Отцепниците от БСП искат равни права в НС

Искат промени в Закона на НСО, по-ниски лихви за студентите
9
Отцепниците от БСП искат равни права в НС

Отцепниците от БСП вече внесоха свои законопроекти в деловодството на парламента.

Засега са написали промени в Закона за НСО и в Закона за кредитите на студенти и докторанти.

Независимите Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов, Красимир Янков и Валери Жаблянов искат председателят на парламента, президентът, премиерът да бъдат обслужвани от НСО не за 4 години, каквато е действащата в момента практика, а само за една.

Още по темата

Друг проектозакон предвижда промяна в Закона за кредитите на студенти и докторанти - да могат да се възползват и учащите задочна и дистанционна форма.

Независимите искат да бъде намален лихвеният процент за студентите от 7% на 3,5%.

В мотивите си те посочват, че това ще даде възможност на повече учещи се във висшите учебни заведения да се възползват и да завършат своето образование.

Отцепниците от БСП са внесли и промени в Правилника за дейността на Народното събрание, с които настояват депутат, който не членува в ПГ, да има право на декларация от трибуната на Народното събрание, когато това му е възложено от десет и повече депутати. Предлага се още времето за изказване на независимите да бъде равно на това за най-малката парламентарна група.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За намаляване на годините на ексминистри и такива от НС да бъдат охранявани от НСО от 4 г. на 1 г. - имате право. За отпускане на кредити на задочници студенти и докторанти - да, резонно е. За приравняване на правата на независими депутати ако броят им е над 10 човека с такива на ПГ - много се надценявате. Вие сте предложени и избрани като депутати на ПП и като напуснете нейната ПГ това означава, че партията снема доверието си от вас. Няма понятие "сборна" ПГ и няма да има.
7
4
 
4
 
! Отговори
отцепниците преди 3 години
Щом са избрани с пропорционалната с/*** са длъжни да напуснат НС!Кво се правят на изненадани девственици тия ***!?
6
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
БСП се рони !!!
5
5
 
1
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Да си правят партия.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Истанбулската конвенция на отцепниците трябва да им се дадат равни права с жените в това число и с Корнелия Нинова. Само че те са против тази конвенция и няма да им се дадат равни права, даже може и да бъдат нашляпани.
3
5
 
10
 
! Отговори
СС преди 3 години
Веднъж комунист - завинаги комунист! Закривай!
2
10
 
11
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Добре, че изгониха Станишев. Досега не съм гласувал за БСП, но ще си помисля.
1
6
 
2
 
! Отговори
предлагам преди 3 години
Независимите депутати да ползват парламентарно време за изказване от намаленото парламентарно време на групата която са напуснали. Пропорционално.Също и парламентарни субсидии от намалената за парламентарната група. Пропорционално. Очаква се до нова година една парламентарна група да я напуснат половината депутати. Така е справедливо.