Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата

Николова се надява на чужди туристи от региона
Обновена: 11 окт 2020 14:37 | 11 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
156
Българите можели да спасят зимния туризъм в коронакризата
Снимка: БГНЕС

Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха летния. Над 900 хил. българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Тя посочи още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и в момента са много подходящи за туризъм.

Още по темата

И допълни, че в условията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се спазва дистанция и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която прилага по-иновативни практики и проявява гъвкавост. По думите ѝ през предстоящите зимни месеци се очакват и чуждестранни посетители, най-вече от близките балкански страни, които ще дойдат със сухопътен транспорт.

Министър Николова уточни още, че контролът за спазването на мерките в местата за хранене и развлечение е безкомпромисен и регионалните здравни инспекции проверяват непрекъснато курортите, така че да се гарантира сигурността на всички гости. И най-малкото нарушение, няма да бъде толерирано, бе категорична тя.

Относно мерките, които правителството предприема за подпомагане на бизнеса, вицепремиерът обясни, че социалните мерки са на стойност над 2,2 млрд. лв. И допълни, че  първоначално бизнесът е имал резерви за прилагането на мярката 60 на 40, но сега вече я възприемат и подкрепят.

Вицепремиерът каза още, че 60 на 40 ще бъде удължена до края на годината, като има тенденции да бъде продължена и до 2021 година. Логиката е запазване на работниците и подкрепа на бизнеса, коментира министърът на туризма. Тя поясни, че винаги може да има недоволни, но правителство полага усилия да подкрепя обществото, защото без икономически мерки няма как да оцелеят нито хората, нито бизнесът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Туризъм в Бойколандия!?Смях в залата.
54
0
 
5
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
НАИ ГУУЛЕМ ТУРИЗ ЛИ Е БОРИСОФ ?ЦЕЦКО АСАНСИОРЕН ТУРИЗ !КАРАКАЧАКОФ ТОРБА БИЛЛА ТУРИЗ !ЦВЕТКА БЕЗ ГАШТИ ТУРИЗ !
53
1
 
20
 
! Отговори
Не може така преди 3 години
Тия нашите червени капиталистчета искат и к.ра вгз и душата в рая. Не става, избирайте - или ще има пандемия и блокиране или държавата ще функционира нормално. Пък които имат акъл да си развиват подарените им бизнеси да го правят. Останалите - фалит и чао.
52
0
 
11
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ТУРИЗАМ С МЕТРОТО ЛУЛИН МЛАДОС !БАНИЧКА СИ КУПЕТЕ НА СЕРДИКА И МОЕ ДО ОБЕЛЯ !МНО Е ЖИВОПИСНО !
51
1
 
3
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
*** *** ЛЕДЕНИЯ НА ЛЕНИН СТАЛИН ГОРБОШИ И ХЕРА МУСТАФ !
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз от студен не съм ходил на ски.На море вече много години не съм ходил ( няма пари ) ! Та кого да спасявам, онези с хотелите по Банско ли ?Тези които опоскаха баницата и експоатират природата ли изсичат горите, презастрояват плажните ивици !!!На слънчев бряг имаше мутренско заведение, което когато правише парти НИ КАРАХА ДА ЗАОБИКАЛЯМЕ ЗАД НЕГО, - ДЕМЕК НЕ МОЖЕХМЕ ДА СЕ РАЗХОДИМ И ПО ПЛАЖНАТА ИВИЦА !!!!ТА ТЯХ ЛИ ДА СПАСЯВАМЕ ???С подпорната стена УЖ !
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ние разчитахме партините връзкари мутри чалгаджийски да спазват законите републиката на чалгата и абсурдите но с мутро- връзкарско управление е невъзможно
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ми дреме за курортите на борците сега само ревът и ддс-то им намалиха , а когато даваха на персонала по 500 лева на месец и реализираха печалби по 1000% криеха данъци , перяха пари и т.н. никой нищо не казваше ай сиктир по добре да банкрутират на никой му не пука по добре на почивка в съседните държави.
47
0
 
6
 
! Отговори
пенционер с телк преди 3 години
искаме ама не можем .
46
3
 
2
 
! Отговори
барба ганиос-ците преди 3 години
са Чумо-Прокажени с Уханска Спиноза, Болният човек на Европа!!
45
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Ние си ходим по къщи за гости. Поради много причини, от удобството и уюта до готвенето и тн. Ходихме миналата година на Рила Спа незнам си кво беше.. Ужас. Никога повече
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите нищо няма да спасят...ще спасят зимния туризъм,колкото спасиха летния...големите постъпления в туризма за българия идват от международния такъв.туризмът не е само легло и ядене.още повече,че голяма част от българските ски туристи сутрин палят колата от софия,пловдив и т.н. отиват карат ски и вечерта се прибират вкъщи.като същевременно носят сандвичи от вкъщи,паркират колата на място,където да не плащат нищо и си купуват най-евтиния вариант за ски...
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опростихме 260 милиона задължения на Домусчиев от БМФ, стадион му построихме, та няколко хотела ли няма да му спасим.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпички са ми българските курорти и не мога да си ги позваля, ще спасявам италианските и австриските и тази година.
41
1
 
11
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Ами дайте тогава да спасяваме и Домусчиев примерно, и другите олигарски капиталисти, защото и те търпят загуби, нали сме хуманни капиталисти демократи, нека спасим бизнеса, защо само туризма, капитализмът и демокрацията са най-добрата система.
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега всичкото чиновници и гласоподаватели на ГЕРБ ще са с платени от бюджета карти за зимна почивка. После, като с е върнат 1000 дневно ще ни се струва мираж. Те така или иначе имат мозък, колкото на пиле, така че ще се юрнат, нали е на аванта. Платено от данъкоплатеца.Къде отиде идеята за свободен пазар? Как ни подпомогнаха тези собственици на подпорни стени, когато печелеха стотици милиони на сезон?
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са започнали да ги подпомагат още преди началото на сезона, докато в София половината училища врят поради положителни тестове и липса на учители и хигиени мерки МОН организира семинар от 3 дена за директори на Боровец. Храна, спане всичко платено от бюджета!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате ме искате ще спазвате туризма. Не е необходимо даже и да ходите. Те парите са им ги дали вече, но същевременно затварят държавни болници.
37
12
 
2
 
! Отговори
до 52 и 53 от славян преди 3 години
Защото всичко в една държава се крепи на нейната икономика, тиквички, а туризмът е част от икономиката без икономика обуваш цървулите и отиваш в гората да ядеш съби и боровинки! Срутиш ли икономиката - срутваш държавата, ама като сте с едноцифрено iQ как да го разберете това!?
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Би ли обяснил, какво разбираш под слогуване и проституиране? Защото като говоря с такива ***, като теб, защото ти си най-големия ***, а вероятно се каваш Гошо или Иван, или нещо посредствено такова, все излиза, че били слуги хората, които работели някъде. Тоест, ако отидеш в ресторант ти слугуват и едва ли не, са ти роби, а ти си гаден робовладелец. Какво ще кажеш сега, ааа? Хмм! Какво ще кажеш сега, зъл и покварени човечецо, с име, вероятно, кат Гошо, Иван или Сашо?