Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
от 47 преди 3 години
До Анонимен 52"А ве балъков47, президентските избори са мажоритарни, там като се лъже, трябва да е на едро"Значи ГЕРБ не могат да лъжат на едро, така ли да разбирам?Ооооо, ИЗВЕДНЪЖ започнахте да мислите логично ли, иначе като викате с пяна на устата няма логика.Ето по това познаваме, че сте абсолютни ***.
40
4
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Имам усещането че на тиквените *** главите им ги леят под един калъп в някоя чугунолеярна и вместо глави носят чугунени балванки!Ти му обясняваш че това че не харесваш мутрата не значи че харесваш Радев и Курнвлия..ама то си знае едно и го повтаря като папагал!Гербераските *** е *** като каменарски чyk!
39
6
 
12
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
Костадин Костадинов е собственик на една трета от триетажната семейна къща. Сметната палата 3 пъти проверява разходита на "Възраждане" и ги гледа до стотинка - няма грам нарушение. А ГЕРБ и ДПС имат 20 пъти повече приходи от субсидии, но по-важно е, че имат 1000 пъти повече от кражби и нагласени обществени поръчки. Да се проверят търговете на Областната управа във Варна! Ще се открият кражби на тъмно за 50 мил. Прокуратурата си затваря очите. ГЕРБ купува ромите на избори, БСП къде са? А, Станиш?
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една странна тенденция, троловете, дето много реват срещу мутрите, като се спомене, че дясната ръка на Радев е бившата дясна ръка на Васил Илиев във ВИС-2, нещо започват с удвоено усърдие да викат "оставка" на Боко, но нищо за чврвения наместник на Москва в Президентството.От това следва интересния въпрос, те българи ли са, и какви принципи точно ги карат да викат "мутри вън" но не "всички мутри вън"?Интересен въпрос е и защо протестиращите пред БНТ си говориха с Вигенин?
37
11
 
11
 
! Отговори
Я проверете преди 3 години
И трите парламентарни избори които ГЕРБ печели НЕ са организирани от ГЕРБ!Значи не са манипулирани от ГЕРБ.Радев спечели изборите, организирани от ГЕРБ.Значи няма измама.ГЕРБ не лъжат, това да не ви е БСП и техните кремълски зависимости ?!
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нередовни избори"С тези купени и манипулирани избори, нито парламента ви е легитимен, нито правителството".... нито президента. Нали така, другарЕ?
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът ни печели! Само крадливите мутри губят! А щом мутрите губят, значи има надежда за хората! Уууууу мутриииии, долу! Вън ит уоравлението! Вън мутри от всички крадливи партии!
34
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ако приемем, че ГЕРБ манипулира изборите... - единственият нелигитимен и избор е тоя на президента... - тогава ГЕРБ е организирала изборите...
33
4
 
15
 
! Отговори
Някой преди 3 години
За каква репутация говориш, Захариева , що не свалиш розовите очила ? На дъното на всики каласации сме от години, каква репутацията ? Вие сте деагноза, Захариева и хората ви го казват всеки ден от 3 месеца а сега и партньорите ви от Европа го потвърдиха. И не , нямате предтставителност да си довършите мандата , никой не ви вярва ,не ви иска, и не ви дава повече време и вие го знаете. В момента вие сте окупатори, Захариева. Незнам докъде ще доведът тези нагли ,мафиотски приоми които използвате.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка,мутриииииииииииииии
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34От метежа на Радев зе вижда, че е готов да изтрие и държавата, а не само 600 хиляди българи !
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30От метежа на Радев зе вижда, че е готов да изтрие и държавата, а не само 600 хиляди българи !
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Радан е едно изветряло Гелме, а Костя Копейкин е Копейкин с недостроена къща на варненското езеро, апартамент от партийните субсидии и разбира се джип и разни други добавки. Време е да шамаросваме най-слабия слабия съюзник на Руската мечка. Трябва само да го посочи Бойко с пръст.
28
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият Исторически парк света призовава за служебно правителство! Иначе герб пак ще нагласят резултатите! Ако е служебно Радев ще изтрие 600 000 мъртви души от есграон и така те няма да гласуват и герб ще се срине като ндсв и дсб!
27
7
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Най...полезно е,Боко с...калинките утре да си...ходят и да освободят държавата от тяхната...ексспертна компиитентност.
26
1
 
13
 
! Отговори
22 преди 3 години
"САЩ срещу изграждането на Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта Белене"И същите тези САЩ започват изграждане на АЕЦ в Румъния!!! Супер! Честно, коректно, обективно? Как ще го оцените? Или просто икономическа стратегия?
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-полезни за герб, защото пак ще ги нагласят.. само мъртъвците гласуват за герб! Буквално!
24
4
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Избори минават заминават, ДС да командва продължава.Трoлoвeте не почиват и в Неделя,а Доган порциите разпределя.
23
3
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Знаем че има кой, 2013та пак така имаше кой и видяхме кой е, ама тия път няма да мине номера.
22
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадци, тумор, бай Ставри нищо конкретно. Нищо доказано, просто общи приказки за забавление на алкашите.Всички световни агенции повишават кредитният рейтинг на България (въпреки кризата) само вие (партизаните) блуждаете в някакво имагинерно състояние, обвинявавайки всички и всички за своите неудачи.