БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?

Заради втората пенсия променят Кодекса на труда
234
БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради втората пенсия управляващите ще направят промени в Кодекса на труда. Те ще бъдат предложени за обществено обсъждане до края на ноември.

20 хиляди са жените, които през следващата година ще навършат изискуемата възраст за втора пенсия. Първата група мъже, които попадат в същата категория, ще навършат нужната възраст през 2024 г.

Още по темата
"Това налага бързи действия с оглед защита на техните интереси", посочи социалният министър Деница Сачева по време на обсъждане на политиката за подобряване на адекватността на пенсиите, по искане на БСП.

Според червения депутат Георги Гьоков никой не може да оспори, че пенсиите са най-големия провал на управляващите в политиката по доходите.

"За съжаление равнището и динамиката на доходите през последните години в България ни показва, че това правителство, което управлява страната, а и предходните правителства с мандата на ГЕРБ, са неспособни да измъкнат страната от последното място в ЕС по доходите. България си остава с най-нисък стандарт и равнище на доходите в Европа. След повече от 10 години управление на ГЕРБ, въпреки че се наблюдава някакъв растеж на доходите, те все още остават относителни ниски", обвини той.

Николай Сираков от ГЕРБ му опонира като отсече, че апокалиптичната картина, която социалистите се опитват да внушат, не може ще изтрие от съзнанието на хората трите долара пенсия по времето на управлението на Жан Виденов.

Светлана Ангелова от ГЕРБ напомни по време на дебата, че в бюджета на ДОО за 2021 г. са предприети важни стъпки за повишаване на доходите на всички пенсионери. Като част от тях тя посочи увеличаването на минимална пенсия от 1 януари, а не каквато беше практиката през изминалите години от 1 юли.

"Тя ще се повиши от 250 на 300 лв., като нейният размер ще се повиши с 20 %. Това води до ръст на минималните размери на пенсиите за трудова дейност, които се определят с процент от нея - пенсиите поради инвалидност, поради трудова злополука, професионална болест или наследствените пенсии", каза Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
10
 
12
 
! Отговори
Тони Стругаро преди 3 години
Герб ще остане в историята като най-голямото недоразумение, управлявало държавата. Прави дори турското робство да изглежда поносимо
186
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОсъзнахме, че сме сами, продадени, излъгани и на никой не му пука за насна Черепа не му пука за вас, та аз ли да ви мисля бе пpocтаци? ***!
185
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСмотана е страната щото хората са смотани.тц, само бсп-ту и пpocтацитe на Радев са смотани.
184
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП: Доходите ни са на дънотоами много сте крадливи бе другари, даже партийната касичка окрадохте, как няма да са ви ниски доходите. Хванете се на работа. То само с крадене не става, трябва и акъл!
183
17
 
12
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
При Бай Тошо живеехме 2-3 пъти по-добре от сега. Живял съм в двата социално модела и не могат да ме излъжат, както младите. А заплатите бяха 3 долара, защото Сорос искаше да станем роби на Запада. Сега сме най-бедната и измираща държава в Европа, скоро и в света.
182
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смотана е странатащото хората са смотани.
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те БКП като опозиция са пълна трагедия, партийката им куца, разпадат се, а искат и цяла България да провалят така както се вижда.
180
3
 
9
 
! Отговори
само за пенсии преди 3 години
да не говорят управляващите-200 лева на таваните,15 лева на 1 500 000 обикновени,добросъвестни пенсионери.И 20% на неплащалите осигуровки.В сичко с дирника нагоре.
179
9
 
10
 
! Отговори
Salim Shady преди 3 години
Искам да попитам от герб ще ползват ли тикви за Хелоин или не би било колегиално
178
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Иначе само на Тошката да му беше хвръкнала главата"По твоята логика, защо не почнем днес, да хвръкнем главата на Боцо за страх на следващите? Тошо поне построи фабрики и язовири, а толупът освен да краде европейски пари, друго не е направил дотук
177
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз да кажа нещо а сто процента ръст на минималната пенсия при станишев за един мадат ?
176
9
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 162Били са 3 долара а сега ще бъдат истински 500 лв и повече , а ти не само къде се бараш, а какво си вкарваш бе?
175
6
 
18
 
! Отговори
Все пак преди 3 години
да не забравяме, че падането на Живков беше добре подготвено от приближените му. Така, че властта плавно да премине в ръцете на правилните хора. Иначе само на Тошката да му беше хвръкнала главата, може би днешните политици щяха много повече да се замислят за делата си и последствията. Както казват - за надзидание. Затова днес в България управляват бившите партийни секретари и доста руски шпиони, генерали и агенти.
174
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми махай ги, какво те спира, нали тиквите сте на власт? А да, няма как да махнете собствените си глави хахахахахахаха
173
5
 
9
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
Това което най-вече исках да кажа е че трябваше да махнем на комунистите главите, както направиха в Румъния, за да предотвратим сегашната ситуация.
172
5
 
6
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ако доходите на Баш Същата Пасмина са на дъното,то това е музика в ушите на Господа и на народа!!Това значи,че Борисов и ГЕРБ са осъществили лустрацията,за която всички останали само дрънкаха,а нищо не сториха!!
171
6
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Е, те ,каскетите управляваха 45 г. и фалираха държавата 3 пъти. После пак ги докарахме на власт и пак фалираха държавата !"то за теб всеки друг ежедневно фалира държавата, само не и Баку, дето за година ви набълбука с десетки милиарди дълг :)))))) пaлячo
170
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дисилюзионирането на хората от "мечтаната Европа" е огромно - видяха празната зала, когато очакваха Съюзът да заклейми корупцията в страната, видяха подкрепата на лицемера Вебер за "борецът с корупцията" и същевременно най-корумпираният политик Борисов. Осъзнахме, че сме сами, продадени, излъгани и на никой не му пука за нас, освен на самите нас
169
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 30 години "демократите" превърнаха една средноразвита страна в просякът на континента. Ще кажете, 10 години сме в Европа, защо не правят нищо? Защото са същите лицемери - трябвате им да им пълните Билите, да им давате децата си за прислуга и да им горите боkлуците.
168
7
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"но ги оставихме да ни управляват и дори днес да правят "всенародни възстания"искаш да кажеш, че преди въстанията страната беше процъфтяващ гербав рай и само протестите го развалиха :))))) жалък си като гнила тиkва