Къде е държавната и финансова подкрепа за науката и културата?

БСП видя опити да се изопачи историята ни
71
Къде е държавната и финансова подкрепа за науката и културата?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод  Деня на народните будители от парламентарната група на „БСП за България” разпространиха декларация, в която се припомнят имената и делото на великите българи,  пробуждали народа ни чрез слово и оръжие, воювали за вярата, езика и свободата ни, хората на духа, на перото, на книгата, просветители и борци за национално освобождение.

Още по темата

В декларацията са цитирани думите на Стоян Омарчевски, изречени пред Народното събрание:   „Народните будители са живата и вечна връзка между миналото, настоящето и бъдещето, те са безсмъртната гаранция, че нашият народ ще прескочи всички съдбоносни изпитания и ще оцелее….Първата наша грижа е да обърнем погледа на нашата младеж към всичко ценно и светло от нашето минало…“.

Думите са казани преди почти 100 години, но са особено актуални днес, се подчертава в декларацията, където се посочва още, че сега сме свидетели на „непрестанни опити да се изопачи и фалшифицира историята ни, да се подмени стойностната българска литература в учебниците на децата ни с политически коректни текстове със съмнителна стойност“.

Народните представители от парламентарната група на „БСП за България” заявяват в декларацията, че това са „явления, на които БСП се противопоставя категорично“.

Като честитят празника на всички съвременни будители от парламентарната група посочват: „Днес все по-силно се усеща необходимостта от обществена и финансова подкрепа, от държавническа грижа на политическите водачи към българската наука и култура.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: БСПбудителидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
11
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Българска правителствена делегация е на офицално посещение в Швейцария и домакинте ги развеждат из Женева. По едно време един от българите почва да се хили и домакините го питат какво е толкова смешно. Българинът сочи сграда, върху която е написано "Швейцарско министерство по мореплаване и морски дела" и казва: "Вие море нямате, ама министерстово по мореходсво имате" Домакинът отговаря: "Ама и вие министерство на културата и образованието имате!"
16
2
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#11 хапни една странджанка и се успокой
15
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Много вижда това БСП , ей !
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА БЪЛГАРСКАТА НАУКА И КУЛТУРА ИЛИ ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ЗАЩОТО ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има своя световен принос в науката, българската наука е единственото място където човек може да стане професор без да може да чете... защото са социалисти!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За коя наука става дума, за учителя Тео който говори глупости и се прави на политически антизападен гуру ли?
11
2
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
СОЦИАЛИСТИТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА.сега реват за пари както винаги, създадоха си свои фалшиви професори и техните протежета но трябва някой да им плаща защото акъла на социалиста стига до изкуствени конкурси и крадене на чужди идеи, после са неспособни да работят. И трябва да реват за да може някой да работи за да ги храни....
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите българи нямат нужда от комунистическо минало, настояще и бъдеще. ТЕ ИСКАТ ЗАПАДНА НАУКА И КУЛТУРА.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ги знаем. Кухи заучени фрази и управленска некадърност. Да добавим и предателства като това за Македония. Аре, бегай!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКАТО НАУКАТА НЕ ПЕНСИОНИРА ЧЕРВЕНИТЕ ФАЛШИВИ ПРОФЕСОРИ НЯМА ПОДКРЕПА
7
1
 
12
 
! Отговори
истина преди 3 години
Преди 100 години Стоян Омарчевски не е допускал че комунистите ще се изродят до степен да взривяват църкви, и соц. романите да се публикуват само ако на всяка страница се споменават имената на Живков, Маркс, Ленин.... и десетки пъти обръщението ДРУГАРЮ.Изобразителното изкуство беше рисуване портрети на ЦК на БКП, паметници на партизани обирали мандри, и на съветските окупатори.
6
0
 
4
 
! Отговори
Реален случай преди 3 години
Ааа за научен терор има пари недейте така, вижте само в Перник какви експерименти с хора си правят - едни психогенератори, едни пренасяния на глас чрез лазарен лъч, един професионален мобинг!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един човек трябва да се издига в обществото благодарение на талантите и заслугите, които има към обществото. Будителите и учените да заемат полагaщото им се място във НС, a партийните безполезни функционери подвизаващи се като депутатници да си ходят на село.
4
4
 
4
 
! Отговори
Нашата младеж преди 3 години
Няма нужда от нашето минало. Тя гласува с краката за настояще в белите страни.
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези още не могат да разберат, че отношенията човек държава не бива да имат финансов характер за да не се раждат олигарси било то и учени. Утре пак ще вряскат, че държавата давала пари за асфалт на някой, нито ГРОП нито БСП са наясно как трябва да функционира една държава. Всичко което може да се генерира по този начин е корупция и олигархия, намаляне на НС до 40 човека и мажоритарен вот за народни предстовители.
2
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
В субсидиите на партиите.
1
13
 
2
 
! Отговори
Овощни култури преди 3 години
Тикволандия няма нужда от наука и култура, само мрънкат за пари или протестират.