Нинова предлага: Медсестра да е защитена професия

Правителството изпуснало кризата, гаси пожара на парче
10 ное 2020 09:32, Анисия Иванова
37
Нинова предлага: Медсестра да е защитена професия
Снимка: БСП

Конрелия Нинова предлага медицинската сестра да бъде защитена професия, съобщиха от БСП. Въпреки настояването на Левицата и подадената от Министерството на образованието и науката информация до Министерски съвет за 2020/2021 г. правителството на Борисов не включи медицинските сестрите в списъка на защитените професии. В него фигурират безспорно редки професии, но не и тази на медицинската сестра, написа във Facebook лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Още по темата

Тя поясни, че съществува списък със защитени професии, които са необходими за нормалното функциониране на различни системи в страната. Този списък се актуализира всяка година от правителството, но поредното разумно предложение на БСП е било подминато от управляващите.

"Още през септември 2019 се срещнахме в Народното събрание с представители на медицинските сестри и внесохме техните искания. Тогава, половин година преди началото на ковид кризата, заедно с тях заявихме, че може скоро да се случи така, че болници да бъдат затваряни заради липса на медицински сестри“, припомня тя.

Нинова отново подчерта: "Правителството на Борисов изпусна кризата. Сега гаси пожара с мерки на парче, но проблемите искат дългосрочно, държавническо решение. Един от най-важните въпроси е този с кадрите в здравеопазването“.

По-рано Нинова публикува четирите стъпки за излизане от ковид кризата, като представи алтернативната визия на БСП за формиране на заплатите на лекари и медицински сестри, а днес заяви: „Сега искам да предложа решение, което заедно с другите мерки ще е грижа за хората и ще помогне България да си гарантира поне минимум медицински сестри в бъдеще“, имайки предвид вписването на професията на медицинските сестри в списъка със защитени професии.

„Какво още трябва да се случи, освен COVID-19, за да проумеят управляващите, че това не може да продължава така?“, попита Нинова и разкритикува директно недалновидността на управляващия елит: „Не може да мислиш само с хоризонт март 2021 и поредните избори. Системата има нужда от стабилност, а хората от сигурност“, категорична е тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитена от кой?! Само глупости.
11
2
 
6
 
! Отговори
до #9 dmx преди 3 години
Нинова е хубава жена с ясно изразен ориенталски поглед - красота, която не е често срещана. С маска дори е по-добре!Вярно го каза - снимката не дава представа за душевните терзания на лицето.Не си личи загрижеността за сестрите и техните дълбоки екзистенциални проблеми.Особена защита да има на сестрите-робки, тези на които се приписват имоти - толкова са мили.
10
2
 
32
 
! Отговори
Общ Лаф преди 3 години
Нинова е добра в теорията и практиката на Общия Лаф. Владее това изкуство перфектно! Може да си приказва и нищо да не казва! Евалла, Корни!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво?!Нека сервитутката да е защитена професия! Трябва си да имаме сервитутки
8
2
 
19
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Не може ли да намирате някакви по-нормални снимки на хората, за които пишете. Все едно гледам тържествен ведомствен албум. А и по-достойните политици сами си пуснаха снимки на подпухналите си ковидни глави, но Нинова тази суетна прасурана си е пуснала пиарска снимка по жакетче. Пак ще загуби изборите. Таки крадла на Костов наистина унижи и унищожи БСП
7
2
 
24
 
! Отговори
Днес кво е? преди 3 години
Абе я по-добре ни защитете нас от простотиите на Мая Костинбродска и Елена Йончева!А пропо-ся не знаем днес-празник ли е ,преврат лие-да ви честитим ли преврата, да псуваме пак демокрацията ли-ко да парим днес?
6
1
 
31
 
! Отговори
недолюбена преди 3 години
Пази Боже от недолюбена женичка. Освен това е изпълнена с желание за отмъщение. Политика с мисъл за лично отмъщение не можеш да правиш, госпожо!Т.е. можеш - за сметка на народа! Вие така живеете! - народа плаща масрафа!
5
1
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
и кво като стане защитена профсия? кво ги грее сестрите? повече пари ще взимат? ... надали, ще са защитени
4
4
 
20
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Комунист да е защитен изчезващ вид...
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази е най-голямата криза
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво стана със подписката на 3 млн човека и предложението парламента да се намали чрез реферeндум. Кое е повече 3 млн човека или Нинова какво и хрумнало нощеска ?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медсестрата добре, а шпекбрата? Него кой ще го пази?