Борисов изпълнява задълженията си, няма да го замества вицепремиер

Премиерът е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет
Обновена: 25 окт 2020 18:41 | 25 окт 2020 18:10, Красимир Ангелов
201
Борисов изпълнява задълженията си, няма да го замества вицепремиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов продължава да изпълнява работните си задължения, въпреки положителния тест от днес за коронавирус, съобщават от правителствената информационна служба.

"Във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя Ви информираме, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера", уточняват от "Дондуков" 1.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, този следобед Бойко Борисов съобщи в профила си във Facebook, че е заразен с коронавирус. Към момента, по преценка на лекарите, премиерът остава на домашно лечение.

Самият министър-председател сподели, че има общо неразположение.

От СРЗИ също излязоха с официална позиция относно положителният тест за коронавирус на Борисов.

"Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване. Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък", съобщават от столичната РЗИ.

От там допълват, че като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжа е. Той не може да се разболее,него са го галили трима папи!
113
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отива на легло в Арената,да го лекува Лъчо мозъка.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му е опасното на двустранна пневмония? То си е лека болест. Още повече, че повтаря, може по два-три пъти на година да си я караш.
111
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един чувал със свинска тор изглежда в по-добра форма от мутрата. Нищо чудно, че покрай него се носи тежка миризма на прогнила лой...
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно сега дали някой ще потърси отговорност от РЗИ за отменената му карантина. Иначе контактните по училищата даже и не ги тестват.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че е тлъст се вижда и без да ни го казват лекарите. А и че е *** също.
108
6
 
6
 
! Отговори
От един джип преди 3 години
А, че той от четири месеца не е ходил в министерството от страх за тумбака си и чекмедженцето си! Сега щял да се разработи! Държавата е пред фалит! Трябва да го смъкнем от джипа и от държавата и да го заврем при бай Ставри, после ще бъде късно!
107
6
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Казах ли ви аз на вас протестиращите преди време,че накрая пред президентството ше останат само Бабикян,Хаджикян и Минетов?:):):)
106
1
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Има ли хора на протеста?:)):):)
105
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли пари в чекмеджето?
104
8
 
8
 
! Отговори
Либералните мерки преди 3 години
Точно доведоха до тая висока смъртност и хора да не стигат до болници сега. Ковид разпространен до наб малкото селце. Вижте статистиката на умрелите. Много тъ панари има тука. Няма нищо по важно от живота пари власт бизнес НИЩО
103
16
 
13
 
! Отговори
Умерен критик преди 3 години
Борисов има своите кусури, но трябва да сте му благодарни за изключително либералните мерки срещу псевдовируса, защото виждате как се побъркаха из Западна Европа където всичко затварят и въвеждат всякакви безумни мерки...Тук сте направо като помазани в това отношение...
102
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ЩЕ ПУСНЕ ВЛАСТТА? НИКОЙ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА КРАДЕ ОТ ПАРИЧКИТЕ, С КОИТО ЩЕ СЕ ТЪПЧЕ САМО НЕГОВОТО ЧЕКМЕДЖЕ. И КОЛКО Е БОЛЕН - ДРУГ ВЪПРОС. КАТО ЗНАЕМ, ЧЕ Е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И СТРАХЛИВЕЦ, ВСИЧКО ЩЕ ДА Е ПОРЕДНИЯ ТЪ П ПИАР. НЯМА ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ Е БОЛЕН, КАКТО Е ПО ПРОТОКОЛ, А САМ СИ ПУСКА СЪОБЩЕНИЕТО. ЛЪЖЕ, ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА! НЯМА ДА ИМАМЕ ТОЯ
101
0
 
4
 
! Отговори
НАЗАРЕТЯНИ преди 3 години
Името МАРИЯ е ШУМЕРСКО и няма нищо общо с евреите и семититеПроизлиза от наименованието на шумерското Царство МАРИ във близост до еврейските обитания което обаче се ръководело от ЛУГАЛ а и всички останали най-важни ТИТЛИ и НАИМЕНОВАНИЯ също били на ШУМЕРСКИЯ ЕЗИКБлудницата Мария Магдалена незнаела че името и е от ШУМЕРНазаретянка е Дева Маерия и Назаритянин е Исус Христос защото проповядват от създателите на най-първата религия от Шумер знаещи ИСТИНАТА
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смърт за ФАЩ"оставка бе ***!"Комбинация от името ти и написното показва на кой господ се молиш.Да ти кажа, мандраджийското сиренце свърши.
99
9
 
1
 
! Отговори
ролеви игри преди 3 години
ке го преборике лежи 10 дена ке играе карти на комар с фнуцитеке играят с истински пари от чекмежеторолеви игри му викат
98
7
 
7
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА преди 3 години
КАК ЩЕ ПУСНЕ ВЛАСТТА? НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ ДО ПАРИТЕ, КОИТО САМО ТОЙ ЩЕ КРАДЕ И ЩЕ ТЪПЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕТАТА СИ. ОСТАВА ПОД ВЪПРОС ДАЛИ ИЗОБЩО Е БОЛЕН, КАТО ЗНАЕМ, ЧЕ Е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И СТРАХЛИВЕЦ. И ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ Е ПОРЕДНИЯ ТЪ П ПИАР И НАЧИН ДА СЕ ОПИТВА ОЩЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ. ***! ЦЯЛ ДЕН ПРЕЗ 15 МИНУТИ СЕ НАТЯКВА, ЧЕ Е БОЛЕН. УТРЕ ЗАРАЗЕНИТЕ ЩЕ СА 2000. АМАН ОТ ТОЯ ЛЪЖЕЦ И НЕГОДНИК.
97
11
 
5
 
! Отговори
Смърт за ФАЩ преди 3 години
оставка бе ***!
96
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Царедворецът Бойко Борисов вече 3 мандата се кланя на Короната на кобургите и нищо му няма, но българите са най-бързо изчезващият народ в света... Време му е вече да си плати вересиите и да си отдъхне народът от тази чума герберска, но нека живее и да бъде пратен да *** камъни, за да осъзнаят той и неговите другари какви престъпления са извършили спрямо българския народ!
95
7
 
10
 
! Отговори
Задължения преди 3 години
Аз бях останал с впечатление ,че задълженията на Борисов са главно да обикаля по селата и да открива тържествено кози пътеки.Щом вице премиер няма да му изпълнява задълженията значи ли ,че ще продължи да обикаля с джипката?