Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата

Николова се надява на чужди туристи от региона
Обновена: 11 окт 2020 14:37 | 11 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
156
Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата
Снимка: БГНЕС

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния. Над 900 хил. българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Тя посочи още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм.

Още по темата

И допълни, че в условията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се спазва дистанция и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която прилага по-иновативни практики и проявява гъвкавост. По думите ѝ през предстоящите зимни месеци се очакват и чуждестранни посетители, най-вече от близките балкански страни, които ще дойдат със сухопътен транспорт.

Министър Николова уточни още, че контролът за спазването на мерките в местата за хранене и развлечение е безкомпромисен и регионалните здравни инспекции проверяват непрекъснато курортите, така че да се гарантира сигурността на всички гости. И най-малкото нарушение, няма да бъде толерирано, бе категорична тя.

Относно мерките, които правителството предприема за подпомагане на бизнеса, вицепремиерът обясни, че социалните мерки са на стойност над 2,2 млрд. лв. И допълни, че  първоначално бизнесът е имал резерви за прилагането на мярката 60 на 40, но сега вече я възприемат и подкрепят.

Вицепремиерът каза още, че 60 на 40 ще бъде удължена до края на годината, като има тенденции да бъде продължена и до 2021 година. Логиката е запазване на работниците и подкрепа на бизнеса, коментира министърът на туризма. Тя поясни, че винаги може да има недоволни, но правителство полага усилия да подкрепя обществото, защото без икономически мерки няма как да оцелеят нито хората, нито бизнесът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасихме летния и се изпозаразихме.Сега ще спасим зимния и след него не ми се мисли.При положение,че при влажно и студено време вируса се активира.
94
6
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Българските политици и дипломати са късогледи,недоразвити,глухонеми и слепи.Няма и капка достойнство и не мислят за народа.Министърката чака туристи от Русия,Германия,Полша,Чехия за да спасят българския туризъм-лудост.Колко пъти ще дойдат тези в България на почивка-един път на година. Хотелите как работят-постоянно-тази работа с кампанийни мерки не върви.Имате една 85 милионна съседна държава,20 милионен град-Истанбул.Либелизирайте визовия режим,дайте възможност на съседите си-от тях имаме файда
93
0
 
8
 
! Отговори
hahah преди 3 години
нали 30 000 чакаме болни и чували са ни приготвили за трупове ! Какъв зимен сезон, а? :)))
92
9
 
2
 
! Отговори
само майка Турция! преди 3 години
Тя ще ни изкара от калта в която московците ни вкараха! Какво чакаме?
91
3
 
1
 
! Отговори
безумието преди 3 години
До Народе!!!Да бягаш от комшолука и търсиш друг надалече!
90
3
 
1
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
До османското игоЩе плачим за турски парцали!!!! Още ли не можете да го осъзнаете комшолука ни?
89
1
 
1
 
! Отговори
от никъде за никъде преди 3 години
До мнениеВсичко е мутренско комунистическо и ни води към гибел по примера на СССР.
88
1
 
1
 
! Отговори
мижи да те лъже! преди 3 години
До ала балана комунистически мутри и бетонни глави никога не им вярвайте във светлото бъдеще!Съсипаха всичко българско по примера на СССР-болшевиките.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
роми ли трябва да кажа, спокойно те не могат да прочетат новината
86
1
 
8
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
колкото спасиха летния толкова и зимния ще спасят.Кого изобщо заблуждават-то телета които да вярват в това няма,и надежди всякакви загърбете-нито зимен,нито пък летен 2021 ще има
85
0
 
17
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Не ходете в бг мутренските курорти, нека да фалирам, мамицата им гробаска!
84
12
 
3
 
! Отговори
османското иго преди 3 години
Каквото за нас - такова и за Турция. Докога ще я мразим 5-вековната ни майка Турция?5 века заедно сме живели и завинаги ще живеем во век и веков а не с московците!Комунистите унищожиха 300.000 невинни българи а турците ни отбраняваха 5 века.През тези 5 века някой да ни е окупирал освен московеца?Да живее българо-турската дружба! Всичко лошо е митове и легенди! Руското помним!
83
0
 
19
 
! Отговори
стадо овце преди 3 години
Всички се юрнаха да строят хотели и ресторанти без клиенти. Пречистиха го краденото.Всички си накупиха по няколко леки коли без да имаме достатъчно пътища на Бойко.
82
1
 
1
 
! Отговори
късно се сетихте преди 3 години
До няма нуждаСлед дъжд - качулка! За ЕС няма вече граници - по-малкото зло пред СССР и Русия.
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да спасят българите туризма,като позволихте на фирмите да им отнемат отпуските
80
0
 
19
 
! Отговори
сън в лятна нощ преди 3 години
При тази корона криза българина само за почивки ли да мисли?Кой ще работи бе,ей?И задавали сте си въпроса колко хора тук могат да си позволят почивка с мижавото заплащане и скъпата храна?
79
0
 
14
 
! Отговори
капан за пари преди 3 години
До Ски туристКожодерите на България!
78
0
 
7
 
! Отговори
мъртво роденото преди 3 години
До ssСамо това ражда БКП-ДС
77
0
 
7
 
! Отговори
няма нужда преди 3 години
До А мерсиПредпочитаме Гърция и турско робство! Преди за българейшъните нямаше место там.Предпочитаха се западните туристи и западната валута. Ние не сме второ качество!
76
0
 
14
 
! Отговори
СъжЕлявам преди 3 години
Ама нашите пари ги похарчихме в Гърция, ходихме три пъти. Сега събираме пак за догодина, пак за там...Живи и здрави да сте ;)