Радев отложил посещението в Естония заради контакт с болен от COVID-19?

Това твърди лидерът на Естония Керсти Калюлайд
20 окт 2020 13:58, Нели Христова
59
Радев отложил посещението в Естония заради контакт с болен от COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Посещението на президента Румен Радев в Естония, което трябваше да започне официално днес, след като вчера участва в инициативата "Три морета" в столицата Талин, е отложено, защото в последния момент е станало ясно, че е контактувал със заразен с коронавируса. Това стана ясно от изявление на естонския държавен глава Керсти Калюлайд във Facebook, публикувано на официалния сайт на институцията. Информацията беше съобщена и от руската информационна агенция "Интерфакс".

Още по темата

По-рано от прессекретариата на Радев съобщиха за отложеното посещение, но не обявиха този факт. В съобщението се казва само, че предвид състоялата се вчера среща, на която са обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и на инициативата "Три морета", двамата държавни глави са взели в телефонен разговор решение за отлагане на посещението, "поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма".

По-късно обаче Керсти Калюлайд обяви:

"Срещата на върха, която се проведе вчера, може да се счита за успешна. Имахме време да проведем много работни разговори с българския президент Румен Радев. За съжаление, трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е поддържал контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. След получаването на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация е изолирана в хотела. Затова държавният глава на България не участва във вчерашната вечеря на инициативата "Три морета". Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
31
 
! Отговори
Пуууу преди 3 години
Язък. Някои хора как се бяха нагласили да си купят кехлибарени бижунца... Пуууу да й се не види и короната... Че и малко остана. Догодина с безплатните екскурзии - фини.
6
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Научаваме новини от Естония за българския президент. Тук ще го пазят в тайна до последно по комунистически - Чернобил 2.
5
5
 
32
 
! Отговори
Малиумник преди 3 години
Контактния с КоВид на ***,да не е един от Дубай?За един прЕател питам
4
5
 
44
 
! Отговори
Май май преди 3 години
Истината била друга. Още преди да тръгне е знаел, че е бил контактен, но е отказал тест. Естонците разузнали и немедленно го изолирали с цялата му групичка екскурзианти. Така се говори, дали е така ще видим. Но ако се окаже верно и не дай Боже е заразил някой от чужденците, такъв скандал ще се получи.
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контакта му е с Нинова
2
7
 
39
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
ТОЗ НАШИЯ ,В ЕВРОПА НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА ,,,,,,,,,,,ВА
1
5
 
41
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
Да бе да! Хич го нещат завалията и го шътнаха! Контакт имал, ама с Деси.