Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!

"Не си създавайте излишни проблеми в сложното време, в което живеем"
242
Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!
Снимка: Правителствена пресслужба

Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните. Така премиерът Бойко Борисов коментира обтегнатите отношения между Турция и Франция.

Още по темата
Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем, призова Борисов в профила си в социалната мрежа лидерите на двете страни, като апелира да се търси диалогът, а не конфронтацията.

Франция и Еманюел Макрон са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Реджеп Тайип Ердоган.

И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция, написа Борисов.

Вчера Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като Ердоган разкритикува политиката на Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от "психическо лечение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
11
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Бойкот на турските стоки, вън турските камиони ,и фирми от България ,и Европа.
159
1
 
5
 
! Отговори
С две думи преди 3 години
"Не карайте са бе ора, недейте бе... мола ви са бе!"Тертипи от масата. Личи си, че Бойче ги разбира.
158
4
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко ше *** мамата на коронавируса както *** мамата на протеста:):):)Кво става с неизбежната оставка бе катунари?:):):)
157
5
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
България трябва да слуша САМО И ЕДИНСТВЕНО Германия. Искаме политици, които са откровени и прями защо и как работят за българо-немските отношения. И да го правят чрез ежедневни ВЛОГОВЕ.
156
5
 
16
 
! Отговори
Моят Анализ преди 3 години
Повечето действия на Борисов показват про-турска политика.Не знам защо, но това го наблюдавам от 3-ти март насам и става все по-зле.- На 3-ти март сутринта: Спа при Ердоган- Организира среща на ЕС лидерите и Ердоган във Варна- Развива само региона, граничещ с Турция (Източна Румелия)- Строи турски поток - Призовава за мир между Франция и Турция, а Турция са в губеща позиция????? Искаме обяснение ????Предател ли е Борисов?
155
2
 
7
 
! Отговори
Бакюф Саркози преди 3 години
Редник Козирувчик дава акъл. Затаете дъх.
154
2
 
8
 
! Отговори
Клоун преди 3 години
Добре бе хора.Ако пред вас застане КОЙТО И ДА Е и започне да ви козирува с мазна усмивка, как ще приемете този човек?*** въпрос. Отговорете си сами.
153
5
 
13
 
! Отговори
ДАЙТЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ преди 3 години
Борисов е едно посмешище в България, Европа, САЩ, Русия и Турция.
152
2
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Нали ви е ПРЕДЕЛНО ясно, че нито Макрон, нито Ердоган ще чуят този призив? А ако чуят за него, то ще е на вечеря, измежду бъзиците. Истината е, че Борисов прави това, за да подкрепи ФАЛШИВИЯ си имидж на европейски лидер пред българския народ.Но това са пълни глупости. Нищо не може да изтрие срама от милиционерското му козируване. Нищо.Борисов е човека ЗА СМЯХ в Европа, Турция, Русия и САЩ. Той е СМЕШЕН. МНОГО СМЕШЕН и ЛЕСЕН за манипулация.ПОСМЕШИЩЕ.
151
0
 
13
 
! Отговори
:( преди 3 години
Да. Макрон и Ердоган ще слушат съветите на българския Ел Чапо, дето се крие в гората и не си сменя дрехите.Тоя кога ще спре да ни излага?
150
0
 
10
 
! Отговори
УАУ! преди 3 години
И в тоя момент Макрон и Ердоган се разплакаха..Борисов бе докоснал сърцата им. Настъпи тишина..Макрон и Ердоган гледаха в пода.. полъх на смелост поде ръката на Ердоган напред в опит да я протегне. Макрон видя товаЛидерите срещнаха погледите си. Гледаха в дълбините на душите си! Макрон подаде ръка напред, а Ердоган реагира почти мигновено! Непринуденото здрависване бе съпроводено от мощен плясък и те се прегърнаха!Благодариха на Борисов, че им е показал пътя и заживели щастливо.The End
149
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
...избирани от роби продаващи гласовете си за по....20 лв...за свещи...презирам ви
148
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
колко от вас биха си закачили бомби заради религията...вие нямате...евтини консуматори сте,колко от вас в реалният живот биха отрязали човешка глава...заради религията...пияндури и лапачи сте...само факти...замислете се...рИвем толерантност ама обиждаме и отричаме чужди богове...Турция ще е следващата ядрена сила...ако вече не е...ама си имат държавници гледащи стотици години напред...и ги мразим защото ние си нямаме...Турция е империя а Родината ми бананова..заради вас предатели политици
147
3
 
3
 
! Отговори
Ноне преди 3 години
Да и после иска в Евро клуба! Ако не споделяш Европейските ценности по добре ходи си играй с Русия или Турция ... ***, Братушки и тн.
146
1
 
1
 
! Отговори
Саломе преди 3 години
Ха ха ха
145
0
 
0
 
! Отговори
И да търкалят преди 3 години
Заедно Бабичкян, щото е кръгъл...символ на дебелия мир.
144
0
 
1
 
! Отговори
Кой да го търси преди 3 години
???
143
0
 
1
 
! Отговори
И да си направят преди 3 години
Извинявай мило другарче, повече така няма да правя.
142
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
И да не крадете много като мен за да не ви намрази народа каза боко тиквата
141
11
 
1
 
! Отговори
Един съгласен преди 3 години
Боко -президент!!!