Румен Радев е бил уведомен, че е контактен на 18.10

Това съобщиха от Министерството на отбраната
Обновена: 22 окт 2020 11:37 | 22 окт 2020 11:33, Нели Христова
236
Румен Радев е бил уведомен, че е контактен на 18.10
Снимка: БГНЕС

По повод многобройни въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на отбраната, Ви уведомяваме, че след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров с COVID-19 всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Президентът се върна преждевременно от посещението си в Естония, което бе прекратено, защото домакините научили, че е бил контактен със заразен с коронавирус. Прессекретариатът му даваше странни обяснения по въпроса бил ли е президентът контактен или не. Поддръжниците на Румен Радев се опитват масово да обясняват по медиите, че всъщност президентът не е знаел за диагностицирането на ген. Петров с коронавирус, когато е излетял. Те се позовават на факта, че РЗИ-София изпратила писмено уведомление до президента чак във вторник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
3
 
! Отговори
Кой и кога? преди 3 години
"съгласно националните и ведомствени процедури"? Какво означава това. Лично ли някой ги е уведомил, писмено ли (и то в неделя). И в карайна сметка има ли значение. Президента Радев е имал отрицателен тест и е преценил, че е по добре да присъства. Все пак е трябвало да приеме ротационното председателство. Ако не беше отишъл, какво щеше да пише тролската дружинка? Представям си каква п'омия пък тогава щяха да излеят.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2020/10/22/rumen-radev-e-bil-uvedomen-che-e-kontakten-na-18-10.466898
173
4
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Както и можеше да се очаква, надолу само г'лупости и п'ростотии от гербаджийски ***.
172
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 177"Разбра се кои са натопили своя бивш колега, сега главнокомандващ БА. Г-да офицери, гадно е! Нали сте безпартийни...Оставете на ГЕРБ да върши тези нечисти действия."А какво, да си мълчат, че Радев е имал контакт с положителен ли? Това ли ви е "безпартийността", да си Бай ***?Между другото, точно *** забрави, че армията е безпартийна и във военнни училища, на военни паради и пр лющи политически изказвания като за последно, тъй, че драги комунисти, номера НЕ МИНАВА!
171
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Импийчмант веднага,СПОРЕД ЕДИН ОТ ШЕФОВЕТЕ МУ Е БИЛ ТОЧНО ТАКЪВ=БЕЗСКРУПЕЛЕН НАХАЛЕН СЕЛ..ЯНДУР!Горд че се е клел в тая държаваимайки впредвид Тошовата държава.Телевизията Европа кой знае защо нарочена за прогерберска??? само защото се излъчвали в Струмица ПРОПАГАНДИРА КОМИНТЕРНОВСКИ СЪРБОМАНСКИ АНТИБЪЛАГАРСКИ МАКЕДОНИЗЪМ!Начело с ДОНОСНИКА ГЕОРГИ ОРИТАРОВ и една шутка Николай Кръстев,и разни дичевци,дечевци и други майкопродавци.Герберите са уникални=управници бз медия!
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистти са били от БНТ, БНР,БТВ,НОВА,24 Часа,ДНЕВНИК и още няколко МЕГАФОНА на ОФронт!Затова всеки ден ни съобщават за протеститеи гледат като глътнали бастуни всички водещи на сутрешни,следобедни предвечерни и т.н. блокове когато събеседник им е от правителството или не е от ОФ-товски мизерабли.Гледайте днеска и БойЧО Василев в=Вечната АМБЪР ВТОРА,може пак да е поканил някой интелектуалецШошо,Шашо,или нещо подобно!!
169
3
 
16
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Лъсна му лъжливия зад-ник на Зеления чорап !Два дни слушам една сория комунистически отреп-ки как лъжат и манипулират хората, че видете ли той - Фигуранта бил разбрал чак във вторник като кацнал в София след като беше изгонен като мръсно коте от кебапчийница от естонците.Освен че е излъгал домакините на срещата, този властолюбив цър-вул излъга и нас българите за причината която го накара да се прибере с подвита опашка бързо бързо в София.Мръсен лъжлив фат-мак !Нищо повече.
168
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбра се кои са натопили своя бивш колега, сега главнокомандващ БА. Г-да офицери, гадно е! Нали сте безпартийни...Оставете на ГЕРБ да върши тези нечисти действия.
167
2
 
9
 
! Отговори
Кой е разрешил на преди 3 години
пресцентъра на МО да публикува стратегическа информация за състояниетона ултра-супер-хипер главнокомандващия?Злите вражески сили сега ще решат,че е настъпил моментът да ни нападнат,когато нашият Наполеон/Сталин е впроцедура по карантина.А пресцентърът защо не дава информация за първатадомакиня?И без това тя командва,а не Швейк.
166
13
 
0
 
! Отговори
ИИИИИ КОЙ КАЗА... преди 3 години
СЛАВИИИИИИИ - ПРЕЗИДЕЕЕЕЕЕЕЕНТ!
165
3
 
11
 
! Отговори
дойде преди 3 години
Му на човеко самочувствие. Пре.ба държавата, сега некви естонци. Много важно. Партията да е добре, партията . .
164
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фобораси, подмийте си следните пръсти за да охнанирате екологично и не забравайте преди да си лопнете охнално пръста да му почистите под нокътя ивицата ахкано оти че миришете на градската кържалийска тоалетнаДа муви три букви мутирайките казват студентитите по медицина. Всички които са имали интензивен контакт скурана вируса 19 пъти могат да считат себеси за герои но гладното трио
163
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ген. Петров има ли направен втори тест или е само пушилка??ПСР теста не е 100% достоверен
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 166А като лъжеш като дърт римлянин мислиш ли, че другте не го разбират?За един прЕател питам.
161
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите последователи на шопа гледат по ТВ какво става в Испания,Франция идруги страни,какво става и у нас и викат:те такъв вирус нема-----Аз не гледам телевизията.Аз ходя директно по болниците и те са ПРАЗНИ.
160
1
 
15
 
! Отговори
Естонците преди 3 години
Да го наметкат с яйца
159
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се опитате да разберете Фатмата, него толкова рядко го канят да отиде в неруска губерния, че когато това стане е готов на всички да покаже какъв евроатлантик е. Как ще се остави положителен тест на някакъв си да му развали представянето, а и вече беше казал на Деса, че ще я води с мерцедеса на МОЛ в Талин.Разберете го!
158
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РР не стига, че 4 години обижда народа и държавата а сега почна да ни излага и пред света!Браво, г-н Президент!
157
3
 
15
 
! Отговори
Вирус няма? преди 3 години
Стар виц-отишъл шопът в зоопарка,видял жирафа и казал:те такова животно нема!Новите последователи на шопа гледат по ТВ какво става в Испания,Франция идруги страни,какво става и у нас и викат:те такъв вирус нема.А защо не ни пускатсвободно,без тестове и карантини по света?За да не си харчим парите в чужбина?
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 161Ц, другарю, може така да си мислиш, но хоспитализираните друго казват.А, иначе, никой не те е подкарал към лабораториите. Даже направо съветват без нужда да не ходиш там, поради което някакви пациенти пискат, че не им дават направление за ПСР тест.То бива да сте заблудени, но така да игнорирате реалността ...
155
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да слагате колкото искате минуси, но увеличената бройка "заразени", с които ви плашат, е само защото се правят два пъти повече тестове. Медицинската мафия ви краде милиони от джобовете и ги делят с Правителството, което ви запушва устите и ви подкарва към лабораториите.