Радев от Естония: Не можем да мислим само за тръби и асфалт

Караянчева отговори: Асфалт трябва, както и много други неща
19 окт 2020 21:22, Анисия Иванова
98

В Естония президентът Румен Радев коментира, че не може да се мисли само в перспективата на инфраструктурата. Държавният глава подчерта, че трябва да се полагат основите на научна свързаност.

"Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт. Това не е само бъдещето. Инфраструктурата е важна, но, ако искаме икономика на бъдещето, ние трябва да вложим в научна и образователна свързаност", заяви той.

Радев е в Естония във връзка с инициативата за регионално сътрудничество "Три морета". Нашата страна поема нейното председателство.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори задочно на президента Радев от Кърджали. Тя каза: "Асфалт трябва, както и много други неща".

Караянчева призова Радев да помогне на страната си, а критиката му да е конкретна и с ясни аргументи. Караянчева заедно със спортния министър участваха полагането на първа копка на нова спортна зала в града. Проектът е на стойност близо 4 милиона лева, а парите са отпуснати от държавата, съобщи Bulgaria ON AIR.

Малко преди началото на церемонията двайсетина души очакваха председателя на парламента Цвета Караянчева с плакати с надпис "Оставка“. Тя прие спокойно ситуацията и я определи като нормална след вчерашното искане на ДПС в Кърджали за нейното оттегляне от поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ot mnogo mislene stanal korumpiran pensioner pilot :-))) a bg vazdushna jelezna flota e na recycling prez firmite na bobokov...goliam mislitel...ima da miiiisli v pandiza...
46
5
 
22
 
! Отговори
Марти преди 3 години
Фигуранта само ни излага по света. Трябва да му се каже. Той явно не е способен да осъзнае своето жалко присъствие в политиката.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асвалт не се яде, трябва ли да се мисли и за друго ама иначе обясняваш как щели да станат едни пътища по бързо. Вземи мисли малко какви ги плещиш.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев пак се изложи, ама май не забеляза.Те хората са го изслушали учтиво и са си направили сметката с кого си имат работа.
43
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умната питка Караянчева и тя ли го раздава строител,абе точно след няколко месеца никой няма да си спомня за теб!
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като разбра, че не го бръснат за слива, центробежните сили карат Радев да се движи по най-източната допирателна на ЕС.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До летецЗависи от стюардесата!Ако е добра - може и без асфалт!
40
3
 
1
 
! Отговори
До38 преди 3 години
Матейко,Караянчева ли имаш впредвид?
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек остава с впечатлението, че Фигуранта е правил опити да измисли асфалта !
38
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Радев: "Доко, доко, доко"
37
1
 
18
 
! Отговори
летец преди 3 години
Без асфалт не можеш да вдигнеш самолета.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36Много сполучлив коментар.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като невежеството стои в основата на некомпетентността, според Крюгер и Дънинг некомпетентните хора по-скоро 1) ще надценят способностите си, 2) ще са неспособни да разпознават истинските способности у другите и 3) ще са неспособни да видят екстремността на своята некомпeтентностПогрешната оценка на некомпетентните хора тръгва оттам, че грешат по отношение на самите себе си, докато погрешната оценка на високо компетентните хора се дължи на това, че грешат по отношение на другите.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта не можел да мисли за тръби и асфалт, а ще строи автомагистрали да свързва "трите Морета, автмагистстрала "Карпатия" и тунел под Петрохан !!!По дeби*лнo не може.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефект на Дънинг-Крюгер: илюзия на превъзходствотоТази склонност се обяснява с неспособността на некомпетентния и неподготвен човек да разпознава и признава грешките си. Той е напълно уверен в своята въображаема компетентност и на практика не знае какво не знае.Обикновено хората, жертва на тази когнитивна заблуда, не само че взимат лоши решения или достигат до погрешни изводи, но и не разбират, че това се дължи на липсата на достатъчно познания и осведоменост.
32
1
 
16
 
! Отговори
Я па тоя преди 3 години
тоя можел да мисли.Т.е. Решетников му е набутал мисли, които да ги изходи.*** ***
31
0
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Така е-елементарно е... но от къде да се усети като е поразен от Ефекта Дънинг-Крюгер-илюзия на превъзходството?В психологията ефектът на Дънинг-Крюгер представлява когнитивна склонност, при която некомпетентни в дадена област индивиди страдат от илюзорно превъзходство и погрешно оценяват познанията си като много по-високи от действителното им ниво.С прости думи ефектът на Дънинг-Крюгер показва как някои хора са прекалено некомпетентни, за да разберат колко са некомпетентни.
30
1
 
13
 
! Отговори
Чирепо преди 3 години
Да си опичате акъла!Раде, Кyри, триото... Не ви плащам да не правите нищо!АЗ трябва да се върна на бял КОН!Ако успеете - ще сте ми Пажове. И ще мога да оправям вашичките!Старайте се! Напред!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да им направи презентацийка в научна и образователна свързаност?:D Видял Радев в PowerPoint две букви PP и помислил, че това е знак от съдбата.Влюбил се в програмата като бил студент и онзи ден питаше студентите дали знаят за програмата PowerPointРумен пауър пойнта:D кво ли си вика пауър е нещо яко.. трябва да ша.шна студентите с моята програма. Да.. ама студентие работят с онлайн облак.Гледаха го като паднали от Марс. От къде да знае, че деца на 10г.учат програмата?Той децата си заряза
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този приглася като комунистите асфалта не се яде?!Елементарно е подценяваш интелекта на хората!