Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени

Той поиска да се засили контрола върху карантинираните
Обновена: 30 окт 2020 13:43 | 30 окт 2020 13:43, Нели Христова
279
Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени
Снимка: БГНЕС

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Още по темата

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов постави специален акцент върху образователната система. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера. Министър-председателят постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. „Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта премиерът Борисов.

„Много бързо хората забравят кризата - те забравиха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават само сметки. А този път сметката ще бъде много дебела. Затова - очакваме решението на парламента“, подчерта премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРОЛОВЕТЕ ДА СЕ ВАКСИИИИНИРАТ ПЪРВИ, ПА ПОСЛЕ ХИЙ КЕ ПРЕЦЕНИМ!
149
3
 
6
 
! Отговори
ss преди 3 години
баттти *** майни......оказа се най големия *** от както я има България, предател и ***......*** с *** такъв, хората вече не могат да те гледат и да те понасят скрий се в дупката си и не се показвай...........дано го прочетеш това.....
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце добре ни обгрижи като напълни чекмеджето
147
3
 
1
 
! Отговори
Ислямопапа Али Агджа преди 3 години
Бойко Методиев Борисов е ВТОРО поколение член на БКПДойде му Папата на ден рожден на Цска от Борисовата и Карл Маркс 5 май колкото да самоубие окончателно католицизмаВсе пак печелим ние Православните и Протестантите от мафиотизираната римска ЮДЕОАНТИХРИСТЗВЕЗДАВещера СИМОН съвременник на бившия еврейски юдеист СИМОН известен с ГРЪЦКОТО си име Свети ПетърСинът на ЗВЕЗДАТА СИМОН БАР КОХБА пък ръководи втория юдейски бунтВещиците от Рим ловували вещициДа приемат ИСЛЯМА от СИВИТЕ ВЪЛЦИ
146
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди избори ги обгрижда, след избори ги краде
145
3
 
9
 
! Отговори
Пенко преди 3 години
Само с нареждания не става. Ела в нашия град и стой да видим колко часа ще стоиш и ще се пръждосаш. На приказки и до Космоса отиваме.
144
3
 
9
 
! Отговори
предстои преди 3 години
Безкрайната агония!
143
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
великандолу тираняя
142
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Всички искат да са обгрижени, но засега само кръчмите се радват на любовта Му и тук таме някой друг, да не е без хич. За затваряне и дума да не става, ще се надигне вой и рейтинга на тул.упа ще се сгромоляса. Трудно е с училищата и учениците, ама баце ще измисли гъвкавост, както и да разбира тази дума. Но как ще обгрижи здравната система не знам, при отдавнашен недостиг на кадри няма как да оправи проблема точно сега.
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май-май се пуснал на Мангъра ...)))
140
3
 
11
 
! Отговори
Kуку. преди 3 години
*** тиква. От май месец ни плаши с есента, и накрая отново по бели ***. Никаква готовност за нищо. Нито болници, нито лекарства, а за мерки за бизнеса, само декларации от *** калинки и нищо работещо на практика.Пфу!
139
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
180 ГРАДУСА НА ТОВА ПРЕЗ МАРТ И АПРИЛ ...КОГА ЛЪЖЕШ?
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това му се вика комунизъм .Този вируса го удари в главата и започна да делира .
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам съседка медицинска сестра,вече наистина положението е обсайд,една сестра на една дузина и то в ИНТЕНЖИВНО ОТДЕЛЕНИЕ!Казва идват посинели,едва ги връщаме към живот и който остане,с дни не се прибира а близките и плачат като се прибере!Той седнал да говори да не счупел икономиката,абе човек всичко сега точно от мангъровци ще се пише на вашия герберски гз,ама нали и ти си такъв!!Какви полеви болници ще отваряте,кой ще лекува там и с какво,по=добре да си умираме вкъщи!Ба...си неадеквата
136
2
 
4
 
! Отговори
Т.Живков преди 3 години
Днес, всеки ден, всеки час, навсякъде има ковиден матриал !
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 учителки умряха бре, а ТИ се спаси. КАК ТАКА???
134
9
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Нова Загора,Сливен,Хасково,Казанлък,Габрово,Ловеч,Велико Търново,Враца,Монтана,Шумен,Силистра,Кюстендил,КрушовицаГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)
133
6
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Кой ще Връща Милиардите Външни Заеми?!
132
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов каза"гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас"Народа иска такова управление
131
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,ти си един МАНГЪРОВЕЦ,лекарите и сестрите изпокапаха той дрънка за само в краен случай,ще почнат и учителите да изпокапват и тогава??Колко пъти да ти кажат специалисти че сега тия бройки са заради желанието на 80% от родителите и ти веднага хоп,сега сме с една трета заразени от тестваните!Колко трябва да станат да мирясаш и ти,и оня *** който е получил тупаник вчера на улицата в София и то от жена!!Знаеш ли колко биха ти забили и на натебе един тупаник заради това,че си мангъровец!