Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
6
 
! Отговори
До 89 преди 3 години
Никога БСП няма да види власт ще изпадне от парламента дори толкова сте зле идва партията на безпартийните
100
2
 
7
 
! Отговори
MARIN NUNEV преди 3 години
Избори ама за експертно правителсво,спиране субсиидиите на вси4ки партии,,Дания е била така с години и си е вдигнала стандарта в пъти,
99
6
 
4
 
! Отговори
Нов преброител преди 3 години
Ако опозицията иска да има някакви шансове на предстоящите избори, то тя трябва да настоява техническото обезпечаване на провеждането им да бъде отнето от "Информационно обслужване" (ИО). Няма съмнение, че при толкова много, немалка част от които, качествени IT-специалисти, няма никакъв проблем ИО да бъде заменен от колектив, който превъзхожда хората на Михаил Константинов. В спорта е нормално, когато един отбор поиска негов важен мач да се свири от чуждестранни съдии, искането да се приема.
98
5
 
4
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
До DinosaurusДИНОЗАВРИ УМРЕА БЕ НЕГРО ! НЕ СЕ ПРАИ НА ТIRЕХ !
97
5
 
9
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
Само с мощен ГЕЙ ПАРАД се събаря власт и се строи куманизъм!"За"въвеждане на еднополови бракове в България и "за"родителски права на еднополови двойки в България са гласували:Радан Кънев от "Демократична България"Атидже Алиева-Вели ДПСИлхан Кючук ДПСИскра Михайлова ДПСИво Христов БСПЦветелина Пенкова БСПСергей Станишев БСППетър Витанов БСПЕлена Йончева БСП##########Без коментар.
96
9
 
3
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Новия премиер не е каскет а неизвестен и млад човек
95
7
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До GRAND FUNKНаучи правописа, looser см*тан. Да не говорим за смисления изказ.Главните букви не те правят грамотен, нито разбирач.Спри да се пениш като "протестърите" и Фигуранта.С рев и истерии нищо не се гради, само се разваля положителния езултата от чужди усилия. Сопри се !!!
94
1
 
2
 
! Отговори
До 93 преди 3 години
Не е точно така победим е от младия ни премиер като си направи партията
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов ще реши проблемите на БСП
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата се движи в правилната посока правителството се бори с бедността,безработицата и болеститеБсп и ДПС ПОПУЛИСТ- ИЗМЕНИЦИ-ПРОВОКАТОРИ - АГЕНТИ Бабикян, Хаджигенчо, Елаена Йончева, Радан Миленов и други
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП разби първото демократично правителство на Филип Димитрови спряха развитието на демокрацията в Българиясега искат отново да повторят пъкления си план
90
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Много секси това Катето,бе !!!
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радан Ниленов Кънев И Елена Николова Йончева двамата анти Българиуспяха да опетнят държавата ни.това са първокласни партизани-събарят- Мандра, Църква, държава не им пука ( комунисти)
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елена Николова Йончева - БСП за Българияс толкова мозък само член на БСП можеш да станеш
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая само като я видя и преставам да я слушам.Бла,бла,бла.Много приказки на бързи обороти без никакво съдържание.
86
7
 
11
 
! Отговори
Невярно! преди 3 години
Как така никой не печели от бързия вот, печелят руските шпиони и избягалите в чужбина червени крадци-олигарси, които имат надежда, че Нинова ще оглави новото правителство. Само, че нито ще има бърз вот, нито Нинова някога ще оглави правителство, нито избягалите червени олигарси-крадци ще се спасят от ударите на закона, защото Бойко Борисов е непобедим. Народът досега винаги е бил с ГЕРБ. бг
85
4
 
7
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
БОШКОФ ДУБАИЗКИ ВИКА ТЕЯ БИБИКЯНИ МИ ИЗПИХА ПАРИТЕ !
84
7
 
5
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ТИКВАТА Е НАЦИОНАЛЕН ПРОПАДНЯК ГИФТАР ШУЛЕ БУЛЕ БИЦАК БУФТА МЕРАКЛИЯ !10 ГОДИ ГЕРБАЖИЗКИ БУТАФОРНЯК ТРАВЕСТА РУМБА КИУЧЕК !
83
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей протестъри - с домати и яйца може да сваляте паяжините по сградите , а нормалните хора свалят правителства с избори . Съмнявам се вече някой да ви симпатизира след дебилните ви изцепки , така , че ГЕРБ ще е първа сила както и до сега , а за червените властта ще си остане фата моргана .
82
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махайте се,вие сте вредни за страната и населението! Колко хора още трябва да бъдат тормозени и смачкани в България?БСП да се връща на власт!