Левицата ще предложи алтернативен бюджет, който да е социален

Иска мнозинство от пленума на ВСС да одобрява европрокурорите
Обновена: 29 окт 2020 21:47 | 29 окт 2020 21:47, Екип на Bulgaria On Air
34

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще избира кандидатите за европейски прокурори. Защо от левицата са против?

"На българска територия управлението умело успява да преиначи това, което ни се дава като изисквания, за да може да работят нормално европейските институции. Не е определено колко души ще искаме да изпратим - това е един от основните проблеми. Тези лица, които излъчим, ще бъдат преценени и назначени от Лаура Кьовеши", каза депутатът от БСП Иван Иванов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му другото условие, което от БСП считат за непрозрачно, е редът на избиране на европейските прокурори - откъде да бъдат излъчени те и кой ще ги избере.

"Управляващите предлагат нашите представители в Европейската прокуратура да се избират само от прокурорите на Висшия съдебен съвет. Ние считаме, че подобен избор трябва да бъде направен от целия пленум на ВСС, 2/3 от него да одобри излъчените кандидатури. Нормално е за такава длъжност да има максимален консенсус от всички представители във ВСС", отбеляза народният представител.

Според него в момента БСП е единствената партия, която осъществява контрол върху управляващите, и смята, че рейтингът на левицата ще се вдигне. Той коментира и темата за държавния бюджет.

"В този бюджет се очаква при актуализацията му да бъдат узаконени и изхарчени над лимита 5 млрд. лева. Българите трябва да са наясно, че парите им се харчат в аванс. Заемите, които тегли правителството, ни вкарват в една дългова спирала, от която няма излизане", подчерта Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че се правят разходи с етикета "социални", а те всъщност са срочни.

"Бюджетите винаги търпят актуализация. От БСП ще предложим нашия алтернативен бюджет, който ще е социален и отразява предизвикателствата на коронакризата. Реформите, които ще предложим, ще бъдат устойчиви", категоричен бе депутатът от левицата.

Иванов посочи, че служителите на МВР протестират с основание, тъй като няма стратегия за работа в това министерство, а се давало "на парче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 33: БСП са направили и ще направят. По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, а сега сме далеч зад нея. Ако Румъния се движи напред като костенурка, България се движи напред като о'хлюв. И това го дължим на некадърното и корумпирано гербаджийско управление. Само когато се оттървем от Бойко и гербаджиите, тогава ще се отлепим от дъното.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП все ЩЕ направят нещо. Те говорят винаги в бъдеще време.А когато бяха 20 години на власт не правиха нищо. Ниски пенсии, работа без договор и осигуровки, рекет, измами, как оцелехме само ние си знаем.Те щели да направят нещо. Ха ха ха. Това сме го чували много пъти.Лъжливото овчарче са БСП.
28
2
 
3
 
! Отговори
от киреча преди 3 години
Каква левица са тия крадливи комунисти,бе!?
27
1
 
4
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
А, КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА, С НАБИРАНЕ НА ПАРИ...ЗА ТОЯ БЮДЖЕТ??! !ПАК ЛИ ЩЕ ФАЛИРАТ БАНКИ??!!!ЩОТО ОТ БКП/БСП, САМО ТОВА СИ МОГАТ!!!!В ТИЯ РАБОТИ СА СПЕЦИАЛИСТИ.. ХАХАХААА
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще"предложим,"Ще"е устойчив,"Ще"е социален..."Ще" "Ще" "Ще"...при *** всичко е в бъдеще време и накрая един голям ни влиза изотзадзе.
25
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Първо БСП-БКП да се отърве от хората принадлежали в ДС, второ всички който са свързани с приватизацията в съдилища и по затворите. Тогава евентуално може да си помислят за управление на държавата.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай боже, още дълги години да предлагате алтернативни бюджети ,като опозиция. Така и ще бъде ,защото неведнъж сте доказвали ,колко сте крадливи и некадърни.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, този бюджет какъв е? Аааа, още повече могат да се пилеят пари. Разбрах.
22
1
 
17
 
! Отговори
помнещ пенсионер преди 3 години
на левицата бюджетите ги знаем , криза , криза , криза !
21
1
 
15
 
! Отговори
Оле преди 3 години
Ужас !
20
2
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Червени иддиоти, че бюджетът на управляващите е супер социален. Даже ващият фигурант каза, че са предвидени огромни харчове. Какво повече от това вие ще предложите или просто да се заяждате. Както винаги.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новия бюджет има ли перо за субсидии за безработни в Дубай и Сърбия? За едни приятели питам :)
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отворих тазипстатия очаквах цифри, числа, някаква програма, а то... тове не е така , ще видите вие като го измислим.
17
1
 
22
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Те комунистите могат да поискат да възстановят и ТКЗС-тата, та пак да произвеждаме жито и домати са руснаците, ама вече няма балами. Руските ни лакеи са бита карта.
16
1
 
25
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Да са живи и здрави и дълги години да правят алтернативни бюджети тия предатели, *** и антихристи! Никога да не им се налага да правят реални такива!
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП, на вас от Европа пари няма да отпуснат НИКОГА.Първо ще стопират всички проекти.Второ ще стопират 29 милиарда-към които точите лигите си.Няма да имате мандат в следващите 100г.След 100г. от вашата ана.рхическа партия ще е останало само миризмата на нафталин и горчивите спомени от фалитите на България. На 3 пъти фалирахте до сега държавата.Четвърти път няма кой да ви даде шанс да го направите.Какви алтернативни бюджети сте се засилили да предлагате, като хората няма да ви се доверят?! :D
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия намериха ли си черната касичка дето си я откраднаха?
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП механизмите на фалит бяха:-Банкови пирамиди-Кредитни милонериВ детайли-първата частна банка я отвориха с идеите на Луканов.Взеха пари от БНБ като кредит, за да отворят банката.След това бързо отвориха втора банка с кредит от първата банка.Следите се оплетоха кагато започнаха да раздават със списък пари на най-верните си членове от БКП.Така през 1996г пролетта застреляха Луканов.Да сега се спори защо.Но всеки помни, че 2 дни преди това той излезе и каза,че помни на кого е дал пари.Факт е!
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЩО СОЦИАЛНО НЯМА С БСП.ТЕ СА МАФИЯТА. ТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАХА ИМОТИТЕ НА ХОРАТА. ТЕ ОГРАБИХА И НАРЯЗАХА РАБОТЕЩИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА 2 НОЩИ БУКВАЛНО РАЗГРАБИХА ДЪРЖАВАТА.НИНОВА НА 28Г. СТАНА МИЛИОНЕР-КРЕДИТЕН ПРИ ТОВА.ТЯ ВЗЕ ПАРИ С КУФАРИ ОТ ЛУКАНОВ.НИКОГА НЕ ВЪРНА ТЕЗИ ПАРИ НИКОЙ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА.ТЕЗИ ПАРИ ГИ ВЗЕХА НА КРЕДИТИ С ДОВЕРИЕ.СЛЕД ТОВА НИНОВА КУПИ ТЕХНОИМПЕКС.СЕГА Е МУЛТИМИЛИОНЕР.ПИТАЙТЕ Я КЪДЕ СА ПАРИТЕ СЕГА ОТ КАСАТА НА БСП!И ТЯХ ОТКДРАДНА.КРАДЦИ И ТОТАЛНИ БРУТАЛНИ АНАРХО-КО.МУНИСТИ.БСП
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е трудно да пиша-вече не виждам-извинявам се за което,но историята на фалитите я знам до болкаЗнам всеки един момент от историята на България.След 1989г.помня всеки един детайл от развитието на страната.Знам виновните за преватизацията и ликвидацията на работещи предприятия.Знам и как са национализирали на хората имуществото преди това.Помня и насилствената смяна на имената от БКП-сега са БСП.До един от всеки детайл се пази в архивите на ДАНС.Има документи за всичко.Не лъжете хората!