НАП ще записва и снима с чисто нова техника

Агенцията ще разполага с чисто ново звукозаписно студио
9 ное 2020 09:44,
17
НАП ще записва и снима с чисто нова техника
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите съвсем скоро ще разполага с чисто ново звукозаписно студио. Това става ясно от регистъра на Агенцията за обществени поръчки, пише в. "Сега".

Държавната фирма "Информационно обслужване" АД е възложила открита процедура за доставяне на компютър за видео и аудио обработка, монитор, камери, микрофони, тонколони и смесителен пулт, слушалки, както и лицензиран софтуер за създаване на видео клипове. Те ще се ползват за нуждите на НАП.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 15 000 лв. без ДДС. Говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров, обясни, че се провеждат стотици дигинални обучения на служители в структурата. Поради това отдел "Обучения" се нуждае от звукозаписно студио.

Явно хората, които ще използват техниката, вече са си харесали и конкретна марка компютър и монитор, тъй като в предмета на обществената поръчка, публикувана в регистъра, има линк към оферта за продажба на iMac Pro 27''. Цената му достига над 10 000 лв. в зависимост от конфигурацията. Техническите спецификации пък са същите като тези на компютъра на Apple в обявата - процесорът трябва да е минимум осем ядрен, оперативната памет да е 32 GB, а видеокартата минимум 8 GB. Твърдият диск трябва да разполага с 1 TB SSD. Задължително е мониторът, компютърът, мишката и клавиатурата да са от един производител.

Записано е още, че смесителният пулт трябва да е марка "Yamaha", a една от камерите AXIS. Ще бъдат закупени и два микрофона "Rode Broadcaster", две тонколони Alesis Elevate 6, както и 3 броя професионални слушалки "AKG K 72". НАП ще се сдобие и с т.нар кепчър устройство, което подобрява излъчването на живо с видеокамера.

"Навсякъде в техническата спецификация, където се съдържа посочване на конкретен модел, източник, процес, търговска марка, патент, тип, произход, стандарт или производство да се чете и разбира "или ЕКВИВАЛЕНТ", изрично е посочено в документацията на поръчката. Цялото оборудване за звукозаписното студио трябва да се достави в дирекцията на НАП в район "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало НАП ..как така пропуснах те 700 000000лв.)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
oi, oi...na golo li?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртия доносник от дс, на долнодъбнишкия топ финансов корифей горанката живещ на квартира при гелосаната керана, чича му, ще да е измислил нова схема за усвояване (крадене), че на бойко шкафчинциту не е извор, трябва да се пълни.
13
2
 
6
 
! Отговори
data преди 3 години
Всичко си продължава по старому - в поръчките се посочват конкретни модели техника на , конкретни производители ,а не технически характеристики на който трябва да отговарят устройствата . Техниката вече е купена от някой (а може да е и доставена) а в момента просто се официализират нещата с помощта на поредната скалъпена държавна поръчка
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам човек във нап и ми дреме на бъза.
11
1
 
4
 
! Отговори
Ще снимат преди 3 години
как изнасилват честни търговци, а достъп до клиповете ще имат всички граждани с висящи задължения към НАП. Да си правят изводите какво ще се случи с нечестните.Сега, ако може, да публикуват и обществената поръчка за военните самолети и кораби.
10
1
 
5
 
! Отговори
НАПълноизтрещял преди 3 години
Нов албум(с лични данни) и турне, кога да очакваме? Или пълнометражен филм?
9
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Бизнеса има нужда от НАП защото ако няма НАП бизнесът ще ди прави каквото поиска. Всички знаят за маркирането, за двойното счетоводство. Как една фирма прави задължения за 1-2 млн лева и после прехвърля фирмата на някой брат. Защото ако данъчните не си затварят очите събираемостта ще е много по голяма. Да напомням ли че от началото на 2000 г. До преди няколко години същите НАП писаха за Бегали няколко милиарда. Колкото до излишния натиск от страна на НАП, това е друга дълга тема.
8
1
 
7
 
! Отговори
expert преди 3 години
ЗАТОВА ЛИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ?!!!!!!!??????? Да си правят кражочници... следва да назначат на ЩАТ закъсали кинаджии т.н....ЗНАЧИ УТРЕ КАТО СЕ НАЛОЖИ НА РЕМОНТИРАТ ПАРКИНГА НА НАП, ще си купят багери , камиони и ще създадат строителен ХОЛДИНГ!!!!! С чуждите пари много лесно се живее .... А КАКВО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ТАЗИ ИЗВРАТЕНА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА!!!!!!!!!!!!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха.Тия какво производство на видео и аудиоклипове смятат да правят, че да оправдаят техника за 20-на бона + заплата на човек?Имам предвид, едно студио за да закупи техника за такива пари + заплата на човек, трябва да очаква поръчка за тройно по-голяма сума за следващата година. А това е сравнително прилична поръчка за нашите стандарти.
6
0
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Ще записват и шпионират този който ги хрантути.Или с други думи Българския бизнес . Бизнеса може без нап но нап без бизнеса неможе .Това са едни кръвожадни вампири и са основната причина БГ работодателя да неможе да си позволи да дава високи заплати на служителите си защото трябва да издържа преди всичко властта !!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
С цялата тая техника могат да направят наистина звъкозаписно студио! Не знам кой им е писл заявката (поръчката), ама щеда е някой музикант!И един въпрос, какво точно трябва да записват?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАП да вземат да си погнат длъжниците и да вземат осигуровките, от недобросъвестните бизнесмени, вместо да се правят на звукозаписна компания.
3
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
записват ли записват, после като идат в съда всичко пада - няма издедена заповед за записване, с подпис и печат на хартия с входящ номер!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее и тия навлизат в попфолк индустрията...Защо не си гледат работата!?После, защо ги хакнаха!
1
0
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Супер. Могат да отидат на Евровизия сега. Как не ги е срам? Личните данни на цяла България в интернет, 700 милиона несъбрани от божков. Тормоз над обикновени граждани за 50 ст., а сега и още кражби под закупуване на оборудване, което изобщо не е присъщо за дейността им.