Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
6
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
КУКЛИТЕ НА БОРИСОФ ЧАКАТ ВИРОСА ПОДГОТВЕНИ !Е МАРА ГАБРИЕЛЕ БОЛНА *** ВЕРНА !
80
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за МарешкиБизнеса прави държавата и поддържа социални политики!Държавата е длъжна да подкрепя бизнеса
79
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса прави държавата и поддържа социални политики!Държавата е длъжна да подкрепя бизнесаТръмп това прави и всички са доволни
78
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назад
77
6
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До Пилат ПонтийскиНищо интересно, губят избирателите, чийто вот се опитва да фалшифицира Фигуранта. Изборите имат резултат и период на валидност, залегнал в законодателството. После идват нови и там резултатите се променят или не, според вота на избирателите, а не по нечий каприз. Кво не разбра
76
2
 
5
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
КУРНЕЛИОС ШПАИДЕЛБАУМ НАЧИ КОНЯРКАТА ОТ КРУШОВИЦА Я ТУРАТ НАДУВАЕМА КУКЛА ЗА СЕКИ !ТРЕА БСПЕ А Е ПО БЛИЗО ДО НАРОДА !СЕКИ СЕЛЕНИН СА МОЕ А ПРАИ БОНУС СЕХ С ТЕХНОИМПЕКС ТЕХНОЛОГИЯТА !
75
6
 
2
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
*** ПИЯНА ЗА ИЗБОРИТЕ !МАРЕШКО НОВИЯ ЦЕЦКО !ЦЕЦКО НОВИЯ БАЦО !БАЦО НОВИЯ ПРЕЗИДЕН !ГЕШЕФ КАСКЕТА НОВИЯ ПРЕМИЕР !РАЗБРА ЛИ ПЛЕМЕ ДООЛНО ?
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента работи против възхода на държавататова което пише остава, историците на дали ще го споменат с добропрез мандата си опита да купи самолети Грипен без оръжияи не можа след което започна да събаря правителството и КРАЙ.
73
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислехме си ,че избираме президент , който да поведе народа към светло бъдеще а той ни трови с погребални речи , подклажда метеж и ще ни докара до гражданска война.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАНОНИМНЯК СИ ЧЕБОРАШКА УДАЛНАЯ ?КЪФ БАЦО ЦРУ *** ТУРА АУТ !НЕМА ВЕЧЕ БОРИСОФ ГЛЕИ БУДЕШТЕТО !НЕ ЧЕТИ ДНЕС ТЕ СА ОТ ФЧЕРА !
71
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце, и да прекратим безсмисленият протест който се подклажда от злите сили
70
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов умее да взима правилни решенияако сгреши веднага се поправя при управление на държавата това е много ВАЖНОБСП като сгреши никога не се поправя, продължава с други грешки
69
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам всички от БСП да глсуват на изборите за Борисовсамо така могат да помогнат на България
68
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАРОДА ИСКА БОРИСОВмного направи за БългарияМного вдигна летвата, след него трудно някой ще го надскочи.В БСП нямат такъв политик, Миков беше такъв но Нинова си изгони кадърните хора.
67
5
 
7
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
До Примитивен РадевРАДЕФ Е НЕУСПЕЛ БОРИСОФ !И ДВАМАТА СА БИЛИ У БКПЕ ! ЗА ЦРУ СА ЕДИНИЯ Е ЯСТРЕБ ДРУГИЯ КУКОШКА А ИСКАЛ А Е ПЕТЕЛ !ТВА Е !У АИМЕРИКА РАДЕФ ВИКАЛ ИСКАМ А СУМ ПЕТЕЛ !НЕМА ШЕ СИ КУКОШКА ШЕ КУКУДЯКАШ Е ШЕ ИМА ПАРЕ ЗА РОКЛИ ЗА ТВОИТА ДЕСА ! И РАДЕФ ВИКАЛ ОК !
66
8
 
9
 
! Отговори
Корумпиран Радев преди 3 години
Засега единствен със съмнения за корупция е Фигурантът Радев с неговите напъни за купуване на безполезните ( без въоръжение и авионика ) Грипени !
65
8
 
9
 
! Отговори
Примитивен Радев преди 3 години
Как така никой не печели от бързия вот ?! Ами Фигурантът Радев ще назначи свое наистина корупционно БСП правителство ! Затова е и реването за оставка !
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната куха лейка в това управление.Какво да я коментираме.
63
7
 
4
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ЦРУ ШЕ ТУРИ НОВА ТИКВА СКОРА СКОРА !НАДУВАЕМАТА КУКЛА САЧЕВА ШО ШЕ ПРАИ ?КАРАКАЧАКОФ БЕЗРАБОТЕН ЗА ВЕЛИКДЕН !КЛОШАРА БИБИКЯН С АЖИГЕНОФ ИЗПИ ПАРИТЕ НА БОШКОФ !ОН ВИКА *** КООЛКУ БЕ ДНИ ША СФАЛЯТЕ ТИКВАТА ?
62
3
 
3
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
САИТА Е ТУРКОФИЛСКИ НАЧИ ДПС МАНЖА !И ТРИЯТ КОТУ ЛУДИ КОМЕНТИ ПРОТИФ ТИКВАТА !ЛЕСНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ ОТ ВЛАССТА !КАЧЕНИ НА 12 ЕТАЖЕ ДО ЛЕТИШТЕТО ЗА ПО ДОБРО ЗОУМБИРАНЕ !