Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата

"Напусналите ПГ и БСП подготвят нов политически проект"
Обновена: 24 окт 2020 12:53 | 24 окт 2020 12:36, Елка Василева
60
Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата
Снимка: архив, БГНЕС

Слабостта на правителството е, че няма воля да заяви последователни решения за COVID кризата, за да няма протестиращи групи. Основното обяснение не е медицинско, не е управленско, то е политическо. Това заяви Янаки Стоилов – председател на Комисията за идейно и програмно развитие в БСП, пред БНТ.

"Един пример – бързо открихме сезона през лятото, а чужденци почти нямаше или бяха драстично по-малко в сравнение с други години. В същото време държавите, които взеха необходимите последователни мерки, сега им тръгва икономиката много по-добре“, продължи той и обобщи: "В България нищо не се довежда докрай и затова не можем да преценим какви са резултатите от тези мерки.“

Стоилов призова да "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, всяка многопрофилна болница да има отделение за интензивно лечение, всяка болница да приема пациенти, а не повторно да се взимат пари и от Здравната каса, и от хората, които се лекуват“.

Още по темата

"Необходими са радикални стъпки. Ние имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата, в известна степен ги влошава“, категоричен беше социалистът.

Стоилов изрази надежда, че няма да има други отцепили се народни представители от ПГ на "БСП за България“.

"Убеден съм, че голямата част от членовете на БСП и симпатизантите на партията не одобряват тези действия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено за тези, които казват, че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на други хора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия“, заяви той.

По думите му няма съмнение, че тези, които заявиха, че напускат и парламентарната група на социалистите, и партията, участват в подготовката на нов политически проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
12
 
! Отговори
истина преди 3 години
Янакито обвинява правителството за непостоянство.Янаки, корона вирус също е непостоянен. Някой месеци е по малко активен, други като октомври е силно активен. Мерките не могат да бъдат еднакви. Не може да се затварят училища и стадиони когато вирусът не е много активен. Повече няма да ти обяснявам, защото от много години си червен - значи силно си увреден.
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган и Путин ще ни видят сметката! Само това запомнете и си направете изводите, кой е виновен!
29
3
 
7
 
! Отговори
До отворкото преди 3 години
Не само на мен, а на всички сънародници и на идните поколения ограбихте надеждата и нормалният живот! Такива като тебе първо трябва да прочетат книжки после да обиждат! Държавата си е заминала отдавна и времето за нейното спасение изтича! Не искам да си мисля, какво ще се случи с народа, територията и изобщо българщината в идните 10г.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Абе човекът иска да е цар.И понеже другите му пречат, ще им забранява.
27
1
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"НА ЧИСТО.... С КОГО ,БЕ ***-24...ХА,ХААААА..С ТАЙНИТЕ , ПОЛУТАЙНИТЕ И ЯВНИ АГЕНТИ НА дс/кгб ЛИ ?!Я , СЕ СКРИЙ БЕ ...
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Да, да, грабител съм.Сега обаче трябва да кажеш какво съм ти ограбил бунако ***.
25
1
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Явно си част от споменатите грабители на народа, че така се засягаш! По начина ти на изразяване съдя, че дори си от психодесните дето не знаят къде се намират! Те са най-виновни за състоянието на държавата ни, защото употребиха много млади и кадърни хора! Ако не се направи обстойна лустрация някой ден ще дойде следващият Хитлер или Сталин в България и тогава още по-зле ще стане!!!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Да се отнемат избирателните права на всички.Да оставят само на тебе избирателни права.И ти да ни станеш цар.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът е непоследователен да беше ви изчистил всички членове на БКП и производните му! Забрана да бъдат избирани и да избират на избори! Да се отнемат избирателните права на всички от БКП, БСП, ГЕРБ, ДПС, ДСБ, СДС, НДСВ, ВМРО, НФСБ,атака и всички знайни и незнайни агенти и продажници! И да почнем на чисто!
22
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ТЯ , ПОЛИТИКАТА НА БКП/БСП НЕ Е "ГРЕШНА" ....ТЯ Е СТРАШНА , ЗАЩОТО ИСКА ДА НИ ЗАКОПАЕ , КАТО НАРОД И НАЦИЯ!САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ И СЛАБО УМНИТЕ Я ПРИПОЗНАВАТ , КАТО ТЯХНА И..... "НАРОДНА ПАРТИЯ"--ЗА, ТА ШАК НА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това хората гласуват за ГЕРБ--от страх, страх от грешната политика на БСП
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно тази партия е наследник на сто годишна партия в момента имат 71 депутати , това си е много сериозно влияние и до ден днешен не могат да се ориентират как се прави политика.За съжаление от тяхната дезориентация страда и народа им.Но какво да се прави такива се реалностите и живота продължава напред.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички от БСП са такива на Хубавото викат лошоТака като го гледам май иска да ми приказва нещоА бе нямаш какво да кажеш ама искаш да се обадиш
18
1
 
5
 
! Отговори
Да бе мангъра е бял преди 3 години
Като кокиче той да не живее на Марс знае много добре колко е разрушена здравната система така че той е много виновен.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Един пример бързо открихме сезона през лятото, а чужденци почти нямаше или бяха драстично по-малко в сравнение с д" е да, ама също така много бързо оплюхте държавата в цяла европа с цел да свалите правителството и вие да се наместите на тяхно място! обвинихте ги в корупция, нещо от което е изградена и е животоподдържа във вашата партия!
16
1
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Какво ти е виновен Мангърчов, в крайна сметка той има право да изразява мнение независимо дали е правилно или не, това е демокрацията и е глупаво някой да се оправдава с някой каза и аз затова, при условие че е 18+ години ,ако е на 6 години ясно че ще е така,не случайно за 6 годишните родителите вземат решения вместо тях.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква надежда срещу отцепване те мъчи, бе янаки?! докато има елементи като нинова и добрев, всички другари ще се изнесат от тая клика на далавераджиите!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5"Сливи защо не отиде при лекар" : как ще иде, ами ако го гепи вируса и даде фира, кой ще му харчи мангизите после?! освен това на мангърчо му се плаща да лъже, защото някой има огромен интерес ковид да се разпространява!
13
2
 
10
 
! Отговори
знаем ви преди 3 години
янаки , що бе , ако вие бяхте на власт щяхте да се справите по добре с короната ли ? най много да отричате че я има , като фигуранто .
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е тоя нecpeтник?