БСП заплаши да сезира КС за бюджета, бил обсъждан в нарушение

Пореден скандал в парламента заради кворума
Обновена: 6 ное 2020 12:01 | 6 ное 2020 12:01, Камелия Цветанова
78
БСП заплаши да сезира КС за бюджета, бил обсъждан в нарушение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден скандал в парламента. Близо час от работното време на законотворците минаха в процедури по начина на водене и спорове кой реално е в пленарната зала и кой не.

Страстите се нажежиха, след като от ГЕРБ поискаха поименна проверка за установяване на кворума.

Според правилника тя може да е само една в дадено пленарно заседание. Очевидно целта на управляващите беше да лиши опозицията от възможността да поиска проверка преди гласуването на бюджета и така да елиминира възможността макрорамката да не бъде гласувана в пленарна зала.

Председателят на парламента Цвета Караянчева започна проверка като отбеляза няколко социалисти като присъстващи още преди да е започнала поименно да изброява законотворците. Сред тези, които отбеляза като присъстващи, бяха Таско Еренков, Георги Свиленски, Кристиан Вигенин, Иво Христов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров от ДПС.

Още по темата

Това обаче ги ядоса и те поискаха да бъдат заличени от списъка с присъстващи.

Председателстващият заседанието Валери Симеонов отсече, че той лично и поне 100 депутати са видели телата им в пленарната зала.

Това още повече разгневи социалистите, които се заканиха, че ще сезират КС, защото явно бюджетът на НЗОК, на ДОО и държавният бюджет ще бъдат приети в нарушение на правилника на НС.

Караянчева се защити като обясни, че е цитирала имена на депутати, които са били в залата и са бързали да я напуснат.

Весела Лечева от БСП обвини управляващите, че на всяка цена искат да покажат, че парламентът може да работи, въпреки че той отдавна се е изчерпал.

„Ние отдавна казахме, че този парламент е изчерпан, че се разпада. Това, което правите е пълен цирк“ скочи тя.

„Това мнозинство не се разпада, но за съжаление сме в някакъв тежък период за държавата и за света, сериозна епидемия. Както е тръгнало, скоро може цялото събрание да се разпадне“, отговори й Валери Симеонов.

Нигяр Джафер отсече, че след като част от депутати са обявили, че не желаят да бъдат отбелязани като присъстващи очевидно няма кворум и заседанието на е легитимно.

В крайна сметка по искане на БСП Симеонов даде 30 минути почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
26
 
! Отговори
Дедовия преди 3 години
Веселка ЛЕЧЕВА да си гледа Манолчо!! Щото май хич го няма???
34
5
 
29
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Импексовата БСПдирастия, водена от Кауна Радеф, СС Момата и Импексовата барсала, е отдавна куха и изчерпана...
33
5
 
22
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Импексовата БСПдирастия, водена от Кауна Радеф, СС Момата и ***, е отдавна куха и изчерпана...
32
2
 
23
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Който се чувства изчерпан спокойно може да подаде оставка и да напусне парламента. Това му е хубавото на демокрацията, никой не може да задължи друг против волята му да направи нещо. Но да стоиш в залата и да казваш тялото ми е тук ама мен ме няма си е шизофрения. Незнам как е възможно да не се регистрираш, Най-лесно е да се влиза в залата на парламента с индивидуални карти. Щом си влязъл в сградата и има заседание се брои, че си вътре ако искай присъствай ако искаш недей.
31
4
 
25
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 3 години
Важното е че Червената Овчарка е във ВМА а червеното стадо Овци се е натръшкало и блее пред фургоните. ДругарЕ от Посирано Овчарката и Мангъра ви оправиха отвсякъде.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май по-добре е за държавата БСП изобщо да не влизат.4 години непрекъснати скандали и разправии.Да им плащат даже и заплатите и да се махат, да не се пречкат.Много повече работа щаша да се свърши без тях.
29
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са непослушниказаха им да се наведат а един да се приземи
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таско-о-о-у, пить надо меньше!
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горна камара изградена от без партийни БългариВ долната БСП и ДПС само да предлагат
26
13
 
1
 
! Отговори
Хоумофис преди 3 години
Троловете първа смяна до обяд ли са или до 14 часа, че един приятел много се интересува?
25
19
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
ГЕРБ не са демократи. ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Изпълняват си плана за комисионни от обществените поръчки, изкарват заграбеното в офшорки, а после защо парите са недостатъчни за здраве, образование, детски и д-р.
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите "демократи" ги устройва единствено да имат казионна и послушна "опозиция".Иначе пищят и се жалват.
23
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърчовете на гербавата твар, за да се задържи на власт, вече стават изключително жалки!
22
6
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Другарко Лечева, не парламента, вашата парламентрна група се изчерпа! Не че нещо въобще сте свършили в НС за своите избиратели, но вече и за опозиция не ставате - Корни млъкна, отлюспиха се сума депутати, сега се правите и на холограми: тук съм ама ме няма... обаче ми се плаща и си правя предизборна агитация безплатно и искам оставка... сам на себе си, ура другари! Малко сме, безсилни сме, глсдни сме, гласувайте за нас!
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БиСиПито дан ги е страх Ненова във ВМАто да не научи, че са присъствали?Та от това тоз зор да не ги отбелязват като присъстващи?Циркажийски истории.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на нищоправещия фигурант Ал Бънди
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бяха Таско Еренков, Георги Свиленски, Кристиан Вигенин, Иво Христов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъроввсе едни и същи пpocтаци всеки ден саботират държавата.
18
3
 
19
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Народа не е избрал никой за да не ходи на работа. Тези номера с регистрирането,макар и да присъстват само тялом е пародия на демокрация. Трябва да бъде променен Правилника за работа на Народното събрание.Позицията се изказва с гласуване-за,против,въздържал се, а не с напускане на залата и нерегистриране.Не може да се саботира работата на Парламента с подобни врътки.
17
6
 
23
 
! Отговори
Отврат преди 3 години
Бесепистите демонстрират пълна незаинтересованост към Българите - не ги интересува какви финансови средства се разпределят за медици, учители, полицаи , военни , пенсионери, работници и служители. Не искат да участват в работата на Парламента , а са вътре в залата.Какво искат - не се знае.Отвратен съм от безхаберието на милионерската социална партия Бесепе.
16
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета простата не може да брои, ако присъстваш телом, а си бараш простата смрадлива меродия на столчето и не слушаш какво се говори в залата това брои ли се за присъствие ?