Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени

Той поиска да се засили контрола върху карантинираните
Обновена: 30 окт 2020 13:43 | 30 окт 2020 13:43, Нели Христова
279
Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени
Снимка: БГНЕС

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Още по темата

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов постави специален акцент върху образователната система. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера. Министър-председателят постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. „Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта премиерът Борисов.

„Много бързо хората забравят кризата - те забравиха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават само сметки. А този път сметката ще бъде много дебела. Затова - очакваме решението на парламента“, подчерта премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
8
 
8
 
! Отговори
БИОГРАФ:Началото преди 3 години
Убийството на седем деца при дискотека индиго сложи началото на кариерата в политиката на Бойко Борисов като се говори че той ги е пречукал заради 11.09.2001Последваха убийствата на деца от СВИЩОВ в Косово като най-вероятната причина е Бай *** Българофобия тъй като Алеко е от СВИЩОВЗнаково за Бойко е и убийството на ПЕНСИОНЕРИ на Охридското езероНо вече с КОРОНАВИРУСА членът на БКП Бойко на тати от БКП вече се ОЛЯ
189
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП приемника на БКПнямате промяна
188
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото трябва правителството го прави От БСП само завиждат
187
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименхм!..Верно има "магнетично присъствие"....Мерне ли го чиляк и са сята за Шрек,който също има "магнетично присъствие"....Па и двамцата са ИЗМИСЛЕНИ,изкуствено създадени "герои"..Само дето Шрек не е в състояние да направи такива поразии като "3-Д" двойника си..
186
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАМА БОРИСОВ ОТ БСП ЛИ Е ,ИЛИ ОТ ТАМ ПРОИЗЛИЗА
185
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП имат нужда от такъв политик
184
3
 
17
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Баце му дреме вече цяло ВМА го обгрижва народа да се оправя като потребва в болница няма масто и това е.
183
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов пак ще ги бие
182
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов има магнетично присъствие
181
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много кадърен политик
180
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Тиквата има нужда от обгрижване,това е вярно....обгрижване от санитари...
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП не съм чул една добра идея към народа
178
5
 
4
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Никой няма да помни Борисов, ОП и комсомолците слез 20 години, това е ясно, ама все пак е добре по-бързо да бъдат изгонени!
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е голям ръководител в БСП няма от неговия ранг
176
5
 
7
 
! Отговори
Кабинет Борисов3 преди 3 години
Единствен Успех: Внос на Уханска Чума в България!
175
2
 
4
 
! Отговори
Бойко ПРЕДАТЕЛЯ преди 3 години
Любчо Георгиевски,Борис Трайковски,Никола Груевски са СЪПАРТИЙЦИ и между тях липсват разликиФакт е че цялата рода на Никола Груевски преди него се е смятала или за БЪЛГАРИ или за гърци и Той е първия Македонист от семейството сиСЪРБИЯ по времето на ЮГОСЛАВИЯ никога не се е занимавала с БЪЛГАРОФОБИЯ а я възлагаше на ПАРТИЯТА НА ЗОРАН ЗАЕВДЪЛБОКАТА БЪЛГАРОФОИБСКА ДЪРЖАВА в Македония винаги се е ръководела от партията на Зоран Заев а тяхното ВМРО са наивници като СДСБойко от БКП на Тати
174
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и досега крадците ни "обгрижваха" но вече няма кой да им пълни чекмеджетата
173
1
 
3
 
! Отговори
ОФ-ето преди 3 години
знем, че те са на всеки километър, в България има 12051 км, значи *** излъга, ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ СА 12 ХИЛЯДИ И 51 ПРОТЕСТИРАЩИ, то това се нижда и по площади, кръстовища и клекнали в градинките
172
4
 
16
 
! Отговори
Бойко е страхлив преди 3 години
Бойко е страхлив и напоследък отиграва кризата само с приказки и не смее да вземе някакво смело решение.Борисов има политически инстинкт и най-добре от всички знае ,че е загубил много подкрепа и вече не знае как да реагира.Ще бъде запомнен най-вече като лъжец. Толкова много пъти излъга ,че и най-върлите му фенове не отричат.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станахме Швейцария, връщам се!:)))))))))))