Кои евродепутати отправиха критики към България?

Специално за петото Велико народно въстание у нас пристига Пол Танг
16 окт 2020 21:30, Красимир Ангелов
40

"Ако Европейската комисия смята, че напредъкът в България през последните години е добър, тогава заключението ми е, че сте дълбоко некомпетентни." Заради това изказване пред комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи България разбра коя е Клеър Дейли. Ирландката е част от партията на европейската левица. Тя е сред депутатите, които отправиха критики към главния прокурор Иван Гешев още през 2019 г. Преди това е позната с острите си изказвания от парламентарната трибуна в Дъблин.

През 2003 г. Дейли е осъдена на месец затвор от ирландските власти, заради кампания срещу таксите за смет. Тя се замесва в скандал и в Европарламента. Причината – наема бившия си съпруг за асистент, а според правилата на Брюксел това е конфликт на интереси.

Румънката Рамона Стругариу е част от групата на либералите в Европейския парламент. Тя е магистър по европейско право и споделя, че целта на работата ѝ в Европарламента е борбата с корупцията в страните членки. През 2019 г. беше сред евродепутатите, задали неудобни въпроси на главния прокурор Иван Гешев в Европейския парламент.

Иван Синчич от Хърватия е независим евродепутат, който става част от Европарламента през 2019 г. Той е един от създателите на хърватската антисистемна популистка партия "Жива стена". Синчич подкрепи критичната резолюция за България в началото на месеца. Според него България е една от най-корумпираните държави в Европа.

Специално заради петото Велико народно въстание у нас пристига и Пол Танг от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Нидерландецът е доктор по икономически науки, а от 2014 г. е евродепутат.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Румъния народът протестира против корумпиранонто правителство, а в Харватия бившия премиер Иво Сантандер получи присъда за корупция, скандал с жилищата и др.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, ха, Румъния, Харватоя, които се разтарстват от огромни коруционни Скандали от най-високо място в държавата ли, ще ни учат на борба с корупцията?!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези персон, да оправят първо личните си проблеми, собственика си морал, страните от които идват и тогава България.Корумпиран ата ирландска депутатка, назначила съпругат си не по правилата, Дейл, да бъде обявен а за персона нон грата в България.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такив като Елена йончева, Николай Бареков гладни за пари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Критиките към властта (без значение коя власт) ... са винаги полезни, винаги добри, но ... в конкретния случай под въпрос са мотивите на въпросните евродепутати.
24
4
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Някакви европейски запъртъци дошли да подкрепят българските запъртъци ! Де тояга с чепове,де !!! Винкелите кога ще минат през протеста ? Там има толкова материал за бъхтене !
23
1
 
2
 
! Отговори
какъвто народа преди 3 години
така и държавата, промяна не очаквайте никога
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората казват най-корумппираната държава в европа, ама *** - не, не може да бъде, тоова не е истина, тия трябва себе си да погледнат.... още коментари са излишни драги сънародници, очевидно според вас всичко е наред и винаги ще си е такова, така ви устройва просто
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вече я разбрахме какъв и е зора .... неплатените сметки на съгражданите и.... айде някой българин да отиде в Ирландия и да откаже да си плаща сметките да видим какво ще стане
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени *** - нищо не създали - всичко ***. Иначе са майстори на папкането наготово.
19
3
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Единствено европейски от падъци са дошли да подкрепят българските.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно Бареков да отиде във Франция и да почне да им държи речи срещу корупцията.ХАХАХАХАХАХАХХАХААААА
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същите лузъри като нашите протестиращи.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
europeski alkoholici i narkomani...uuuu!samo sled alkotest i drogatest moje da govoriat publichno! :-)))
15
1
 
14
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Тя да си платят каквото трябва и нейните граждани никой не е длъжен да и плаща а тогава да ми говори за демокрация
14
1
 
7
 
! Отговори
ку.веър дзейли преди 3 години
Се на нас трето качество. Това, за да го гледаш трябва да ти плащат вредни. Ирландците нарочно ни го пращат да се отърват.
13
4
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Клер Дейли се изказва с общи приказки - нищо конкретно! Така и баба може...Разбира се, че има промени в България - иначе БСП нямаше да правят тези простотии сега! Днес гледах парламента и имах чувството, че всички БСПари там, които се изказаха са събирани сред най-непросветните селяни от някое малко селце...Наистина трябва да се промени нещо в избирателния закон - не трябва да се допускат такива хора да решават съдбите на хората и на страната! Трябва да има начин да махнем тези безочливи наглеци
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайСтранно, те още не са освободени.
11
0
 
4
 
! Отговори
нещастен европеец преди 3 години
Увисна ми .......самочувствието
10
1
 
2
 
! Отговори
плешив лос преди 3 години
Това не е ли дъщеря ми?