Борисов зове: Всеки преболедувал да дари кръвна плазма

До дни ще има машина във Варна, после в Плевен и Пловдив
Обновена: 9 ное 2020 17:37 | 9 ное 2020 17:30, Веселина Йорданова
207
Борисов зове: Всеки преболедувал да дари кръвна плазма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лечението на пациенти с COVID-19.

Още по темата
Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще стартира процедури за закупуването на още от необходимите машини.

"Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив", написа той в профила си в социалната мрежа.

Борисов съобщи, че отделно от ГЕРБ ще заделят от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се закупят и допълнителни два апарата за извличане на плазма.

"За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител. Така може да спаси живот. Нека да сме единни и задружни", заяви Борисов, който също се зарази с вируса и е под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаСъсипаха я тая държава!
100
1
 
7
 
! Отговори
Евати капОтя преди 3 години
Оставка бе ....!!! Що не призовеш всеки забогатял да дари по едно чекмедже! Дай личен пример,сложи едни 500 хил евра,аз също ще даря,може и 50 да са ,ама не са от корумпе! ОСТАВКА!!!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Трябва да вървите с открити гърди срещу вируса"голЕм си бате. Кандидатирай се за президент!
98
2
 
2
 
! Отговори
Имунолог Борисов преди 3 години
ВЕДНАГА отивам да дарявам плазма, г-н Борисов!Само ми покажете сертификата си за Вирусолог и тичам...
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всеки болен гербероид могат да се получат 5 литра плазма за спасяването на 10 човека.
96
2
 
2
 
! Отговори
Dr. Borissov преди 3 години
Да, д-р Борисов! Както наредите!ПХАХАХАХАХХАХАХАХХА
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бацо дебелио
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момета съм с положителен, кръвна група Б+ за град Варна и бих дарил на някой който е в болница когата съм отрицателен и имам антитела евентуално. Но държавата защо ме кара мен като осигурено лице да плащам 100 лева за ПСР като имах всички симпоми е въпроса. Нека Борисов да даде пример и да даде кръвна плазма и тогава да зове !
93
0
 
0
 
! Отговори
до 95 преди 3 години
Има го вируса, перка, и аз го изкарах сравнително леко, но го има и е до ген колко и как ще те удари. Моите родители също минаха, като баща ми на 65 го изкара по -леко и от мен. Децата минаха без проблем. Дотук добре. Съседката обаче тъкмо излезе от болница след операция, и син и, умният, я зарази и жената почина миналата седмица. Така че, върви с открити гърди, ама може да спестиш риска на баща си.
92
1
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До доцентаХоди да ги събираш с Деан Неделчев:):):):)
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има европейски проекти за ковид 19 ,и нашите хора се възползват тихомълком
90
2
 
1
 
! Отговори
доцента преди 3 години
събирам съчкиииииииииииииииииииииииииии
89
3
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Генерал Мутафчийски излекува Корнела от Ковид,а тя едно Благодаря не му каза е така за пред хората:):):)Ослушва се другарката като *** в царевица:):):)
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има антитела, трябва да се заразявате. Трябва да вървите с открити гърди срещу вируса( който всъщност го няма). А вие се криете като мишки. Аз въобще не се крия, и със старците ми се срещам редовно. Баща ми на 79 години домати отгледа и кола кара. Автоматик. Аз му я подарих. Има златна книжка, човека, 55 години активен шофьор. Някои хора с месеци не са се виждали с родителите си, дъртите се показват на балкона, а ония ходят отдолу да им махат.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя "всеки е задължен....", ми засмърдява на пещерен комyнизъм.
86
1
 
2
 
! Отговори
мангъров преди 3 години
събирам съчкииииииииииииииииииии
85
1
 
12
 
! Отговори
програмист преди 3 години
Баце пак с нашата кръв ПР прави. Той и парите така щедро раздава, като не са негови. И сега не е ли това работата на РЗИ-тата да имат единен регистър, да виждат кой кога е преболедувал и от какво, кой ще е добър донор и да се обаждат на хората или поне по един смс да им пратят къде са центровете , където могат да дарят. Това е лека закачка за един двама програмисти, ще им я спретнат за дни. Ние сме под 6 млн, тези данни би трябвало да ги имат.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБаце не го интересуват училищата,а се чуди как да завърти нещата,че да унищожи и последната останала опозиция - БСП и да стане единствения диктатор в страната и да ограбва българския народ и да тегли заеми,които народа ще плаща,докато унищожи България и населението с геноцида ,който налагат !
83
3
 
1
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Айде, огледай се, какво си написал преди два часа - много нови болници имало ( частни), но с договор към НЗОК и поемащи пациенти.Голямо алцхаймеруване е тая опозиция.Откакто почина Александър Лилов, никой в БСП не може да се справи с една най-елементарна предизборна платформа.Кръчмарски език, дребнави забележки, елементарни разсъждения, под нивото на първолаче.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, затворете училищата! Убиваш хората!