От предложените мерки остава само "зеленият коридор" за възрастните

Здравните експерти не постигнаха консенсус за останалите предложения
Обновена: 6 ное 2020 12:56 | 6 ное 2020 07:00, Камелия Цветанова
160
От предложените мерки остава само "зеленият коридор" за възрастните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради ръста на болни от коронавирус вчера бяха анонсирани нови ограничителни мерки.

Оказа се обаче, че здравните властите не могат да постигнат консенсус по тях и заради това не всички предложени мерки ще влязат в сила.

Още по темата

„Единственото, което ще влезе в сила, е осигуряването на "зелен коридор" за възрастните хора. Решението не е политическо, то е експертно. Политиците се съобразяваме с решението на експертите”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев вчера каза, че трябва да се мисли за продължаване на мерките във времето.

Обмисляше се ограничаване работата на заведенията за хранене до 22-23 часа. Освен това се препоръчваше работа в офисите до 50% от персонала.

За учениците от 5-12 клас Кунчев смята, че дистанционното обучение трябва да се разрешава директно по области, както и да се преустановят извънкласните дейности за всички ученици.

ВУЗ-овете пък да преминат изцяло на дистанционна работа с изключение на упражненията по медицина, препоръча Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айдеее мангърите напъплиха форума :)
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани ги зелените коридори. Затваряй училищата!
133
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да се въведат крути мерки и бройките на положителните тестове спаднат в което се съмнявам но после пак ще се покачат. Ако не се създава траен имунитет то тогава това е един безкраен порочен кръг както всичко в либералната демокрация се върти но нищо не може да се реши. Ако не се създава траен имунитет ваксината няма да помогне но трябват противоепидемиологични мерки и помощ за болните хора а не да ограничавате здравите. Вируса сам ще се ограничи след време. Тестването на хора е безсмислено..
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен БЕЗ МАСКАПрав си искаме коридор за тези които не искаме да ходим до магазина и институциите с маски но сме съвестни хора и спазваме правилата, направете нещо и за нас дайте ни коридор и ще видите колко много хора сме това но по добре не ни отнемайте безкрайно права. Прекалено доносничество и следене стана по форумите по моловите и етсетера.
131
5
 
3
 
! Отговори
хората преди 3 години
До Анонимен "ограничавате правата на хората!" вместо да ограничават вируса за по лесно ограничават хората което е напълно погрешно и ги кара да се съмняват във всичко, вместо да се успокояват че някой взема противоепидемиологични мерки те гледат да пречат на работещите хора и мислят само за пенсионерите но това привидно е така ми да бяха им въвели на тях вечерен час че поне малко да се спрат да брицат и да ги помолят поне да спазват дистанция и хора спрете се с това постоянно говорене и то вреди
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БОКО прав си да ти се оплача мислех още от по преди но под мене едни с врачанска регистрация ми сториха разни добринки в кавички.
129
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,ето една ДИВОТИЯ,характерна само за нашата територия:ВЧЕРА въпросния "здравен министър" се изцепи:-"Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията!"ДНЕСКА се оказва,че някакси не сме били в "изключително сериозна фаза",щом съсловието на ЗДРАВНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ОТХВЪРЛЯ това твърдение и щуравите "мерки"...Та възниква въпроса:-КОЙ НЕ Е В ЧАС?..-НАРОЧЕНИЯ за "здравен министър" на ИЗМИСЛЕНОТО "правителство" на Б. Тиквата,или..медицинските специалисти?!?!
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилкаКукумицините, како, нямат толкова пари, че да висят по цл ден в магазините !
127
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,аз се бъзикам с такива като "Фасилка",но тоя "старчески коридор" наистина е една глупотевина.Първо, според Конституцията, е НЕДОПУСТИМА каквато и да е дискриминация,основана на..И НА ВЪЗРАСТТА!С тая измишльотина на счетоводителя-"здравен министър" /защото точно той я въведе за пръв път/ се ДИСКРИМИНИРАТ хората.Глупотевина е,но и такива ФАШИЗОИДНИКРЯСЪЦИ ,като тоя на "Василка" ,са не по-малкаидиотия.Всичките проблеми идват от НЕКАДЪРНОСТТА,СЛУГИНАЖА и ПРОСТОТИЯТА на "управляващ
126
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
така..Опит 3:-До "Василка":-Драга,сложи си ръка на сърцето /ако го имаш де..Обикновено е зад гръдната кост/ и кажи:-Когато ТИ надхвърлиш 65 доброволно ли ше идеш във въпросния желан от теб "концлагер за дъртаци",или ще чакаш санитарите?
125
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
проба,проба,123..
124
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ВасилкаВасилке,голема симпатяга си!!!Обаче я си тури ръка на сърцето /ако го имаш де,обикновено е зад гръдната кост../,каква песен ще запееш,когато надхвърлиш 65?-Доброволно ли ша са набуташ в "концлагер",или ше чакаш санитарето?
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА Е ГЕНОЦИД ПЛАНИРАН ОТ ЕЛИТИТЕ САтанисти!!! Разберете, ще продължи докато остане "ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД" т.е. топ слугите Им.Но ЖИВ Е НАШИЯТ ГОСПОД и Е с нас през всичките дни до свършека на този грешен свят!!!! Треперете от него сатанистчета долни................JESUS RULES OVER THE Kings of the Earth! JESUS IS THE KING OF GLORY!!!!
122
0
 
3
 
! Отговори
наму преди 3 години
Ти пък нямаш нищо в главата си бе !
121
5
 
4
 
! Отговори
мерки и теглилки преди 3 години
До Мерки - хахаАко те е страх, качи се високо в планината да пасеш тревица.
120
7
 
12
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
Аз само искам да вметна, че т.нар. възрастни и най-вече изкукуригалите бабета, най-редовно ми се качват на вратЪ на опашката в Кауфланд!има ли смисъл да зеленясваме коридора?
119
6
 
20
 
! Отговори
Мерки - хаха преди 3 години
Всичко е безсмислено докато имаме децата събрани на едно място. Те са перфектният разпространител. Не го боледуват само го носят вкъщи и после цялото семейство в болница. И тук като на запад пламна точно 1 месец след отварянето на тези бациларници наречени училища и детски градини. Там почват август и септември/октомври пламнаха. Тук почват септември - октомври ноември пламнахме. Толкова ли е трудно да се проумее?
118
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелен коридор с обратен ефект. Като се натрупат хората, които вечер се връщат от работа и настане стълпотворение по магазини и каси, ще се опазим от вируса.Някой от "умните глави" не може ли реално да си представи ситуацията, преди да дава "дълбокомудрени" предложения.
117
8
 
7
 
! Отговори
до117 преди 3 години
Не е добре да, но ако беше Нинова, щеше да видиш и по-неадекватно :-) . Видяхме ги как се оправиха другарите с другите кризи - спасиха най-близките свои хора а останлите го отнесоха.
116
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До само в БГАми по принцип хората трябва да разчитат на себе си. Изключенията са само войни и проблеми, които засягат абсолютно всички хора. Но всъщност и Чернобил, и Виденовата зима бяга такива неща и по-важното, властите не само не се погрижиха за хората, те причиниха тези два проблема.