БСП и ДПС в хор: Караянчева олицетворява ГЕРБ с арогантността си

Двете партии в опит да я свалят от най-високия пост
Обновена: 15 окт 2020 09:55 | 15 окт 2020 09:55, Камелия Цветанова
186
БСП и ДПС в хор: Караянчева олицетворява ГЕРБ с арогантността си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
В името на парламентаризма и държавността, на бъдещето на България от ДПС искат оставката на председателя на НС Цвета Каранячева. От БСП пък имат поне пет причини да настоят тя да напусне най-високи пост.
 
Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ тя системно не изпълнява задълженията си като председател на НС, уронва престижа на парламента и подкопава устоите на парламентаризма и демокрацията.
 
"ГЕРБ са ненедминати в арогантността си, осланяйки се на мантрата - много сме, силни сме, те ще изчакат да мине гласуването и ще продължат по пътя си, но ще пропускат възможността да се коригират и точно ГЕРБ, които толкова много се страхуват от служебен кабинет, ще го доведат“, коментира той по време на дебата.
Още по темата
Според него Караянчева е ярко олицетворение на ГЕРБ – агресивното говорене, агресивното поведение, острия тон които ще останат основната характеристика на ГЕРБ.
 
"Омразата и разделението са на власт през последните години. Когото нямаш капацитет, експертиза и визия, остават агресията, омразата и арогантността и популизма. Това няма помогне на Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта, защото българите не искат никой да ги наставлява и навиква. Самата Каранячева или не разбира за какво става дума или се е взела твърде насериозно“, настоя Карадайъ.
 
Според него тя е забравила, че е председател на НС и се изявява като квартален партиен функционер и по този начин извършва престъпление срещу републиката, което историята няма да прости.
 
Соцлидерката Корнелия Нинова изброи пет аргумента на левицата, заради които Караянчева трябвало до напусне поста.
 
"Погазване на Правилника на НС, Конституцията и законите, поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната власт и превръщането на НС в придатък към волята на премиера Борисов, грубо погазване на правилата на законодателния процес, влошено качество на законите, незачитане на принципите на прозрачност и публичност в работа на НС, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията“, посочи Нинова.
 
Според нея още с избирането си за председател на НС, Караянчева е показала непознаване на Конституцията, защото е казала: "ние сме политици, ние сме хора избрани тук, за да представляваме определен район от държавата", а основният закон посочва, че депутатите представляват всички граждани.
 
Освен това Караянчева погазвала принципа на разделение на властите като системно възпрепятствала участия на премиера в парламентарния контрол като връщала питанията към него без основание.
 
Караянчева винаги намирала начин Борисов да не дойде в парламента, въпреки многократните искания на опозицията.
 
Неговата заетост се изразява в обикаляне из страната и раздаване на пари, настоя Нинова.
 
Тя обвини още Караянчева, че грубо показва Правилника за дейността на НС, защото законопроекти на БСП не били обсъждани, въпреки че са внесени преди години.
 
"22 законопроекта на БСП стоят някъде неразгледани на "трупчета", настоя социлидерката.
 
Освен това редовно с преходни и заключителни разпоредби на един закон се променят коренно различни закони.
 
Според Нинова Караянчева носи голям част от вината за уронване на престижа на парламента в последните години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
БСП още не са поискали оставката на Патриарха. Но и това ще стане.Давам им идея.
146
0
 
3
 
! Отговори
Лилети преди 3 години
БСП и ДПС е по-добре да поискат спешен преглед на онзи с поцинкованата кофа на главата и на Мая Манолова. Също спешно да поискат мнение от специалисти и от ЕК какви мерки е редно да се вземат за използването на болно дете/зрял човек за политическа пропаганда? Да представят и професионален превод на декларацията, която трябваше да се подпише от всички народни представители. Аре, моля, да не ни мислите че сме *** и слепи. Това ако беше в Германия сега щяхме да обсъждаме съдебен процес.
145
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева си е ТОП.А Нинова ще се пръсне от злоба.А ДПС решиха и те да се обадят , че до сега мълчаха и главно гледаха сеир.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 152Ивайло, пич, ***- хапчетата не забравяй. Хапчетата:)))))))))))))))))Скоро ще секнат парите от отровните. Какво ще правиш тогава?:)))))))))))
143
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 години
Хор "Бодра смяна" изпя песента "Стани, та да седна" !
142
0
 
16
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
БСП И ДПС !!!! ВЗЕХМЕ СЕ !!! ВЗЕХМЕ СЕ!!!
141
14
 
4
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Освен арогантността, Караянчева олицетворява и простотията на ГЕрП.
140
5
 
12
 
! Отговори
Партиен член преди 3 години
Нинова,вие сте тази,която е най-арогантната в НС и вървите само чрез нахалство,арогант ност, уйдурми ,клевети и злостни слухове ... назад :))) Не можеш да се намажеш на малко то пръстче на Караянчева ,каквото и да правиш ! Засрами се най-сетне ! Ама то вие ,от вашето котило ,срам нямате...
139
2
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Нящо измамниците от Баш Същите Простаци и от Дупесето май искат да ме изкарат,че сетивата ми не работят добре,което ме прави бесен и съм готов на всичко на опонента да му навра собствените мантри в мястото от където не излизат лъчи!Че кой друг освен Крушовишката *** и сричащия ДПС *** могат да бъдат по фрапиращ пример за НАГЛОСТ,ПРОСТАЩИНА и Гьонсуратщина??!!Тръгнал м,ан,гала с миришещите крака да сочи с л,айнян пръст Караянчева,жена с достойнство,красота и всичко останало!!Долу БКП!
138
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ - Много сме, Силни сме !
137
4
 
17
 
! Отговори
ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ преди 3 години
....А НИНОВА Е ПРИМЕР КАК СЕ ПОДАРЯВАХА ЗАВОДИ, ПРЕДПРИЯТИЯ, ФИРМИ ЗА 1 ДЛ- С КАКВИ ПАРИ ПРИВАТИЗИРА НИНОВА ТЕХНОИМПЕКС, КОГАТО ТОГАВА 1 ДЛ СТРУВАШЕ 2965ЛВ- СПРАВКА В БНБ- ИСКАМЕ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ- АКО НЯМА ЗАКОНЕН- ОСЪДЕНА ЗА КРАЖБА В ОСОБЕНО ГОЛЯМ РАЗМЕР И ПРАНЕ НА ПАРИ И В ЗАТВОРА.
136
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя се колко е огромно опростачването в БСП и ДПС на този дебат.
135
6
 
2
 
! Отговори
болшевишки ченгета преди 3 години
До АнонименТе ни управляват с тяхно знание и съгласие от името на Герб!
134
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Корнела кърти с туй синьото костюмче. Сигурно и е подарък от Северна Корея
133
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диана, силно се съмнявам, че г-жа председателката въобще е в състояние да говори на "чист научен език с термини" по каквато и да е тема, включително инженерна, за каквато и била дипломата. Както се казва: красивото и под скъсан чул се вижда. Същото важи и за ума. Човек със знания и емоционална интелигентност си е отбран, даже когато използва ежедневни думи и изрази, даже когато разяснява с битови примери. Г-жа председателката се гордее, че не е и никога не е била. Което я прави неподходяща.
132
5
 
10
 
! Отговори
Политбюрото преди 3 години
До АнонименТо е пълно свърталище на хора с престъпно и криминално минало с досиета в Москва.При едно разкритие ще загубят привелегиите си и ще се отзоват на улицата редови!За съжаление златото и архива са иззети от съветските окупатори с цел Рекет!
131
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До пекинса ПАТИЦАТя не те пита как да ходи, а къде се намира! Пак не си разбрал! Ми отваряй си зъркелите, а то не само ще те пращат да ходиш пеша, ами и ще вземеш да се оплачеш на арменския поп, а тогава току-виж взели, че те гръмнали...Не мой тъй, бе чиляк!
130
8
 
5
 
! Отговори
пекинса ПАТИЦА преди 3 години
Пекин Къде бешеоди пеша *** ***(ЦИТАТ ОТ ПРОФЕСОР БОРИСОВ)
129
3
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 129По твоята логика, ако един учен е ***, той не може да направи революционно откритие! А в действителност не само може, но и го прави...Цвета се държи адекватно, съобразявайки се с това на кого говори! Това, че нейни разговори са изведени без контекст не е коректно - важното е какво ще постигне едно изказване, а не как си говорил...Ако някой започне да ти говори на чист научен език с терминологии и подразбирания когато се връщаш от полето, нищо няма да постигнеш!
128
1
 
11
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
импексова ли ходи на гости на кара....не знам си кой , той ли и ходи на гости или се срещат в хотел ?