БСП: Хаос, кабинетът изпусна нещата с COVID кризата

Разходите, касаещи здравето на хората, да се поемат от държавата
78
БСП: Хаос, кабинетът изпусна нещата с COVID кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В бюджета за 2021 г. не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието, водено от лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ.

Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение. Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021г.

Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Радев от Шипка обясняваше, че няма вирус и всичко е лъжа. Сега, що се оплаквате, че има вирус?
60
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Лицемерно е да ревеш срещу действията на тиквата срещу короната, но да не искаш излизане на България от ес.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вие от БСП и другаря Радев търчахте по баирите и тръбяхте, че няма вирус.Сега пък обратното.Много сте алчни за власт но няма да ви се получи и този път.
58
2
 
12
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Гледайте как се обръща като фурнаджийска лопата БСП - не признават мерките не носят маски в парламента сега ще се правят на много загрижени за заплахата...
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв кабинет ги гони тия, нали си има щаб. Стига е лаела Корна, знаем, че е дърт-а куч-а, ама чак па тъй да вие...
56
1
 
15
 
! Отговори
Наглост преди 3 години
Тези се прегръщаха на 3 март и по-късно на Бузлуджа, а сега ....се сетили, че има зараза. Болшевики , сър. Какво да ги правиш.
55
0
 
14
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
54
0
 
12
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Изпълнителното бюро на БСП е като обора на кобилата на Нинова тя е ездачката която изпуска юздите и дъртата кобила с такъв къч ще я хвърли на изборите ,че и за кебапчета от маалата няма да я искат.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, друго си е бесепарите да харчат. Особено от републиканския бюджет.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те тоя хаос бесепарите го правят съвсем целенасочено. ЧЕТИРИ ГОДИНИ няма ден в който Нинова да не е излязла и да не е плюла по нещо. Като няма за какво критикува се цвета на столовете в новата сграда на Парламента. Предизвикаха хаос - сега реват ох, ама то такъв хаос настана!
51
1
 
18
 
! Отговори
отговор преди 3 години
до 57 : за кое точно са прави ? правителството наложи мерки , ама не , стадото искаше фризьорските салони , фитнеси , чалготеки и моловете да работят ! казваше ли правителството да се спазват мерките , казваше , ама стадото пак не слушаше и не изпълняваше ! обиждахте ли генерала като казваше че ше стане страшно , обиждахте го и не вярвахте ! сега повярвахте ли ? та за кое са прави бсп ?! те всячески опитват да настройват българите срещу правителството а не че ги е грижа за теб и мен .
50
2
 
16
 
! Отговори
ПОП АНДРЕЙ преди 3 години
Аз предлагам веднага да бъде направен служебен кабинет с можещи и знаещи ЕКСПЕРТИ, като: Овчаров, Масларова, Орешарски, Даниел Вълчев (седянката), Гечев, Пирински, Елена Поптодорова, Вигенин....А и да не забравим БАБИКЯН.... ДЕЙСТВАЙТЕ, ДРУГАРИ!!!!!!!!!!!
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са прави бесепарите, са прави. Хаос ли е? Хаос е. Имаха ли време да се организират? Имаха. Абсолютно безсилие на здравното министърче, докато Бочи хвърля пари наляво и надясно, че да не падне от власт. В такава реалност живеем...
48
1
 
15
 
! Отговори
Едно въпрос че? преди 3 години
Към БСП - има ли вирос, другари?
47
0
 
18
 
! Отговори
фигурант импекс преди 3 години
ало нинова , абе нали каза да казвам че вирус нема .ся що ти казваш че има ? е да де , ама тогава беше друго .
46
0
 
18
 
! Отговори
ATLANTA преди 3 години
Абсолютно си прав. Та те не ни казаха за Чернобил, та за някакъв вирус.
45
0
 
26
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
ако бсп беше на власт нямаше и да чуем за вируса ! критикуват и обвиняват правителството . що бе , вие щяхте да се справите по добре ли ? след няколко кризи изведнъж станахте много загрижени за българите ! аре стига с тоя предизборен популизъм , никой не вярва на лозунгите ви !
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли заместник на Нинова е гро-бар.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста са обратното на умни.Направиха и правят всичко възможно ,за да се заразят максимален брой хора, а сега се преструват на загрижени.Лице- ме- ри.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП чака да управлява и си е назначила погребален агент за ръководител.Явно какво ще правят , ако вземат властта.Ще ти кОпат.Пак.