Кунчев иска промяна на карантината заради Борисов и Радев, МЗ му отказа

Отрицателен PCR тест няма да отменя карантината
27 окт 2020 13:28, Нели Христова
60
Кунчев иска промяна на карантината заради Борисов и Радев, МЗ му отказа
Снимка: БГНЕС

Главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев предлага прецизиране в заповедта за поставяне под задължителна изолация при заразен с COVID-19. Необходимостта от промени той обосновава пред "Свободна Европа" заради случаите с отменените карантини на президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов.  

"Да, според заповедта дори при отрицателен тест, карантината не може да бъде свалена", каза Кунчев, но по думите му заповедта трябва да се прецизира, като в нея бъдат описани длъжности-изключения, при които ще бъде възможно изолацията да бъде отменена.

"Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна", каза Кунчев.

Самият Кунчев е под карантина, заради контакт с премиера Бойко Борисов, който е с доказан коронавирус.

Но от Министерство на здравеопазването излязоха с официална позиция, че заповедта няма да бъде променяна:

"Във връзка с публикации в медиите, че продължителността на карантината ще бъде намалена за конкретни лица, ви информираме, че позицията на Министерството на здравеопазването, изразена публично от министър Ангелов, не е променена:

"В заповедта няма да има промяна, позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица. Карантината е с еднаква продължителност (10 дни) за всички български граждани. Правилата са за всички.“

Отново обръщаме внимание, че отрицателният лабораторен резултат от PCR изследване не е основание за преустановяване на карантината и/или намаляване на нейния срок."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 3 години
"Тук всеки е с маска нонстоп. Абсолютно навсякъде и от самото начало ." Това е в Южна Корея, а как е в България- философи непрекъснато негодуват и мрънкат! Будали корейци-нямат си Мънгъровци и Чорбановци!''Ами защо не заминаваш да живееш такъв ''нормален'' живот в Южна Корея - с маска навсякъде!? Аз например предпочитам ''ненормалният'' живот без маска в Швеция!
55
1
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Ясно като бял ден! Кратун се прави на мъж, предизвиква съчувствие, и той като мъжете
54
0
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Некъф 51 Разбира се че теста е сигурен. 110,120 лева са това.Как няма да бъде сигурен?
53
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
"Тук всеки е с маска нонстоп. Абсолютно навсякъде и от самото начало ." Това е в Южна Корея, а как е в България- философи непрекъснато негодуват и мрънкат! Будали корейци-нямат си Мънгъровци и Чорбановци!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката ни здравна система е ангажирана със здравето на "нашият баща",който натика държавата ни в подземието на ямата за бедни нейни обитатели. Малко изкривено да пръ.не,професорите тичат да му дават първа помощ,защото иначе народа ни ще "загине",ако липсва "мъдрото" му управление.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Некъф''БЕШЕ'' ама май вече не е !
50
0
 
6
 
! Отговори
Фактите говорят ! преди 3 години
Няма сигурност в тестовете , всеки ден те са различни за едни и същи хора , НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ !Може би да има съвсем ДРУГ ВИД БОЛЕСТ КОЯТО НЕ Е ОТКРИТА .
49
2
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 3 години
На тиквата тетовете са фейк. Просто някой братиньо му е дал две бележки да ги размха пред матряла.
48
1
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Нали PCR теста беше сигурен! Колко сте жалки !!!
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48,Хайде посмали малко. Авторсite на тази декларация sa трима души с разбирания ала Мангъров или почти такива. Двама индийци и един швед. Подписали са я 8000, а не 35000 души, не всичките подписали са учени или поне медици. Има вече оплаквания от учени за фалшифициране на подписите им под. Оценката за идеите вътре е приблизително - рискови, неетични, липса на научни доказателства.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 29Губите си времето. Този е мрънкало, прочело във Википедия нещо и изведнъж решило че е гений. Каквото и да му обяснявате пак ще продължи да повтаря същата мантра, прави го от месеци. Каквото знае баба, това си бае. Не че знае нещо...
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете The Great Barrington declaration, 35000 учени от цял свят казват това, което казва и Мангъров. Говоря за професори от Харвард, Оксфорд, Майнц, Станфорд.
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф и тука с привелегии!Намслете му заплатата нищо не прави!Никой не го иска само редели България!
43
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ами да, за боко трябва да има изключение :):):)Щото в тази държава нищо не работи свястно, без той да се разпореди, та затова той не трябва да се карантинира при никакви обстоятелства :):):)Вие представяте ли какъв хаос ще сътворят герберски калинки, ако не той да им набива обръчите !!!:):):)
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще може ли и мен да ме включат че имам неотложни работи,щом ще има изключения нека и аз,ще платя ако трябва....
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе човека иска карантината да четири-пет месеца докато тулупа изкара мандата.Айде оставкааааа!!!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господи! Все едно чета "Фермата на животните" по Джордж Оруел!Всички животни са равни, но някои животни са по-равни от други!Чашата на търпението отдавна преля! ОСТАВКА! СЪД! ЗАТВОР!!!
39
3
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Държавата е превърната в бунище... Бойко дано те тръшне короната като хората , но да не умреш , а да страдаш цял живот, за да можем да те съдим. *** Долна гад!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за оставка!
37
1
 
11
 
! Отговори
Да работят преди 3 години
В скафандри, като лекарите в ковид отделенията, щом им се работи. Ама да ходят с маската под носа като последни от.реп.ки и да принуждават обикновените хора да се здрависват и целуват с тях граничи с престъпление.