БСП скочи в защита на шефа на БНР, иска оставката на Банов

Управляващите опитвали да овладеят обществените медии
49
БСП скочи в защита на шефа на БНР, иска оставката на Банов
Снимка: БГНЕС

Заради оставката на генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков, която беше депозирана пред СЕМ, БСП поиска министърcа на културата Боил Банов да напусне поста си.

Социалистите обвиниха управляващите, че се опитват да контролират обществените медии.

Още по темата
До скандала се стигна, след като Балтаков се оплака, че мнението му се манипулира и фалшифицира. Причината е законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

"Това е пълно обсебване на БНР и БНТ за интересите на управлението. БСП винаги е стояла на противоположна позиция, преди две години имаше предложение, което да гарантира реалната независимост на обществените медии, но не беше прието", скочи от името на левицата Александър Симов.

Той отсече, че Банов е загубил доверието на обществото и трябва да напусне министерския пост.

ГЕРБ обаче категорично отрече да е имало политически натиск върху обществените медии.

"Този закон не се отнася до свободата на словото. През последните БНР не е просто критична медия към управлението, тя е опозиционна медия и ние нямаме нищо против това и не сме направили нищо в това отношение", скочи Тома Биков.

По думите му в случая става дума за законодателен процес, нещо което не разбират нито Балтаков, нито БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега рубладжиите в БНР ще обърнат лопатата като почнат да се подмазват на управляващите. От страх, че новия им директор ще ги изгони на първо време.
11
2
 
10
 
! Отговори
Народа е с Бойко!!! преди 3 години
Крайно време беше Бойко да им затвори устите на тия от радиото. Нека назначат нови верни хора да виждат положителното и как се гради държавата всеки ден нови заводи и детски градини!!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
koko преди 3 години
искам оставката и на папата и на доган
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Андон Балтаков не уважава Герб и Първия, пуснал е пак онези деконструктори Петър Волгин и онази вече уволнената и върната по милост след скандала. Правят в уйкендите политически некоректни предавания и не се съобразяват с никого. Трябва да бъдат нашляпани пак, но по-внимателно, Главанаците да са нежни и с памук да ги уволнят, с много любезности и благодарности.
8
7
 
4
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 3 години
Още при далаверата с ремонтите и откраднатите от фирмата на Боил Банов 900 000 лв. гербераста министър трябваше да бъде натирен и съден!
7
4
 
10
 
! Отговори
СЕМ преди 3 години
Изгонете Волгата-спасете БНР
6
2
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 3 години
Добре, че са другарете да ни забавляват. Иначе ще умрем от скука
5
6
 
7
 
! Отговори
десар преди 3 години
За да бъде унищожен Герб,първо трябва да се ликвидира БСП!
4
4
 
17
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Абе Симов не ви ли е срам от цирковете , които вие и вашата партия разигравате , че да искате оставка на Боил Банов?Не стига че доведохте страната до фалит, изнесохте парите на хората, създадохте мутрите и олигарсите, изложихте се с избрания от вас Радев и за всичко това ви е виновен ГЕРБ.Спрете се преди да погледнете другите , вижте себе си и тогава говорете!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, това е.Просто и днес трябваше за нещо да се "скача"И за какво, за какво - за оставката.Луд умора няма.
2
2
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
и на Боил Банов ли ще искате оставката, май че за 4-ти път му искате оставката, ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ явно съдържа компонент за искане на оставки поне по една на ден, а понякога и две, важното е да се поддържа високото ниво на НИНОВА от 80%+ само бай Тошо е имал повече
1
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Така с маските не са им чак толкова противни физиономиите Да си скачат на воля. Ама от по-високо