Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени

Той поиска да се засили контрола върху карантинираните
Обновена: 30 окт 2020 13:43 | 30 окт 2020 13:43, Нели Христова
279
Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени
Снимка: БГНЕС

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Още по темата

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов постави специален акцент върху образователната система. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера. Министър-председателят постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. „Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта премиерът Борисов.

„Много бързо хората забравят кризата - те забравиха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават само сметки. А този път сметката ще бъде много дебела. Затова - очакваме решението на парламента“, подчерта премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб заприлича на костовото СДС.И командира го спитваха в мерзки далавери от Сапио до фондация Демокрация,но се измъкваше сух.
169
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просото сега е бесен,че опита за Пуч на Фигуранта се сгромоляса и бълва постове от 100 различни ника:):):):)
168
3
 
7
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Еее щом баце нареди значи вече съм спокоен. Ще вземат 20 милиарда заем от които ще "усвоят" 15 а за 5 ще хвърлят по 50 лева на калпак и всички сме пушка.
167
4
 
6
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 3 години
аз знам КОЙ е авторът на коментарите срещу Баце, това е БАБИКЯН срещу заплащането на Черепа и други от ЗАДГРАНИЧНОТО ОФ-е и по поръчение на човека със зелените мириз*ливи чорапи РОТ ФРОНТ ДРУГАРИ рече той, чака ви СВЕТЛО комунистическо бъдеще
166
1
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Анонимен Това е Просото:):):)
165
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то май само единТъпак е автор на всички коментари срещу Борисов?
164
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До момента Борисов реагира най адекватно .
163
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години геноцид и още иска да ни "обгрижи"
162
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз залагам,че довечера на протеста ше има между 200 и 300 човека:):):)Петък е,времето е топло:):):)200/300 са Народа къде мрази Бойко:):):)
161
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл популист! Има вариант да да обгрижи всички, но трябва да спре да краде! А при Боко лъжата икраденето са рефлективни, като дишането са, ако спре да лъже и краде ще умре!
160
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя толуп не дойде ли като десен ? Щото ми звучи сега като ляв, срещу които навикваше през цялата си "кариера". Или тия деления са само за платените му *** в Днес.бг ?
159
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни ще си умретеТролчетаНещастни ,ако не Борисов да си пишетиИдиотизмите по цял ден.
158
0
 
1
 
! Отговори
Менти-католици-лъжци преди 3 години
Гробът на Свети Петър е открит преди 70 години само дето е погребан като възможно най-висшият римски аристократ в суперлукс от Император НеронЧе даже и тялото на Свети Петър комай не е сигурно дали изобщо е в неговия гробфакт
157
8
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко задуши протеста на Фигуранта като една истинска Анаконда:):)Няма катуни,няма бесилки,няма палатки:):):)Няма Боец,Гъзец,Костя,Мостя:):):)
156
1
 
1
 
! Отговори
ОТКРИТО преди 3 години
Чеферин УГОВАРЯ МАЧОВЕ на поразия а не само този РОМА-ЦскаТиреВторото поколение червен комунист от БКПН Бойко Методиев Борисов ще ми посреща на ден рожден на Карл Маркс и ЦСКА от Борисовата ПапатаИталианеца ПЕТРАРКА и той като "син на ЮДЕОАНТИХРИСТЗВЕЗДАТА" е казал публично че всички италианци мразят Православието ..........като Марксически ПетолъчкиЕврейският ВЕЩЕР СИМОН адаш на еврейското име на Свети Петър чието Християнско име е гръцко но пък бил доверен човек на Император НЕРОН и пр
155
4
 
8
 
! Отговори
WTF??? преди 3 години
На малките бизнеси в Западна Европа им раздаваха по около 1500-2000 евро на месец. В България как ще ги "обгрижват" ???? НАП няма да им праща заплашителни мейли за дължимите данъци ли ????? Тулупа трябва да се обеси сам, ако има поне малко съвест. Докара България до просешка тояга!
154
3
 
3
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Ало, от много обслужване на *** и Пульо ще ми се свие порциона! Земи се в ръце, да не ти гласувам оставката и да ти пратя Гешев!
153
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потресаващия провал на г-н Борисов във всичко освен в краденето има една положителна черта. За отбелязване е как онези седесари дето се кълняха, че са демократи и са за разграждане на режима на Живков, с готовност участват в установяването на новия режим на Борисов, който е подигравка за всеки демократ. Важното за тях е да се хранят обилно и редовно. Коя мека и потна десница им пълни копанката няма значение. Демокрацията за седесарите няма значение. България за седесарите няма значение. Ядене!!!
152
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Довечера що не ходите на протест срещу правителството и главния прокурор?:):):)
151
2
 
2
 
! Отговори
СТРАТЕГИЯ преди 3 години
НАРЕДЕНО, ПЛАТЕНО И ХОП В ДЕЙСТВИЕ!