Цялостен план за COVID-19, който да стъпи на науката, е невъзможен

Лечение в света за коронавирус няма, при грип има
40
Цялостен план за COVID-19, който да стъпи на науката, е невъзможен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се направи план по подобие на този за грипа, който да стъпи на реални и доказани в медицината твърдения, е невъзможно. Това призна здравният министър Костадин Ангелов в парламента, по време на обсъждането на Националния план за готовност при грипна епидемия по искане на БСП.

Още по темата

Той добави, че в света няма лечение на коронавирус, а при грип то е ясно и доказано.

„Не знам за какъв реалистичен план говорим за коронавируса, не знам кой за какво се е хванал и кой какви намерения има, но аз ви предлагам да се държим здраво само за науката, защото грип и COVID-19 са абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си“, коментира той.

Министърът призна, че липсата на медици е най-сериозният проблем и това не е от вчера, а от последните 20 години.

„Трябваше ни COVID-19, за да ни покаже ясно състоянието на здравната система“, коментира той.

Според него състоянието в болниците извън София е изключително сериозно заради липсата на медицински персонал.

Ангелов обясни, че има над 40 000 публикации за коронавируса, които само доказват различни теории, но не дават отговори на търсените от медицинската общност анализи.

„При грип потогенезата е известна, но при COVID-19 не е известна, при грип пътят на разпространение е известен, но короната е почти известен. По отношение на диагностиката при грип е известна, при коронавируса е известна с условия за достоверността на тестовете. При грип клиничната картина е известна, но при COVID-19 не е известна в пълнота“, обясни той.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кари

"В Норвегия ..."
В Норвегия имаше доста сериозни мерки в началото, а съм сигурен, че и в момента каквито мерки има се спазват. Изобщо - Норвегия показва, че Мангъров прави свободни съчинения като казва, че в страните с мерки в момента положението е зле, но какво да се прави - има Шведофилия човека и това е.
37
2
 
4
 
! Отговори
Добре де, преди 1 месец
като няма лечение, как отчитате бройки ИЗЛЕКУВАНИ?
Баете ли им на тези хора, въглен ли им гасите или Богу се молите за тяхното здраве?
Хем лечение няма, хем се ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ?! Ще кажете: “Лекувме усложнения”?! А защо тогава по 1200 хилки за ковид-пътека вземате? За усложнениятя - белодробни, сърдечни и т.н. си има пътеки?
Значи за парите става въпрос, нали? Ще излапате всичко, а ние ще плащаме вноскки и ще ДОПЛАЩАМЕ преглед и лечение до второ пришествие!
Ненаяли се....
36
0
 
0
 
! Отговори
бре мам ка ви преди 1 месец
ха ха ха,кофти-19,колко е лесно да си наивен
35
0
 
2
 
! Отговори
а на тема преди 1 месец
Ами няма защото няма такъв грип всичко е балон,предатели дано ви господ прибере дяволи долни
34
0
 
1
 
! Отговори
До Кари преди 1 месец
Просто хората са малко като население върху доста по - голяма площ. Нямат толкова много близки контакти като у нас и по- южните страни. Просто начин на живот.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли друг коронавирус щом тоз е под № 19 за сравнение на който да го оприличат по начин на действие и други показатели по характеристики,че да разберат за разликите м/у тях като коронавируси от една група,род,като модели по натовареност за потенциал с устроиството,структурата,своиствата като нали са неорганични-органични като модел по група,род с характеризиращи действия за кинематично развитие с динамиката на процеса в условията на средата по фактори-външни,вътрешни за развитие за да отчетат
32
0
 
3
 
! Отговори
Кари преди 1 месец
В Норвегия маските не са задължителни нито вътре, нито навън. В момента има 44 човека в болниците и 279 починали от началото на епидемията. Общият брой на далите положителна проба е 16964 за население малко над 5 милиона.
31
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 17 преди 1 месец
Ти къде точно я чете статистиката на колко години са починалите? 74000 са хората в критично състояние в целият свят, ай стига плашихте гаргите.
30
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Доктор Менгеле - агента на новия ред! Човека с чувалите,всяващия страх и мръсните медии,които припяват неуморно.....Това е картината в нас,такава е навсякъде,докато,докато не променят начина на мислене на хората в удобен за тях ,а какво следва след това....Хора спрете да се вкарвате в тяхната рамка,матрица или както щете го наречете.Бъдете будни,докато не са ви приспали.
29
1
 
7
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Е как да нямат нищо общо двете заболявания грип и ковид КАТО ДОРИ ДЖИПИТАТА НЕ МОГАТ ДА ГИ РАЗЛИЧАТ БЕЗ ЛАБОРАТОРЕН ТЕСТ??? ПРОСТО КОВИД ПО- ЛЕСНО СЕ ДОКОПВА ДО БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И СЪДОВЕТЕ И ПРИЧИНЯВА ПОВЕЧЕ МИКРОТРОМБОЗИ, ТОВА Е РАЗЛИКАТА.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е отговор на въпроса ми. Питам защо се изнасят несигурни резултати, като окончателни и категорични.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фейк нюз отново
26
0
 
4
 
! Отговори
Защото преди 1 месец
До Анонимен 25

Защото е ясно че човек е заразен, но когато се влоши единственото кеото могат да правят в болницата е да лекуват симптомите, докато тялото се пребори с ковид. Например: мой колега се заразил от приятел, при моя колега симптомите не са толкова тежки, но при човека от който се е заразил бързо се е влошил и сега е в интензивно, докато колегата вече оздравява, без да ходи дори в болница.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не е известна в пълнота картината при ковида, защо се публикуват всеки ден КАТЕГОРИЧНИ резултати за положителни тестове, а не ВЕРОЯТНИ такива? Що ни качват на черешата?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При онлайн обучението кадърните се справят точно толкова добре, колкото и при присъственото.
При присъственото, некадърните не се справят, бягат от часовете, ходят пияни на училище и правят всякакви простотии дори повече отколкото при онлайн обучението.
И в двата случая важи правилото на който му се учи, учи! Няма причина да рискуваме кадърните деца и техните семейства, само за да поддържаме една фалшива надежда, че тези, дето едва ги убеждаваш да стъпят в час ще научат нещо.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има само няколко експерта по Ковид:
1. Антония Първанова
2. Атанас Мангъров
3. Слави Чалгаров.

Слушайте експертите.
22
9
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Или присъствено обучение, или нулева година!

Това онлайн обучение е пълен т.шак
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряйте училищата!
20
9
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Никакво дистанционно обучение. Децата не могат да учат дистанционно - пълен провал. По-добре е да обявят годината за нулева, а правителството в това време да плаща заплатите на преподавателите
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само седмица след началото на учебната година Чехия премина психологическата граница от 1000 нови случая за ден. Това стана на 8 септември. Последваха десетина дни, в които броят на заразените дневно се движеше малко под и над хиляда. На 17 септември числата отново „подскочиха“ – 3125 нови случаи на COVID-19 само за ден. На 21 септември министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка. Той каза, че иска да освободи място за някой, който може да направи повече.
Последвай примера му!