ГЕРБ vs БСП: Употребата на НС за партийни интереси не носи дивиденти!

Депутатите на Борисов твърдо застанаха зад Караянчева
Обновена: 14 окт 2020 12:10 | 14 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
128

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като БСП поиска оставката на шефката на НС Цвета Караянчева, от ГЕРБ обявиха, че категорично застават зад нея и обвиниха левицата, че използва парламента за партийни цели.

„Употребата на парламента за тяхно партийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент“, предупреди обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея авторитетът на НС е ангажимент на всеки депутат, а социалистите не се грижили за това.

Още по темата

„С какво право председателят на БСП иска оставката на Караянчева, след като в този мандат под ръководството на Нинова ПГ системно руши авторите на парламента? Три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията, какъв авторитет да има НС, след като опозицията смята, че е ненужда за парламентарната дейност, след като се криете по ъглите на НС и идвате тук само за да прочетете някаква декларация и да си осигурите надницата за деня, не участвате в председателски съвет, заместниците на НС от БСП не ръководят заседанията“, скочи Дариткова.

Тя допълни, че демокрацията изискане освен управляващи да има и силна опозиция, която да даде конструктивни предложения.

„А какво предлагате вие – нищо. Защо смятате, че имате право да искате оставка на Караянчева или това е само в контекста на вашата амбиция на овладеете властта, това е единственото ви желание, а не да мислите за българите, демократичният начин да се оцени мнението на хората е да се проведат редовни парламентарни избори, на които българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват, всичко друго е претенция без реално основание, което не съответства на принципите на демокрацията. Това не са аргументи, а опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме от пленарното време за дискусии“, отвърна на удара на левицата Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари