Борисов изпълнява задълженията си, няма да го замества вицепремиер

Премиерът е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет
Обновена: 25 окт 2020 18:41 | 25 окт 2020 18:10, Красимир Ангелов
201
Борисов изпълнява задълженията си, няма да го замества вицепремиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов продължава да изпълнява работните си задължения, въпреки положителния тест от днес за коронавирус, съобщават от правителствената информационна служба.

"Във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя Ви информираме, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера", уточняват от "Дондуков" 1.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, този следобед Бойко Борисов съобщи в профила си във Facebook, че е заразен с коронавирус. Към момента, по преценка на лекарите, премиерът остава на домашно лечение.

Самият министър-председател сподели, че има общо неразположение.

От СРЗИ също излязоха с официална позиция относно положителният тест за коронавирус на Борисов.

"Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване. Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък", съобщават от столичната РЗИ.

От там допълват, че като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ ГО Е ЗАРАЗИЛ.БИЛ Е КОНТАКТЕН С ШЕФА НА ВВС,А ПОСЛЕ ЧРЕЗ КАРАКАЧАНОВ,ВИРУСЪТ Е ДОСТИГНАЛ ДО НЕГО
53
1
 
6
 
! Отговори
IT специалист преди 3 години
Всички по къщята!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Как ще обикаля с джипката и ще се снима с багерчетата от вкъщи?
51
2
 
2
 
! Отговори
Ришар Алибибекоффффф преди 3 години
#Тъжен съм...
50
3
 
1
 
! Отговори
С теб сме! преди 3 години
Всички сме с теб,в момента на всеки 2 часа пляскаме навън,на улицата излизаме и пляскаме за духовна подкрепа,и така ще е до отрицателен ПЦР тест Бойко.
49
4
 
5
 
! Отговори
papa don't prea преди 3 години
Ричи Алигербов да го лекува ?
48
6
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко ше утрепе тоа Ковид 19 както утрепа протеста на Черепа и Фигуранта:):):)
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нали и този ходеше с маска, както и министрите му, как са се заразили. Явно безотговорност е било.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стар, дебел, алчен...Няма да го бъде...
45
4
 
9
 
! Отговори
свидетел на Ковида преди 3 години
Чувал XXXXL си требе !
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия умници, да им оставят една пенсия с 500 лева и да си сменят маските през час. Май друга песничка ще сътворят. Докога ли ще изкарат.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ем...кой ще кара жипката сега? Осиротяхме...
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако и простосмъртните така ги обгрижват, може пожизнено да се кара карантина. Какво да кажат хилядите под карантина, които живеят сами, независимо от тяхната възраст и са без близки. Кой ще им подсигури необходимото за деня-храна, лекарства, ходене до банкомат, плащане на сметки.... Друг е въпросът, ако и джипито е на 60 км от село и има само 2 пъти автобус през седмицата. Тоест, може да свършат у дома си, но ще бъдат под карантина. Оставката със сигурност няма да им се размине. А Ставри чака...
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха сега да си представи , че си е взел пенсията от 250 лева на 7, похарчил е вече 150 /по 8,30 на ден/ и му остават 100 за следващите 12 дни. Може ли да оживее болен човек с тази сума получавана в най-стабилната икономически и добре управлявана от него България?
40
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Общото неразположение е мнооого широкообхватен термин. Аз получвам общо неразположение, когато пия около 100 грама раклия, не съм добър пияч определено или ако хапна нещо поразвалено, та *** зафане сюргюнят;))) Общо неразположение имам, когато не съм на бърчината, не съм правил любов или некое гадже, не ми вдига телефона;))) Пишете само, когато Борисов умре, другото не е новина;)))
39
3
 
0
 
! Отговори
Пази боже преди 3 години
Местоживеене гр.Ески Загра
38
6
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ха-ха-ха! Ще им се на някои лекенца Бате да е на смъртния си одър, обаче ще трябва да изчакат още няколко мандата :)
37
3
 
1
 
! Отговори
Вижте го! преди 3 години
Ко каза,ко?
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиййй, и на смъртния одър не пуска КОКАЛА.Егати алчника......УЖАС !!!
35
5
 
4
 
! Отговори
Петров преди 3 години
До Анонимен 31 - Защо ? - Не са ли достатъчни злобата,безпардоността,хулите разпръсквани като"благопожелания"...Загубихме ли уважението към себе си и инакомислещите,че като манна небесна предизвиквате смърт...А ако тя засегне най-близките ви хора ...? Забравихте ли ,че трябва да обичаме враговете си както обичаме себе си...Кои сте вие ? Никога българският народ не се е славил с омраза,наглост,завист към по-добрия от нас...а може би не проумявам нагласата на днешния ден и ширещата