БСП: Хаос, кабинетът изпусна нещата с COVID кризата

Разходите, касаещи здравето на хората, да се поемат от държавата
78
БСП: Хаос, кабинетът изпусна нещата с COVID кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В бюджета за 2021 г. не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието, водено от лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ.

Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение. Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021г.

Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е изпуснато в държавата....тя е на автопилот.
40
0
 
8
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Абе тия още ли са в България. ***.
39
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турците за 500 години не успяха, но сега мутрите от ГЕРБ за 11 години ще я закрият тая държава
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радевите иббрицци пак се словоизхождат в разрез с доскорошните си позициии.
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ПАРЛАМЕНТА правите циркове и отказвате да сложите маски! ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ПОДРИВНИНЕ ДЕЙСТВИЯ!
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах вие змии ехиднини, а това че тролчетата ви пишат коментари, че нямало такъв вирус, къде били болните и т.н., за да може хората да повярват, че всичко е лъжа защо го спестяване. Точно вие сте виновни за положението. Като в поговорката Крадецът вика: Дръжте крадеца.
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ЩАБА тормозеше НАРОДА! Нали доведохте в СОФИЯ червените БАБИЧКИ да празнувате, нали фигуранта ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ! Еееех защо сега има заразени!
34
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера 40132 заразени и 1136 починали в България заради пълната некадърност на мутрите.
33
2
 
22
 
! Отговори
Тенчо Колев преди 3 години
Другарко ***, ваш депутат най-демонстративно не си сложи маска в парламента. Какво точно е изпуснал кабинета? Вие самите не давате пример, а сега ревете. Айде у лево.
32
13
 
1
 
! Отговори
vale-kdro преди 3 години
От както е създадена тази партия все я ликвидират.Но тя все още е жива защото народът я обича и подържа.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера 2243 новозаразени и 42 починали - ГЕРБ здраво държи юздите на Ковид-19.....
30
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нещо и любимата ви гербава шайка не е долюбвана от народа?Я вижте социологията.
29
1
 
16
 
! Отговори
знам преди 3 години
че има хаос. Нинова изпусна БСП, червени депутати, и цели партийни организации напускат БСП. Спасението на БСП е в любовта с БПС и ДБ на Христо Иванов. Честито и горчиво.
28
2
 
21
 
! Отговори
Набдател преди 3 години
Нека се успокоят комунистите , да не се възпаляват толкова , защото народа ги е зачеркнал вече ! От април 2021 г. няма да има БСП , само клубовете им ще останат - щели да ги правят на кръчми , в които да плачат за загубената народна любов
27
1
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Именно сега, когато има хаос , другарката Нинова е готова да прегърне всеки заразен с корона вирус и да го утеши в обятията си. Има партийно поръчение да се прегръщат всички болни от вируса. БСП срещу вируса ! Урааааааааааааааааа!!!!!!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми хванете ги нещата като са ги изпуснали!
25
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите *** се раздават на макс!
24
2
 
26
 
! Отговори
илядоиляди преди 3 години
А бе,Бойко,дай им на тия една мандра да напълнят устите със сиренье и кашкавал,та белким млъкнат другарете!От тях освен глупости друго не се чува!
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Духайте супата комунисти!Вас ви знаем!
22
17
 
5
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Тука чета коментарии основно против БСП. Явно хората коментиращи тук не обръщат внимание на смисъла на думите , а за тях има значение само кой ги казва . А според вас другари от БСП и другари от ГЕРБ кой ще връща всички изхарчени без смисъл пари питам аз в качеството на частник който пълни макар и малко хазната и не краде от нея ? Пак аз и такива като мен ли ? Спечелете си пари и си ги харчете , но не крадете моето и на останалите защото тоягата вече сме я приготвили за ВАС и скоро ще я опитате