Дариткова: Не сме безгрешни, но търсим коректив

Тя призна, че кризата носи негатив на управлението
15 окт 2020 20:06, Нели Христова
37
Дариткова: Не сме безгрешни, но търсим коректив
Снимка: БГНЕС

Днешният дебат в парламента няма да има никакъв принос към българския парламентаризъм. Това заяви по БНТ Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

За съжаление днес в парламента слушахме речи и изказвания, които насаждат агресия и омраза. Не бива да се допуска подобен тон в българския парламент, подчерта Дариткова.

Тя заяви, че при основателни искания премиерът се е явявал в Народното събрание да отговаря на питания на народни представители в рамките на вменените му от Конституцията правомощия.

"Тогава, когато тези искания са били некоректно зададени, се е давала възможност на съответните ресорни министри да им отговорят. Всяко едно питане, което е било отклонено поради несъответствия с конституционните правомощия на премиера, се е разглеждало на председателски съвет и колегите никога не са възразявали", каза Дариткова.

Тя припомни, че по нареждане на Корнелия Нинова народните представители от БСП три месеца не са присъствали в парламента.

"Те неглижираха правилника за дейността на Народното събрание, не участват в заседанията на председателския съвет и по този начин показаха, че не могат да бъдат конструктивна опозиция. Ние искаме да имаме реален коректив, но коректив, който отсъства и се крие, не може да бъде достойната опозиция", допълни Дариткова.

Тя призна, че кризата носи негатив на управлението.

"Не сме безгрешни, търсим коректив за грешките си. Обикновено сме показали, че винаги може да носим отговорност. Отговорното поведение в момента пред бушуващата здравна криза и заплашващата социално-икономическа изисква ние да понесем политическата отговорност. И дори да имаме политическа щета от случващото се, да бъдем отговорни към избирателите, които са ни дали доверието си, да упражняваме властта до края на живота на този парламент. И да дадем възможност следващата година България да има стабилен бюджет, финансова рамка, която да позволи всички системи да работят нормално в интерес на българските граждани, за да не поставим под риск справянето с всички предизвикателства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова искам те!! Искам златен дъжд да ми направиш!!!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не сте бе!Баце е безгрешен!
5
2
 
4
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Мислила си е за оная поп фолк песен:,, Не сме безгрешни,но сме истински за лъжци имам предвид .
4
2
 
16
 
! Отговори
БРАДАТА ЖЕНА преди 3 години
Самозабравили са се.
3
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не били безгрешни?!Абе ей,вие сте затънали толкова дълбоко във всякакви грехове,че измъкването ви от дъното е невъзможно!И стига с това бсп!Когато беше Орешарски ,ТОЧНО гербомажоретките НАПУСНАХА НС и ги немА с месеци!Предвождаше ги Мутрьо в целия си блясък на бухалкаджия.Сега:-"бесипету ги нема в нс"..Е какво да търсят там,когато една ДЕФИНИРАНА."кърджалийска."сещате се,е ТУРЕНА за "председател" на НС?Бесепарите трябва да напуснат това гнездо на оси-"НС"!В знак на тотален протест.ДПС-също
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв коректив не търсят. Самозабравили са се. Налагат се силово, арогантни са, говорят с менторски тон, с който диалог не е възможен. Държат се високомерно. Накратко - време е да си ходят.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалга!