Радев от Атина: България и Гърция са пример на Балканите

Двете страни са ос на стабилност, отчете държавният глава
14 окт 2020 18:10, Красимир Ангелов
52
Радев от Атина: България и Гърция са пример на Балканите
Снимка: Президентство

България и Гърция са не само ос на стабилност, но и пример, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно сътрудничество, заяви държавният глава Румен Радев на среща в Атина със своята гръцка колега президента Екатерини Сакеларопулу.

Румен Радев поздрави Сакеларопулу с поемането на президентския пост в Република Гърция и изрази стремежа на България за последващо задълбочаване на политическия диалог на най-високо равнище и развитие на приятелските отношения между двете страни.

Днешните предизвикателства и пред Гърция, и пред България трябва да разглеждаме като предизвикателства пред целия Европейски съюз. Същността на Европейския съюз е неговата солидарност, подчерта Румен Радев.

По думите на президента предизвикателствата на бъдещето превръщат в обща задача отстояването на единното европейско пространство на ценности, на културни, социални и икономически постижения.

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за успеха на Гърция в привличане на стратегически инвеститори в областта на информационните технологии и открои тази област като особено перспективна в двустранното сътрудничество. По думите на Румен Радев страната ни разполага и с опит, и с експертиза в сферата на информационните технологии, което създава благоприятни възможности за реализацията на успешни съвместни проекти.  

Потенциалът на Инициативата „Три морета“ за транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа също беше сред акцентите на срещата на двамата президенти. Румен Радев отправи покана към Екатерини Сакеларопулу да посети България в удобно за нея време.

В рамките на посещението си в Атина президентът Румен Радев ще изнесе лекция пред Европейската организация за публично право на тема "Универсални човешки ценности и върховенство на закона - стълбове на европейското развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Е немам думи!...Приятелство с Гърция при днешните обстоятелства е невъзможно, но Радев се прави на немец-сякаш нищо не знае за гърците...Нищо! ..Нищо, че гърците ни наричат диваци и варвари и ни създадоха такъв лъжовен имидж по света, нищо, че не признават българския корен на тракийците, останали при тях след несправедлива подялба или на македонците - след пладнешка кражба, нищо, че Ал. Македонски е обявен за гръцки герой и не му се признава че е македонец, забъркал се по грешка в гръцките войни
44
0
 
2
 
! Отговори
ай завлията преди 3 години
Не личи да я е заинтригувал.
43
1
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
До ЛЕНИН МОРЕНОвсички са българи. даже и македонците
42
2
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Хе,хе, един Фигурант се среща с друга Фигурантка ! Тези двамата са единствените фигуранти в Европа ! А за капак , Фигурантът щял да чете лекция на гърците !!! Това ще да е като да излезе с юмрука и да извърти едно коремно. Толкова жалък човечец да кепази една цяла България !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
0
 
3
 
! Отговори
Расъл и пасъл преди 3 години
До Велик хуманистС външна тоалетна. Сега отмъщава.
40
0
 
1
 
! Отговори
бъбгария преди 3 години
До АТАКИСТс колония на МАРС
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо шишарката да имаше само един лост да почне да се върти като улав, ама уви пак за пауър пойнт ще трябва да чете. Горкият колко е елементарен!
38
2
 
5
 
! Отговори
ОХИ преди 3 години
МАЛО АЛО УМНИК ПИЛОТ
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е пример за това как корумпираната власт отцелява дълго време и за нищо друго.
36
10
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
България е най-модерната, могъща и развита държава на планетата благодарения на господин Волен Сидеров и Борисов!
35
6
 
18
 
! Отговори
отмъщението на КГБ преди 3 години
С какво толкова прегрешихме пред руснаците, че ни натресоха тази неадекватна , злобна и изключително-тъпa мижитурка !!! Толкова ли не можаха да намерят някой поне с малко акъл и милеещ за България от това БеСиПе ???
34
4
 
20
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 години
България е блато сега пък пример на Балканите кога Фигуранта казва истината
33
2
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 27. Толкова ли е трудно да приемеш, че може да има хора, които безплатно не го харесват? Остава да кажеш, че няма и за какво.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми изтрихте поста, за гръцката президентка, която си е чиста българка?Статията на нашите журналисти я прочетох в българската преса. Имаше и снимки на къщата на баща и и майка и.Жива и здрава да е ако не смее да си признае, че е българка.Но истината е по-важна.
31
3
 
15
 
! Отговори
Ленинчо, преди 3 години
свекър ми е от северна Гърция.Баща му е чест българин, майка му гъркиня. Така, че не ми разправяй какво има в Гърция. Не на нас тия гръцки лъжи.
30
3
 
5
 
! Отговори
Гърците преди 3 години
с тяхната прехвалена робовладелска демокрация докараха Западната цивилизация до кривата круша.
29
13
 
4
 
! Отговори
ЛЕНИН МОРЕНО преди 3 години
В ГЪРЦИЯ НЯМА БЪЛГАРИ...В БИЛГАРИЯ ИМА НАД 3 МИЛИОНА ГЪРЦИ=ЕЛЛИНИ .А КАТЕРИНА САКЕЛАРОПУЛОС Е ТОЛКОВА БАЛГЕРКА, КОЛКОТО И АЗ СЪМ БИЛГАРИН...== НИКОЛКО, НУЛА .
28
4
 
5
 
! Отговори
Велик хуманист преди 3 години
който не се вписва в нашенския политически хабитат.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой никога за нищо не ми е плащал.Това ви е опорката нали?Този човек като никой друг държавен глава разедини нацията и насъска хората един срещу друг. А който сее омраза омраза получава. Има хиляди обикновени хора, които са гласували за ГЕРБ, както и други хиляди, гласували за БСп и други партии.Каквито и да са никога не бе трябвало да предизвикваш омраза. защото мутри има във всички партии.И сто езика да знае, по-добре да си ходи. За политик не става. Да обикаля да изнася лекции.
26
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, *** непоръбени.Този който плюете, изнася публична лекция пред европейска организация след прием на високо ниво.Този който ви плаща, може да кара джипка и евентуално да се подпише. Отвън го викат само да дава обяснения, или да си плати такса спокойствие с публични средства, с нашите пари.Жалка история.Какво ще работите след няколко месеца,когато баце замине в коша?