Борисов зове: Всеки преболедувал да дари кръвна плазма

До дни ще има машина във Варна, после в Плевен и Пловдив
Обновена: 9 ное 2020 17:37 | 9 ное 2020 17:30, Веселина Йорданова
207
Борисов зове: Всеки преболедувал да дари кръвна плазма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лечението на пациенти с COVID-19.

Още по темата
Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще стартира процедури за закупуването на още от необходимите машини.

"Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив", написа той в профила си в социалната мрежа.

Борисов съобщи, че отделно от ГЕРБ ще заделят от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се закупят и допълнителни два апарата за извличане на плазма.

"За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител. Така може да спаси живот. Нека да сме единни и задружни", заяви Борисов, който също се зарази с вируса и е под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
4
 
! Отговори
Не давайте преди 3 години
заразена плазма. Употребява се за други далавери.
120
19
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 3 години
ГЕРБ ДАРЯВА 150 000 ЛВ ОТ ПАРТИЙНАТА СИ СУБСИДИЯ.ОСВЕН ТОВА ГЕРБ ЩЕ КУПИ 2 АПАРАТА ЗА ИЗВЛИЧАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА КРЪВНА ПЛАЗМА ЗА 200 ДОНОРА НА СТОЙНОСТ 20 000ЛВ.КАЖЕТЕ ВОЖДА ВИ РАДЕВ КАКВО ДАДЕ?КАЖЕТЕ ИМПЕКСОВА КАКВО ДАДЕ?КАЖЕТЕ КАКВО СА ДАЛИ ДО СЕГА - ОСВЕН СЕРИЯ ОТ ПОДИГРАВКИ КЪМ ВИРУСА? НИНОВА НЕ СПРЯ ДА СЕ ГАВРИ С ГЕН.МУТАФЧИЙСКИ,НО СЕГА СЕ ЛЕКУВА ПРИ НЕГО.РАДЕВ СЕ ГАВРЕШЕ ОЩЕ НА 3 МАРТ С ВИРУСА-НАРЕЧЕ ГО ВИРУСА НА СТРАХА,НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И МАНИПУЛАЦИЯТА. СЕГА ЩЕ СЪРБА ПОПАРАТА СИ САМ.
119
1
 
18
 
! Отговори
Почти всички преди 3 години
Тиквата може да си зове на село колкото си иска. Тук вече никой не му обръща внимание.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб е дпс ;) Това е българския вариант на демократите в САЩ ;)
117
1
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Дай личен пример ве толуф,нали си още жив....
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов, не всеки, който има антитела може да дари плазма. Това не съм го измислил аз. Казват го учените. Днес също и проф. д-р Борислав Георгиев го потвърди. Не всеки, който има антитела може да дари кръмна плазма. ВАЖНО Е КОЛИЧЕСТВОТО АНТИТЕЛА.(обясни кадриолога)
115
1
 
9
 
! Отговори
ТОЯ ПА! АХАХАХАХАХА преди 3 години
Тоя преболедува вируса и получи тапия за вирусолог ли?
114
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до119 Стара ти е информацията за Софету:):):)Протеста умре:):):)Нема палатки,катуни,бесилки и ковчези:):):)Дубай спре парата:):):)
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацо Бойче,едни оря в Софету искат да те бият... Стой си у село,габардисвай с бацилу,щото те чекат да оздравееш...
112
2
 
7
 
! Отговори
Пхахах преди 3 години
Тва ми прилича на призива на Тръмп, с белината.
111
1
 
9
 
! Отговори
Доц. д-р Тиквов преди 3 години
Няма да даря плазма, дори и доц. д-р Боко Тиквата ми обясни що е то плазма и що трябва да се влива. Няма как да стане да изпълня каквато и да е заповед от този лъжец и мафиот.
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата и болници,които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента! Оня ден дадоха 1 млрд. зз военни кораби, сега голямата борба с пандемията се състои в 18 линейки, 80млн.лв и фургони зз отсяване на неболните от вируса!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на давам, аз взимам - това е модата!
107
1
 
10
 
! Отговори
Боко Бидоня преди 3 години
Смрадливец,държиш ме без работа мнооого време,а сега и кръвчицата ми искаш да изпиеш! За тебе ще дойде време,няма да си все там! Ще се ... голям ...те чака!!!
106
2
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Преди малко се чухме с един приятел и ми каза,че и онзи нашия Светльо Трайков къде гаси тока на метрото и гори маски станал ЦАР:):):)Ше бега и той във ВМА при Мутафчийски като го знам кво шубе е:):):):)
105
1
 
5
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Пр,азноглавец!
104
2
 
8
 
! Отговори
1959 преди 3 години
Айде и тоя стана доктор и взе да лекува! А бре, дъ,рто ,***,гаре ти кога си чул грип да се лекува с плазма? Побъркахте народа с лъжите си и той колкото е опростачен сега вече тотално превъртя!
103
1
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ВетеринарОставка:):):):)
102
1
 
8
 
! Отговори
Ветеринар преди 3 години
Първо подай ОСТАВКА после си кажи ненужното никому мнение ТУЛУПЧО хайде, хайде,хайде...