Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера всички подкрепящи "протеста" да целунат портрета на Радев!
251
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле какви политически анализатори тука. Сигурно до преди година-две са били и малолетни:)))))))))))
250
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За "протестърите" или добро или нищо. За мъртви, платени души- лоша дума не трябва да се казва. Същото важи и за троловете им:)))))))))))))))))
249
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре щеше да е, ако имаше предсрочни избори по-рано и ГЕРБ да бяха изритани от властта по-бързо. По-големия популисти от тях няма. Какъв сблъсък на идеи може да има? Корупцията и мутризацията откога станаха идеи? Откога стана нормално корумпираното правителство да използва главния прокурор да му слугува, да разчиства политическите съперници?
248
6
 
13
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Това пак изпълзя.....
247
8
 
12
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
аз не знам тез медии това недорузомение което имаше партийния късмет да е президент но най-неусешния да го рекламират- явно много са я закъсали
246
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това правителство е най-добре да си ходи веднага, защото у-*** предостатъчно последните две години. Изкарването на Западен Балкан от г-ната, беше най-голямата външнополитическа грешка последните 50 години. Трябва веднага да се скрием от всякакви преговори с Македония, иначе провалът ще бъде оглушителен. Комисията ни да вари лютеница 1 година, че не можем преговори в пандемия. Е, там Цветанов да се връща в ГЕРБ, същата манджа, но да се ликвидира тая политика! Шкембе воевода да оди на сланина.
245
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПлевнелиевНека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце,и да прекратим безсмисленият протест който се подклажда от злите сили
244
6
 
11
 
! Отговори
TO220 преди 3 години
Мислех, че се е запушила канализацията, а смрадта ето от къде идвала...
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не простимо е да замесват името на България за партийна изгода
242
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП разби първото демократично правителство на Филип Димитрови спряха развитието на демокрацията в Българиясега искат отново да повторят пъкления си план
241
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП или БСП мразят нормалните хораКОЯ партия взе имотите на ЦАРЯБКП приемник БСПи тогава 1944 г. е искала промяна и нови хора на власСега 2020 година лозунга е:трябва да разбием този модел,искаме промяна и млади хора в управлението каза Нинова
240
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е умен, възпитан, логично съобразяваш събитията човек.За пореден път изказването му е точно.И като министър и като президент беше на високо ниво.
239
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов купи с наши пари Ядрен реактор така да го имаме!Радев без малко да купи грипен без оръжия така да ги имаме!Росен Плевенлиев бели не е правил.От високо и после се приземяваме Тодор Живков
238
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиТи може да не използваш "обобщения с лека ръка". но ги използва за да сложиш Плевнелиев под този общ знаменател, тъй че и да послъгваш не можеш.
237
6
 
9
 
! Отговори
Али Баба преди 3 години
този е най -незнаещият от всички некадърници
236
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надявям се, БИВШИЯТ президент, бившия номенклатурчик, дете на родители бивши комунисти и номенклатурчици, дано хвърля по някой поглед на публикациите ви. така ще се убеди колко мразен и презиран е от хората, колко е жалко слагачеството му, подла е завистта му и безсилна глуповатата му злоба.а вие,като псевдо журналисти продължавайте да угодничите и се слагате на властта. въпроса е да ви видим какво ще пишете, като се обърне палачинката?Сега изтрийте това мнение,въпреки,че отговаря на правилата
235
4
 
1
 
! Отговори
отПъд-ерас наСередеп преди 3 години
Има нещо в тая ШотладиЪ. Шо тва като нищо от ***-дерас след джендерацията му го врътнали на Саредеп
234
0
 
3
 
! Отговори
До 243 мак ! преди 3 години
Ами всички знаят,че макът е червен,да беше написал направо-червен !!!
233
5
 
3
 
! Отговори
По стененето се позн преди 3 години
Преди да стане днедър се е подвизавал като младопедю в селския хоремак където и му е била приложена мужка сексуална техника,та после баба му му е заливала седалния орган със стден сайдер за да го масажират с походката си мравку,мухи и други буболечки.От тогава е е бил с предимство настатнен на работа в секс телефона за мъжки изкълчотенутии защото никой неможел да стене толко достоверно какато тава,тогава малко плевелче, без разлика дали на сухо с морков го гнетурят или с намаьонезен мъжки щръкн