Как да премахнем различни петна по дрехите?

Понякога гримът трудно пада от белите ризи
31 окт 2020 21:32, Дарена Найденова
2
Как да премахнем различни петна по дрехите?
Pixabay

Ако умишлено избягвате да носите бяло от страх да не изпуснете храна или да не разлеете напитка върху себе си, не сте сами. Напълно ви разбираме, когато мислите, че най-вбесяващото нещо е да изцапате чистата си риза с нещо, което трудно се пере. Тук говорим за червен сос от тестени изделия или пък хубаво червено вино. 

 
Най-лошият сценарий, за който се сещате? Петното не може да излезе и трябва да си купите нова блуза или панталон. Но не бързайте да вадите портфейла си, преди да приключите тази статия. 
 
Отстраняването на петна от бяла риза е трудно, но това не е мисия невъзможна. Ако действате бързо, шансовете да запазите дрехата си са огромни. Това, което трябва да направите, е да запазите спокойствие и да следвате няколко експертни трика, разкрити от Мерили Нелсън – съосновател на компания за нетоксично почистване.
 
1. Как да премахнем кафе, чай или плодов сок
 
• Смесете една супена лъжица бял оцет с една чаена лъжичка кастилски сапун в дълбока купа и поставете изцапаната блуза в разтвора за 30 минути.
 
• Поръсете сода за хляб или кислородна белина върху петната и разтъркайте.
 
• Измийте със студена вода. 
 
• Повторете упражнението, ако е необходимо.
 
2. Как да премахнем червено вино или розе
 
• Попийте петното от червено вино с влажна, бяла памучна кърпа. 
 
• Направете си почистващ разтвор от 230 мл водороден пероксид, 2 супени лъжици кастилски сапун и 2 супени лъжици етерично масло от лимон и внимателно разбъркайте. 
 
• Ако е необходимо, поръсете петното със сода за хляб или водороден пероксид, напръскайте го отново с разтвора и разтъркайте. 
 
• Оставете да престои 15 минути преди да изплакнете със студена вода. 
 
Още за премахването на други петна по дрехите вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Деси от Ямбол преди 3 години
Мен предимо ме интересува премахването на петна от семменна течност. Навсякъде са - по панталоните ми, по блузата, дори и по чорапите.