой кого бие.Това умозаключение казва всичко. То е поредната лъжа, защото конвенцията не релативизира абсолютно нищо, въобще не дефинира пола като социален конструкт и не създава социален пол, независим от биологичния. Даже напротив: изрично посочва, че се базира изцяло на двата биологични пола и по никакъв начин няма за цел да замести термините жени и мъже.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност,по един трагикомичен начин авторите на решението сами са изобличили собствения си неуспех да намерят каквито и да било смислени аргументи със следното забележително умозаключение:В Конвенцията чрез дефинирането на "пол" като социален конструкт всъщност се релативизират границите на двата поламъж и жена като биологично детерминирани.Ако обаче обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието над жените остава само формален,но неизпълним ангажимет
148
0
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
Законопроект за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилиеРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТА В КОМИСИИ И ПЛЕНАРНА ЗАЛА24/01/2018 - внесен(комисии първо гласуване) - Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта07/03/2018 - оттеглен от вносителя(оттеглен)
147
1
 
4
 
! Отговори
до Христо Христов преди 3 години
За сватбата е хипербола.. много ясно, че няма от къде да знам - а и не ме интересува личен живот на хората.Писал съм в този дух поради афекта от предложенията в резолюцията. Едно от предложенията е г.ей двойките да могат да осиновяват деца. Друго предложение е да могат да сключват граждански брак г.ей двойки.В тази връзка получих фикс идея-защото за Раданка знаем.. но защо останалите са подкрепили тези абсурдни за народопсихологията на Б-я актове?ОМО Илинден е сепаратиска-няма място в България.
146
1
 
7
 
! Отговори
ДО Христо Христов преди 3 години
ЗА СТИПЕНДИЯТА НЕ Е ЛЪЖА. ПРОВЕРЕТЕ АКО ИСКАТЕЖурналистката Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил в САЩ на стипендия. Тя разкри във Фейсбук пост комуникацията си с директор в американския университет Бъркли, според която университетът НЕ ДАВА пари на чужденци.Тази лъжа се разнася из бг медиите вече години наред. Детето може и да умно, но обучението му е плащал не университетът!около $60 000 на година, умножено по 4 = $240 000!, пише Кристи.
145
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво, г-жо Нинова? Какво за ореола на Борисов?:D Вашият приятел екс шефа в кабинета на Радев - Калоян Методиев.. където бяхте заедно на Боровец и заради срещата Ви в ресторанта по-късно беше уволнен от Радев - ДНЕС КАЗА, ЧЕ РЕЗОЛЮЦИЯТА ОТ ЕП БИЛА КРЪВОПРЕЛИВАНЕ В ПОЛЗА НА БОРИСОВ И НЕДОБРА ЗА БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИТЕ НА ЙОНЧЕВА И РАДАН КЪНЕВ НЕ БИЛИ ПОЛЕЗНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ С ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ. ТЯ САМО ЗАКОВА ПОСЛЕДНИТЕ ПИРОНИ В КОВЧЕГА НА СТОЛЕТНИЦАТА.КАЗВАМ ВИ-ЗАКОПАХТЕ СЕ САМИ!
144
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Точно така/111Ц. Ес посланиците са в първите редици на гей сватбарите, тиквата обеща в брюксел, че ще приеме истанбулската конвенция, а захариева лично я подписа... и хвалеше станишев, че натиска бсп да я попищат и те.Други неудобни за фалшивите гербаджийски опорки факти искаш ли?
143
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"... Скоро мама ще му направи и г.ей сватба-щото мама иска Резолюция" - пич, след тази лъжа, реших че и това, че няма стипендия също е лъжа. Прав съм, нали?!