Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени

Той поиска да се засили контрола върху карантинираните
Обновена: 30 окт 2020 13:43 | 30 окт 2020 13:43, Нели Христова
279
Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени
Снимка: БГНЕС

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Още по темата

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов постави специален акцент върху образователната система. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера. Министър-председателят постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. „Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта премиерът Борисов.

„Много бързо хората забравят кризата - те забравиха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават само сметки. А този път сметката ще бъде много дебела. Затова - очакваме решението на парламента“, подчерта премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново демонстрация на политически натиск върху хората, въвеждащи мерките. Пандемия не се бори с политически решения, защото вируст се подчинява на други закони!
209
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една маска не е дал премиера на хората които по една или друга причина са били безработни от преди това с ковид истерията. Написах го много пъти по форумите но никой не ми обърна внимание все едно останалите хора нямате майки и бащи, на 59г. съм но за мен вие българите и правителството ви сте едни изверги.
208
0
 
16
 
! Отговори
Аферно от КТ-2 преди 3 години
КАК МОЖАХМЕ?Станах с намерението да коментирам заседанието на правителствотоонлайн и импровизираната реч на премиера.И разбрах,че не мога.Изпитвам вече непреодолимо отвращение към този криминален тип.Изобщо не мога да понасям просташката му самоувереност,злобната му отмъстителност,каруцарския му речник,обидната му некомпетентност,патологичния му нарцисизъм, интригантската му потна ръка на тоя примитивАфера-вно от Калин Тодоров
207
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка тикво
206
2
 
18
 
! Отговори
Траяна преди 3 години
Как може един пожарникар да нарежда на експерти какви решения да взимат? Решенията не се взимат на база прищевките на една мутра, а въз основа на анализи и прогнози.
205
1
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
Боци ако направи като Орбан и изгони НПОтата на Сорос от българия за него ще гласуват и тия които не ходят на избори като мене а ние сме около 40%. това е единствения му шанс отново да бъде на власт с огромно мнозинство
204
2
 
13
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Защо имаме правителство, което да вземе решение? И защо имаме 240 народни представители, които да обсъждат това, което "Борисов нареди"? *** народ слаба държава, не може да бъде и иначе ако някой само "нарежда"!!! А на всички които ще драснат при мен в червеното: вземете някой европейски вестник, или погледнетя някоя европейска телевизия, или интернет бог знае какво, и ми отговорете в коя свястна държава премиерът "нарежда" или "раздава"(пари) и т.н. в този дух. И преценете и нашите медии..
203
2
 
14
 
! Отговори
хас праз тряс преди 3 години
Борисов нареди ; -Бог да слезе на земята(по думите му европа е зад него и неговото смирение е примирение и послушание пред великите сили които му диктуват) И пак Борисов нареди :-Нека бог ме подкрепи ,аз съм най-добрият ,Рамбо -първа кръв.А дали някой вярва е друг въпрос. ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ с Борисов ,вожда наш кален и беден бъди ,но не предавай ти ...към светли бъднини(борисова поема)
202
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ни обгрижваха 11 години, че сме на последното място по доходи и на първо по корупция в ЕС.
201
1
 
19
 
! Отговори
Танграм преди 3 години
Нареждам: от утре слънцето да свети денем, царевиците да станат големи като тикви, тиквите - като по-големи тикви; всички да са добре и богати,... ей, стана време да обиколя едни магистрали, пак няма да остане време за работа.
200
3
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Целят български народ е засегнат,защото сме на последно място в Европа по доходи и на първо по смъртност и корупция.
199
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия европейски съюз го уважава
198
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова докажи гобез празни приказки
197
14
 
12
 
! Отговори
БЕН преди 3 години
Бойко Борисов е работлив гений само той може да управлява нашата най богата държава в света.Аз обиколих целият свят 22 пъти .Никъде по света няма толкова много вили покрай градовете.А да не говорим за автомобили НАЙ СКЪПИТЕ АВТОМОБИЛИ СЕ КАРАТ В БЪЛГАРИЯ.
196
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отива си след четири години и шест месеца
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не можеш
194
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя наглия на снимката той коли той беси точно като в Турция, Ердоган или Лукашенко, даже има същата отвратителна мутра! пфу
193
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 201"Борисов има магнетично присъствие"Защо ми се струва, че е написано от недо..., хм, уважена жена на средна възраст?Питам само...
192
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко мога или не мога да ти ..........................!
191
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро няма да може да нарежда, отива си позорно и безвъзвратно !