Кунчев иска промяна на карантината заради Борисов и Радев, МЗ му отказа

Отрицателен PCR тест няма да отменя карантината
27 окт 2020 13:28, Нели Христова
60
Кунчев иска промяна на карантината заради Борисов и Радев, МЗ му отказа
Снимка: БГНЕС

Главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев предлага прецизиране в заповедта за поставяне под задължителна изолация при заразен с COVID-19. Необходимостта от промени той обосновава пред "Свободна Европа" заради случаите с отменените карантини на президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов.  

"Да, според заповедта дори при отрицателен тест, карантината не може да бъде свалена", каза Кунчев, но по думите му заповедта трябва да се прецизира, като в нея бъдат описани длъжности-изключения, при които ще бъде възможно изолацията да бъде отменена.

"Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна", каза Кунчев.

Самият Кунчев е под карантина, заради контакт с премиера Бойко Борисов, който е с доказан коронавирус.

Но от Министерство на здравеопазването излязоха с официална позиция, че заповедта няма да бъде променяна:

"Във връзка с публикации в медиите, че продължителността на карантината ще бъде намалена за конкретни лица, ви информираме, че позицията на Министерството на здравеопазването, изразена публично от министър Ангелов, не е променена:

"В заповедта няма да има промяна, позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица. Карантината е с еднаква продължителност (10 дни) за всички български граждани. Правилата са за всички.“

Отново обръщаме внимание, че отрицателният лабораторен резултат от PCR изследване не е основание за преустановяване на карантината и/или намаляване на нейния срок."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си пълен ***, за да си направиш PCR тест.Единственото, което печелиш е безмислена карантина.
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да е по-лесно да спуснете списък с имената, за които закони, заповеди и разпореждания не важат.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1.) Главен здравен инспектор2.) Главен санитарен инспекторПонижавате ли го, а?
12
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
както написах,а вие го знаете по-добре от мен,ДИВОТИЯТА СЕ РАЗВИХРЯ!!!!Очаквайте щуротии,за които дори не сте и помисляли,че може да съществуват.Защото "ТОРНАДОТО" се задейства..Докато не извърши пъкленото си дело,НЕМА ДА МИРЯСА...и който оцелее след него,ще трябва да ВЪЗСТАНОВЯВА ЩЕТИТЕ....една доста неблагодарна ,тежка и СРАМНА задача..Защото "Торнадото" ще е отминало и никой нема да има и намерение дори ДА МУ ПОТЪРСИ СМЕТКА!!.."Случаят е приключен,забравете!"..
11
9
 
8
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Прав е г-н Кунчев, хората на високи длъжности са умовете на държавата и ако отсъстват дълго живота ни ще е в опасност. Ние с ме много малки за да знаем как да се справяме сами без тяхната помощ:((
10
1
 
9
 
! Отговори
доктор Зозов преди 3 години
Внимавайте с ракията. Разнася вируса по цялото тяло и с киселото зеле също.
9
0
 
38
 
! Отговори
q преди 3 години
Значи можеше да вее байряка и да се прави на интересен, че карантината е за всеки, но в момента в който него го карантинираха рязко смени посоката. Нали има онлайн срещи, така че държавата няма да спре да работи, а Г-н Кунчев да си работи от вкъщи щом е толкова голяма ербаб. Нали самия той участва в формирането на тези закони. Да е мислил по-рано. Поредното доказателство за манталитета на българските управници, а именно, че законите които пишат искат да се спазват само от простолюдието
8
2
 
29
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Не виждам проблем карантинираните да работят онлайн, дистанционно. А управниците е най-добре нищо да не правят, то се видя, че действията им са неадекватни и само по-лошо става.
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев обикаля страната за абсолютно ненужни "мероприятия" на които всъщност прави партийна пропаганда като плюе по конкурентите на БСП.Затова ли му отменихте каранатината?
6
1
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Като е на определена длъжност не може да бъде преносител ли? И този отговаря за нашето здраве! Тежко ни и горко!
5
2
 
35
 
! Отговори
Китаец преди 3 години
Кунчев, Пънчев и НОЩ на оперативка! Спряха да ви вярват!За утре нормата е - от 20 новини, 21 да са за вирОса! Оправяйте се!
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** е най-големият *** на Бойко ! Бил ветеринар вероятно
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това оначава, че ще се зачитатположителните тестове да те поставят теб и контактните ти пд карантина, но отрицателен тест ще е нищожен страхотна логика.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тестовете са ненадеждни.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова е важно позитивно тествания да не съобщава контактите си.