Радев: Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт

Икономиката на бъдещето - образование и наука
259
Радев: Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт, защото не само това е бъдещето, смята президентът Румен Радев.

Заради това той съобщи, че ще предложи нови приоритети за инициативата "Три морета".

Още по темата

Според българския държавен глава инициативата би спечелила от включване на образователната и научна свързаност като приоритет.

Инициативата обхваща държави със сходно историческо наследство, с близки проблеми, с които се сблъскват в бъдещето, и е нормално и логично заедно да инвестираме в това бъдеще. Основната цел на инициативата е развитие на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност, но не мисля, че нашите амбиции трябва да се изчерпват с тази цел. Затова, поемайки домакинството на тази инициатива, която е президентска, от следващата година, смятам да предложа и нови приоритети, заяви Радев преди участието си в Талин в срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета", цитиран от БТА.

Според него инициативата би спечелила от едно концептуално разширяване и включване на образователната и научна свързаност като приоритет.

„Да, инфраструктурата е важна, но ако искаме да имаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност, в изграждане на капацитет, на свързаност между наши млади научни екипи, организации, университети, защото не гледам на инфраструктурната свързаност като на цел. Тя по-скоро е средство за постигане на голямата цел. А тя е постигане на висок, устойчив икономически растеж и сходен жизнен стандарт с развитите европейски страни, базирано на ускорен преход към зелена и дигитална икономика. А това не става само с асфалт и тръби“, коментира президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
10
 
1
 
! Отговори
VVVVVVVV преди 3 години
СЛАВИ - ПРЕЗИДЕНТ!
221
2
 
10
 
! Отговори
Нужно е преди 3 години
Да отбележим големия принос на Г-н Президента за икономическото развитие на България през целия му мандат, та чак досега. След последните му изяви много млади хора изразяват намерение да напуснат страната, което автометически освобождава територията за червените кхмери и други братски народи.
220
2
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Това го слушаме от червените московски лимонки отдавна. Новото е, че сложи тръбите с асфалта в един кюп
219
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Фигуранта съветски Прецедент, повече никога няма да е Фигурант съветски Прецедент
218
1
 
11
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Хе,хе, знаете ли какво е било предложението на Фигуранта за възраждане на икономиката ни ? - Фигурантът предложил да започнем да произвеждаме " Запорожец" !!!!!!!!!!! Представяте ли си колко е "напред" Фигуранта с материала? Е, червеният Иво Христов е имал именно него пред вид когато казал:" Българите са интелектуални бройлери".
217
15
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Давайте да плюем президента, да не личи, че нашият е наплют от повечето хора:):):):)
216
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръби, асфалт и т.н. са абсолютният минимум и тяхното строителство изобщо не бива да се обсъжда през 2020 г. Те обаче се виждат с просто око и това ги прави много привлекателни за пропагандни цели от страна на корумпираните ГЕРБ. Защо не направиха същото и с ВиК мрежата? Защото е под земята и няма да се забележи по същия начин. Това не я прави по-маловажна обаче и проблемите се появяват един след друг.
215
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ ТИ ВЪОБЩЕ МИСЛИШ??????
214
1
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 3 години
Извор на ОТРИЦАТЕЛНА енергия за БЪЛГАРИЯ и сте!ВРЕДИТЕ кармично на всички с думи и мисъл.Осъзнайте се.
213
4
 
18
 
! Отговори
Радев дали си води преди 3 години
съветниците и стратегическия съвет да ръсят книжни постановки в Талин?Отиват там,плямпат щуротии,които не са обвързани с реални действия.Радев говориглупости,правителството дава 20млн.?.Борисов строи с асфалт и тръби,Радев пеепесни за интелектуалното бъдеще.Добре,че не обещава студен термоядрен синтез,а само неглижира пред света постиженията на реалната власт и раздухва теории.Е,те от неговата партия така строят,виртуално.Аха да станем Швейцария(при Тошо)и станахме Сомалия(при Жан).
212
3
 
27
 
! Отговори
КВИ, ТРИ МОРЕТА, БЕ. преди 3 години
ФИГУРАНТА НАПРАВО ОТКАЧИ...!!!ТОЯ, НИ МИСЛИ ЗА "ТРИМАТА ***"... И ГИ ДРЪНКА ЕДНИ "ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ"..... ЗА ДА СЕ НАПРАВИ НА УМЕН... ХАХАХААА!!!КОЙ МУ ДРЕМЕ ЗА МОРЕТАТА, КАТО ИДВА ЗИМА С ГРИП И ПАНДЕМИЯТА И ТРЕБВА ДА ХРАНИ СЕМЕЙСТВО...??!!!***, НЕ НУЖЕН.. !!
211
3
 
18
 
! Отговори
Първа от самолета преди 3 години
слезе първата домакиня на РБ.На какво основание това нещо,което медиите зоват "първа дама"(а такова животно в Конституцията и в Президентството по щат няма),ще се разхожда за наша сметка по света?Ето я корупцията(част от общата на Радев),свързана с Деса:назначение без конкурс,висока заплата,жилище(във ВВС);лансиране навсякъде,мерцедес от НСО,прикриване на парвенюшки изцепки,водене навсякъде по света на държавна издръжка.Кой плаща дрешките,които първатазакачалка разхожда.Тя на заплата ли е?
210
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно покрива понятието ' т-ъп ***".
209
3
 
25
 
! Отговори
великият Р.Р. преди 3 години
Е, видяхте ли го тоя как се окепази сам.От военен политик не става,това го казвам защото всички военни са"калъпирани" още от военното училище.Не че имам нещо против военните ,но който е ходил в казарма си ги знае.
208
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 218"Като домакин на инициативата Три морета Радев с високо вдигнат юмрук ще поведе източноевропейските страни към Москва.'Той си го е казал, че ще инициативата ще обединява страни с общо културно минало. Не, че Българската култура има нещо общо с тия варвари, но на промитите чевени мозъци това им стига. Явно пРецедента ще прави нов Интенационал.
207
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като домакин на инициативата Три морета Радев с високо вдигнат юмрук ще поведе източноевропейските страни към Москва.
206
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резидента бъка от злоба.
205
2
 
25
 
! Отговори
БКОАР преди 3 години
И без пътища какво ще правиш бе ходжум? Ще летиш в бъдещето ,като БКП?
204
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е цар да говори безмислици. Толкова ли няма кой да му напише нещо смислено.Единствено го интересува да лиже задницата на Лилипутин.Много жалък и ниско интелигентен персонаж е.
203
2
 
14
 
! Отговори
Пауър Пойнт преди 3 години
А всички знаем, че икономиката на бъдещето се постига чрез образование на младите хора в употребата на Пауър Пойнт.