Investor.bg с ексклузивен коментар за България от Оливер Вархеи

Той беше публикуван в по една водеща медия във всяка страна членка на ЕС
Обновена: 15 окт 2020 16:51 | 15 окт 2020 15:50, Красимир Ангелов
1
Investor.bg с ексклузивен коментар за България от Оливер Вархеи

Investor.bg е единствената българска медия, която получи достъп до ексклузивния коментар на еврокомисаря по съседството и разширяване на Европейския съюз Оливер Вархеи.

Той беше публикуван днес в по една водеща медия във всяка страна членка на ЕС. За България медията, която получи ексклузивното право да публикува коментара, беше именно икономическият и финансов сайт от портфолиото на Investor Media Group Investor.bg.

В материала става ясно, че в икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани, който Европейската комисия е представила миналата седмица, се предвижда да се мобилизират до 9 млрд. евро за водещи инвестиционни инициативи в областта на транспорта, енергетиката, екологичния и цифровия преход, за да се създадат дългосрочен растеж и работни места.

Според еврокомисарят Западните Балкани трябва да са по-добре свързани, било то с автомобилен или железопътен транспорт между столиците или с Европейския съюз или чрез свръхвисокоскоростен широколентов интернет. „Твърдо вярвам, че това ще спомогне за създаването на стабилни пазарни икономики чрез силно и пряко стимулиране на търговията и инвестициите“, казва още той.

Целия коментар на еврокомисар Вархеи за Западните Балкани на български четете тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: екОливер Вархеи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари