Дела ще се провеждат и чрез видеоконференция

Така ще се изслушват свидетели, вещи лица...
11
Дела ще се провеждат и чрез видеоконференция
Снимка: БГНЕС

С промени в ГПК се регламентира използването на видеоконференция при провеждане на разпити и изслушвания в гражданските и административните производства, при които административният орган или съдебният състав и свидетелите, вещите лица, страните или преводачите сe намират физически на различни места на територията на страната. Това решиха депутатите като приеха окончателно промени в Гражданския процесуален кодекс.

Досега съдебните производства по граждански дела и административни дела обичайно се извършваха в съдебните зали, като всички участници присъстват лично.

Гражданският процесуален кодекс не съдържаше специални разпоредби, предвиждащи възможност за използване на видеоконференция при провеждане на заседания на съда.

Към настоящия момент използването на видеоконференцията в съдебната практика по наказателни дела е ограничено не само поради липса на техническо оборудване, но и поради съществуващи ограничения в нормативната уредба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полубоговете сигурно са побеснели ....... На работа, като всички други ! Заплатите им са от Данъците ми !!!!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако всички се лигавехме, като тях ще бъдем скоро на фотосинтеза .... Опасно е, но е нужна отговорност !!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
в Идио тоКонференция преди 3 години
Съдебно заседание. Съдят младеж, който се опитал да изнасили девойка в двор в 00.00 ч. на Коледа.Разпитват вещото лице - метереолог:Съдията:- Кажете сега на уважаемия съд: колко градуса беше темперературата на въздуха по това време?- Минус 20 градуса!Подсъдимият не издържал, станал и се наежил към съда:- Е, кажете сега г-н съдия, на вас ще ви стане ли при минус 20 градуса?В този момент, адвокатът му рязко станал и го ударил по главата с папката.- Ти да мълчиш! На съда винаги му става!
5
0
 
1
 
! Отговори
Отлагат преди 3 години
За най-малкото нещо. Най-много 4 насрочени заседания годишно.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До крайКой да ги избира 80% от народа знаеш какви са Те ли ?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A присъдите ще се излежават на хаваите ...
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От май месец като съдия гледам административни дела със затворници по този начин - никой не ходи по пътищата, делата си вярват, дори свидетели разпитваме така. Никакъв проблем не е. И у нас трябва да узреем, че това е възможно и желателно. Вместо да спираме работа.
1
0
 
12
 
! Отговори
Има надежда преди 3 години
Преди близо седемнадесет години в Лондон, обжалвах една глоба. След седмица, за малко да катастрофирам от стрес , след като по обяд ми се обади съдията да ме разпита, а след още два дни имаше излязло решение, с което се отменяше наложеното наказание. Аз като селско момче, съм свикнал да пиша жалба, след година пощальона да ми донесе призовка(след загубили се две), след месец да е делото, след още няколко месеца да има решение, дето се вика бърза работа няма,до бала на малкия, всичко ще приключи