Дебат в НС за освобождаването на Цвета Караянчева

БСП и ДПС успяха да съберат общо 96 подписа за отстраняването й
Обновена: 15 окт 2020 07:37 | 15 окт 2020 07:26, Ния Христова
44
Дебат в НС за освобождаването на Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС
Депутатите ще обсъдят искането на БСП и ДПС за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като двете партии успяха да съберат общо 96 подписа за отстраняването й. 
 
Според опозицията Караянчева няма успех в това да доведе премиера Борисов на парламентарен контрол. Лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи искането с няколко причини -  непознаване на Конституцията, поставяне на законодателната власт в подчинени на волята на премиера, погазване на правилата за законодателния процес и незачитане принципа на прозрачност в работата на Народното събрание.
 
"Знаете ли откога премиерът Борисов не е идвал на парламентарен контрол? От една година. Няма го на промени в кабинета, няма го на приемане на бюджет. Въпреки многократните ни искания  да бъде извикан за изслушвания, госпожа Караянчева не може или не иска да осигури присъствието му."
 
Управляващите отправиха обвинения към опозицията, че е минала в нелегалност и реди кабинет в сянка. 
 
ДПС от своя страна напомниха, че още преди месец са започнали консултации с други парламентарни групи за оставката на Караянчева. 
 
За да бъде предсрочно освободена Караянчева, ще са необходими гласовете на 50 плюс един процента от присъстващите депутати. ГЕРБ и Обединените патриоти имат 116 депутати, БСП и ДПС - 97. От "Воля" запазиха мълчание, независимите депутати в парламента са 15. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
12
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Абе морала да го оставим, все пак е от ГЕРБ. Но поне малко достойнство да имаше гугутката. А тя, все едно нищо не се случило и никой нищо не е казал за нея.
8
1
 
8
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Юагнаха Барни, сега, ако махнат и гугутката въобще няма да гледам парламентарен контрол. Ще ми безинтересно
7
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 3 години
До ПрофесорА бе наивник какви комунисти те гонят, ми тия двете барабар с тиквун все още си пазят бкп билетите.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само абат парите тия *** от БКП
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една латинска поговорка: Сик трензит глория мунди. Не може от една кофа, макар и прясно поцинкована, блестяща, да стане злато. Тенекията си е тенекия.
4
12
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
За да я свалят, трябват 121 гласа. Нямат ги. Ще бъде едно безсмислено джафкане и загуба на парламентарно време. А за това безсмислено джафкане ние, данъкоплатците, им плащаме тлъсти заплати. Работата е там, че Корнелия Техноимпексова иска да отклони вниманието от разцеплението в БСП. В крайна сметка тдокп (до - добре окосмена) ще си запази мястото.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрофесорКакви комунисти те тресат твоя вожд я нарече така който между другото си е стар комунист и за пръв път съм съгласен с него.
2
4
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Оставете я на мира бе, кой ще ни забавлява с герберски простотии всеки ден.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само кърджалийската, а цялата шайка трябва да си ходи.