Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата

"Напусналите ПГ и БСП подготвят нов политически проект"
Обновена: 24 окт 2020 12:53 | 24 окт 2020 12:36, Елка Василева
60
Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата
Снимка: архив, БГНЕС

Слабостта на правителството е, че няма воля да заяви последователни решения за COVID кризата, за да няма протестиращи групи. Основното обяснение не е медицинско, не е управленско, то е политическо. Това заяви Янаки Стоилов – председател на Комисията за идейно и програмно развитие в БСП, пред БНТ.

"Един пример – бързо открихме сезона през лятото, а чужденци почти нямаше или бяха драстично по-малко в сравнение с други години. В същото време държавите, които взеха необходимите последователни мерки, сега им тръгва икономиката много по-добре“, продължи той и обобщи: "В България нищо не се довежда докрай и затова не можем да преценим какви са резултатите от тези мерки.“

Стоилов призова да "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, всяка многопрофилна болница да има отделение за интензивно лечение, всяка болница да приема пациенти, а не повторно да се взимат пари и от Здравната каса, и от хората, които се лекуват“.

Още по темата

"Необходими са радикални стъпки. Ние имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата, в известна степен ги влошава“, категоричен беше социалистът.

Стоилов изрази надежда, че няма да има други отцепили се народни представители от ПГ на "БСП за България“.

"Убеден съм, че голямата част от членовете на БСП и симпатизантите на партията не одобряват тези действия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено за тези, които казват, че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на други хора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия“, заяви той.

По думите му няма съмнение, че тези, които заявиха, че напускат и парламентарната група на социалистите, и партията, участват в подготовката на нов политически проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
16
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
МНОГО СИ ХИТЪР , БЕ ЯНАКИ...ХА,ХАХАААААААААААААА..ИСКАШ ДА ИМА "РАДИКАЛНИ РЕШЕНИЯ" ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ....ЗА ДА МОЖЕТЕ ВИЕ ОТ БКП/БСП , ДА ЯХНЕТЕ ПРОТЕСТИТЕ И ДА СЕ ИЗПИШЕТЕ , КАТО "ЗАЩИТНИЦИ НА НАРОДА" ...ХА,ХА,ХАААААА...НАЛИ ТАКА ??!НЕ ЯНАКИ -НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА КАКТО ИСКАТЕ!НЯМА ДА СТАНЕ , ЗАЩОТО ПОЗНАВАМЕ КУ РВЕНСКАТА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА И ДА СИ ВЪРТИТЕ ЗАДНИЦИТЕ , СПОРЕД ИНТЕРЕСА , САМО И САМО ЗА ДА СТЕ НА ВЛАСТ!ТОЗИ ВАРИАНТ ВЕЧЕ Е ПРОИГРАН...ЯСНИ СТЕ НИ!
10
1
 
18
 
! Отговори
тоя преди 3 години
вече 30 години е в парламента,не е свършил работа за 5 стотинки за благото на БЪЛГАРИЯ,от червените само простотии,заради ТЯХ сме на тово дередже.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лесно да се критикува, а не предлагате нищо.
8
1
 
14
 
! Отговори
999 преди 3 години
И сигурно ако дойде Ниновица - тя ще взема по- адекватни решения??? Ама да си плямпаме ей така...
7
3
 
13
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Мангърчов е основниат виновник за увеличаването на случаите. Много младежи му вярват, но той лъже. Яко ги лъже. Сега ще го усетят и на свой гръб. Може лично те да не пострадат, но родителите им - да. Явно на повечето млади не им пука за родителите им.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се затварят и дневните заведения , да се поставят - кпп та на изходите на софия - трябва ли и ние от провинцията да се заразяваме и да умираме заради софиянци
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме, ако комунистите имат власт ще затварят наред, без да се интефесуват дали хората протестират. За 30 години нищо не се е променило, още мечтаят за тоталитаризма.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами като има ей такива като този, Сливи и авторитета Мангъров, как да е последователен. Сливи защо не отиде при лекарите да им вдъхне кураж и да им обясни, че маските са излишни
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън-дрън.То в световен мащаб правителствата не знаят какво да правят.И на БСП да беше правителството пак същото.Ама да се изплюем и днес.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тозя отдека изпълзе?От това време всеки акъл дава! Минеков, Мангъров, Мисирков, разни там политически пердути като Румен Петков и Барека вземат отношение по-въпроса като вирусолози! Марш по дупките!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То кабинет,на вън с маски с дискотеки барове ,и кафенета без маски ) цирк бря