Всеки може да се тества във фургоните пред болниците

Целта на властите е да ориентират в обстановката
68
Всеки може да се тества във фургоните пред болниците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във фургоните, които ще бъдат разположени пред болниците от 6 ноември, всеки може да се тества.

„Идеята е максимално на много хора да бъдат направени такива тестове, за да се ориентираме каква е обстановката в страната“, обясни здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
„Най-правилното, когато се извършват тестове, е - хората, които имат симптоми, да се тестват. А на хората, които са били контактни почти винаги излизат тестовете отрицателни. Много рядко излизат положителни тестове на контактни хора. Нека да няма обаче опашки - ако има струпване, хората да носят маски. Нека мислим, че когато сме на разстояние под 1,5 м рискът съществува“, каза Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Според него от четвъртък в големите болници в София вече ще има такива пунктове.

Той добави, че в тези мобилни постройки ще има екип лекар, сестра за консултации на хора, които имат нужда и не могат да стигнат до лекар или до личния им лекар, да може както да получат навременна консултация, така и да им бъде извършен бърз антигенен тест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
До5 4 преди 3 години
Тестовете в болниците не са по 1.Минимум са три.Въпросът е,за тези които не са приети, а са със симптоми и то от 4-5 дни, защото преди това още няма антитела.Докато фургони има пред болницата, не е толкова тревожно.Когато започнат да ги монтират и зад нея и да настаняват там болни за лечение,няма да ви е толкова весело., жители на България.Започнете да се държите като граждани на страната, а не като временно пребиваващи.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия коментари срещу мерките за защита на населението от пандемия, виждаме недостатъците на присъственото обучение.Доста коментиращи тук се държат като слабите ученици в час едно време. Скачат по митовете,кикотят се,дърпат плитките на момичетата и в крайна сметка се връщат в къщи по- неинформирани, отколкото са тръгнали на училище сутринта.
57
2
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
ОПЛ си слагат ваксина срещу грип и пак си работят с маски и т.н.Просто по - леко боледуват , ако се заразят.Голям мерак имаш да се запознаеш с инфекциозните болести. Чети медицински сайтове. Навсякъде вече има секции за граждани.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При -60 починали дневно и -4000 доказано заразени каква е обстановката - оставихте народа на произвола на садбата Дано има осьдени след изборите догодина за тази гавра
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипка обикаля софийските болници, никъде не приемат шофьораБолният в крайна сметка останал на домашно лечение в Зайчарника си
54
1
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
с тези парички се лекуват политиците безплатно. За хорат има само позрави. Нали видяхте.Точно като в стария виц: Награждават в ТКЗС-то за преизпълнение на планаНа Бай Иван - НалъмиНа партийния - 1000 лева награда, нека ходи бос!
53
0
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Как се прави икономика с болни хора. А после и с у-м-рели. Имаме много мъдри управници. Надявам се да измислят нещо.
52
0
 
9
 
! Отговори
И кво преди 3 години
Като си заразен някой ще ти помогне ли? - НЕ. Само Ниновите ги обгрижват това е.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коста Фургона овладя ситуацията
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тествайте умрелите, че нещо не ви излиза сметката.Тестовете чие производство са?Чия фирма ще спечели?Китайска куче-марка ли са?Някой пак удари кьоравото в суматохата, а?Тестовете не лекуват.Карантината е средството от близо 500 години насам.Като си избирате кре-тени-ето така става.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора не се тествайте, това е капан, трябват им бройки, подготвят следващите мерки, но играта с ромите се издъни и сега им трябват бройки, колко мило само, фургони за тестване, все едно геюфам доктор куин лечителката в някои индиански резереат, преди 100 г
48
1
 
11
 
! Отговори
идея преди 3 години
Добре от здравните осигуровки, които плащал години и ще плащам общо 40 години нали се осигуряват пари за различни манипулации, ваксини итн. Ако е мининмум заплата 12 месеца по 20 лв, по 40 г са около 9000 лв.Как от тези пари да няма за едно тестче поне?
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А после може ли във ВМА като корни... И там сложете фургони да има ВИП тестове.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен е по важно на диабетиците и астматиците да им се дадат болнични,да не се излагат на опасност в момента,докато нямаме реална представа за какъв риск става въпрос за тези хора. Иначе да си отиват 30-40 годишни хора,които могат да живеят още 30-40 години, само защото на много смелчаци не им пука, е ужасно!
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е може ли толкова брутално, фургони ! Наречете ги тестови центрове,нещо по така, а то фургони. Фургони,камиони,хората от паника ще умрат,не от Ковид.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш по фургоните, хахах. И всеки да си носи чувалче, че може да са дефицитни.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко ще струва? Без тест, няма болничен,само че теста 120 лева и губиш 14 дни. Знаеш че понакашляш,вечерно време вдигаш лека температура,нямаш обоняние ама си даяниш все едно нищо ти няма. Хиляди са така и вината е на половина тяхна. Може ли да не е безплатен този тест? Толкова мутренска държава!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тия фургони ще се плаща ли антигенните тестове, някой знае ли
41
1
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Изчезване на обоняние е много индивидуално и различно при всеки, но на някои болни чак след месеци им се завръща, а някои са доказани позитивни и продължават да си имат обоняние, всички симптоми са до организъм и имунитет
40
1
 
2
 
! Отговори
желаещ преди 3 години
ХИ-ХИ, като гледам тук един кьopaв лекар за цвят не може да се намери!