БСП и ДПС не успяха да бутнат Караянчева, остава начело на НС

Гласовете на двете партии не стигнаха
Обновена: 15 окт 2020 13:50 | 15 окт 2020 13:34, Камелия Цветанова
207
БСП и ДПС не успяха да бутнат Караянчева, остава начело на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Цвета Караянчева остава председател на Народното събраниеq след като от БСП и ДПС внесоха искане за нейното освобождаване.
 
То не бе прието, като 97 народни представители гласуваха "За" нейното освобождаване, а 126 депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти, „Воля“ и независими я подкрепиха.
 
Самата Караянчева определи мотивите на опозицията като „от девет кладенеца вода“.
 
След като получи букет цветя от съпартийците си тя отново седна на председателския стол и се обърна към депутатите от мнозинстото с думите: „Уважаеми колеги, благодаря за подкрепата, ще оправдая вашето доверие“.
 
Според нея БСП и ДПС уж са все за себе си, а все са заедно.
 
Тя настоя, че днес коалицията БСП–ДПС й дава възможност да се защити.
 
"Има такива коалиции, които оцеляват напук на политическата логика. Оцеляват като пренебрегват интересите на симпатизантите си. Оцеляват, защото са здраво сплотени от интереса на елитите си. Вечни приятелства, породени от вечни интереси. От време на време тези коалиции излизат на светло, за да проверят забравени ли са вече заменките от времето на Тройната коалиция или мъчителните месеци на Орешарски. Обосновават едно и също искане по един и същи начин. Едните на парламентарната трибуна, другите на трибунката", посочи Караянчева.
 
В своя защита тя отбеляза, че като всички останали хора и тя не е безгрешна, но и никога не съм твърдяла такова нещо.
 
"Намеква се, едва ли не, че за да познаваш избирателния район и неговите проблеми е нещо лошо. Г-жа Нинова още не може да забрави срама, когато спуснатият от нея г-н Симов не успя да отговори на елементарният въпрос колко са общините в област Кърджали", отговори на критиките на соцлидерката Корнелия Нинова Караянчева.
 
Тя цитира и конкретни пасажи от Правилника за организацията на парламента във връзка с обвиненията срещу нея, че отклонява питанията на опозицията към премиера и за забавянето на законопроектите на БСП.
 
Краят на изказването й беше съпроводено със скандирания „Оставка“ от левите депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм Лина, но ще ти отговоря за "самопреценката" - Глупакът НЕ МОЖЕ да разбере, че е ***! Това е, за съжаление и тази жена е лице на най-важната институция у нас. Срам и позор е това! И ако и ти не го разбираш, пак си помисли, ама по-внимателно и ще разбереш защо. За справка виж коментарите по-долу - толкова ясно са го казали хората...или се правите на неразбрали....
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова изигра всички в своята партия, взе цялата власт, а на идеалистите в нея подхвърляше искания за оставки на кой ли не и изтъркани лозунги като приспивателни. Сега тя не ще иска, а ще раздава оставки но не в парламента, а в собствената си партия за да се превърне в политически олигарх, това е единственият и начин да получи отново субсидии от коминтерновите играчи желаещи да отслабят националните правителства и институции. Но идват редовни избори и няма сила, която да ги предотврати.
160
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛинаОбясни ни ти защо мислиш, че е "проста"? И каква "самопреценка" трябва да има според теб?
159
6
 
6
 
! Отговори
Лина преди 3 години
Никога не сме имали по-*** председател на Народното събрание.Тази жена е жалка!Няма никакво достойнство и като цяло е изгубила представата си за реална самопреценка.
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път стана ясно,че БСП и ДПС са едно цяло.И в бъдеще ще са пак коалиция .
157
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък като я бутнат ще си изчисти петното дето й лепна ******. Да стои там докато партията им стигне бариерата 4%. Пък и те всички са ***** и ****** в герп, мдааа
156
6
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 162. Големи глупости си написал. Ама от червен *** какво да се очаква. И колко и кои са тези дето 100 дни им казвали нещо си. Да си чувал за демокрация и малцинство и мнозинство?
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те на честни избори ще го победят,на купени не могат.Цецо ти ли си ве?
154
5
 
11
 
! Отговори
1 Рубла<1 Стотинк преди 3 години
Нагли, жадни за власт и провалящи се на избори политици не се посвениха да хвърлят кал по България в Европарламента за да постигнат целите си. Като не могат да победят Бойко на честни и свободни избори се надяваха Европарламента да им запище служебна победа. Отврат.
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 159... А ти си по цял ден в нета да заработиш парите от отровните, ама май нещо не се получава, а????? Парите малко, па и трола прос-т:))))))))))) получава се арменски коктейл:)))))))))
152
3
 
7
 
! Отговори
Позитано 20 преди 3 години
До ЕХ ,МЪКАААА, МЪКА... 145 Да вземем властта , па след нас и потоп.
151
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсилието на червената Мафия ражда гаф след гаф !
150
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в краят на работния ден, герберугерските чиновници не обслужват хора, защото им е разпоредено да висят по сайтовете и да пишшат хвалебствия за Първата Кърджалийска Пуетка!
149
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В Бесепето всички имат голямо достойнство:):):)Румен Гечев има най-голямо:):):)
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и цялият народ иска да бутне Доган и Делян ама
147
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
халал да им е тази П - К - П...как може да гледа децата и мъжа си в очите?всички *** дойдоха тук да им правят фризури служебно, да ги возят в черни коли, да друсат телеса в Евсксиноград, да ги лекуват безплатно в Правителствена болница........комунисти, деца на комунисти и мръсни демагози................
146
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше достойнство наистина би скочила отнякъде но тук няма достойнстео има хъс да остане на власт т.е да се продава за пари
145
3
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Утре ли ше има всенародно въстание част 5?:):):)Накарах жена ми да зареди още от вчера две кутии яйца за некъв миш маш къде ше прави,защото ден преди тези въстания резко изчезват от магазините:):):)Въстаници яйцехвъргачи:):):)
144
11
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Вместо да тича до Родопите за канари ,една проста оставка тук в центъра на София щеше да свърши работа.
143
11
 
8
 
! Отговори
До Без грам достойнс преди 3 години
"Начинът на изразяване е е само псувни, цинизми , ругатни." - Баце ли описваш? Щото се едно за него говориш.